Yapılandırmada son gün yarın

SGK İl Müdürü Samet Fidan, yapılandırma kapsamındaki SGK borçlarında ilk iki taksidin zamanında ödenmemesi halinde yapılandırmanın bozulacağını hatırlattı. Fidan, 'Peşin olan talepler 31 Mart 2021 Çarşamba gününe kadar talep edilmesi halinde taksite çevrilmesi mümkündür. İlk taksitin bu tarihe kadar ödenmesi gerekiyor' dedi   Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü Samet Fidan, 7256 sayılı kanun [&hellip]

SGK İl Müdürü Samet Fidan, yapılandırma kapsamındaki SGK borçlarında ilk iki taksidin zamanında ödenmemesi halinde yapılandırmanın bozulacağını hatırlattı. Fidan, “Peşin olan talepler 31 Mart 2021 Çarşamba gününe kadar talep edilmesi halinde taksite çevrilmesi mümkündür. İlk taksitin bu tarihe kadar ödenmesi gerekiyor” dedi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü Samet Fidan, 7256 sayılı kanun gereği yapılandırılan prim, işsizlik, EKP, damga vergisi, İPC, Genel Sağlık Sigortası Primi başlıklarındaki SGK borçlarının peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Mart 2021 tarihine kadar ödenmesi gerektiğini belirtti.
“SON GÜN 31 MART ÇARŞAMBA”
Fidan konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Yapılandırılan SGK borcu taksit ödemeleri önemlidir. İlk iki taksit ödemesinin zamanında yapılmaması halinde işverenlerimizin, sigortalılarımızın yapılandırmaları bozulmaktadır. Peşin olan taleplerin yarın yani 31 Mart 2021 Çarşamba gününe kadar talep halinde taksite çevrilmesi mümkündür. İlk taksitinde bu tarihe kadar ödenmesi gerekmektedir.”
“GELİR TESTİ YAPTIRIN!”
“Genel Sağlık Sigortalıları 2020 yılı Ağustos ayı ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını başvuru şartı aranmaksızın 30 Nisan 2021 tarihine kadar faizsiz olarak ödeyebilecekler.” diyen İl Müdürü Fidan sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce hiç gelir testi yaptırmadıysanız yaşadığınız hanede aile içi kişi başı geliriniz brüt asgari ücretin üçte birinin altındaysa 31 Mart 2021 tarihine kadar ikamet ettiğiniz yerdeki SYDV başvurarak birikmiş tüm genel sağlık sigortası prim borçlarınızın silinmesini sağlayabilirsiniz. Böylece genel sağlık sigortası primlerinizin devlet tarafından ödenmesi mümkündür. Bu fırsatı kaçırmayın.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme