Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yapılandırmada son gün Pazartesi!

Yapılandırmada son gün Pazartesi!

Defterdar Vekili Murat Toy, muhtemel yoğunluk nedeniyle mükelleflerin mağdur olmaması için 29-30 Eylül Cumartesi-Pazar günleri Vergi Daireleri ve veznenin açık bulundurulması konusunda Gelir İdaresi Başkanlığından duyuru beklediklerini belirtti. Toy, duyuru yapıldığı takdirde ulusal düzeyde yayın organlarının durumu haber yapacaklarını vurguladı. Toplantıda, Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürü Eyüp Çifçi, Kocatepe Vergi Dairesi Müdürü Tuncay İlhan’da hazır bulundu.
“PAZARTESİ’YE KADAR KAT SAYI YOK”
Defterdar Vekili Murat Toy, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında yapılandırılan borçların 10’ncu taksiti için son ödeme gününün 1 Ekim 2018 Pazartesi günü olduğunu söyledi. Toy, “7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 8’nci taksit ödeme için son gün 01 Ekim 2018 Pazartesi günüdür. 7143 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılan borçların peşin ödeme veya 1’nci taksit ödemeleri içinde son gün yine 1 Ekim Pazartesi mesai bitimidir. 7143 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan borçların tamamı 1 Ekim Pazartesi tarihine kadar ödenmesi halinde kat sayı uygulanmayacaktır. Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 90 oranında ve idari para cezalarının aslından da yüzde 25 oranında indirim yapılacaktır.” dedi.
“PEŞİN ÖDEME AVANTAJLI”
Murat Toy, peşin ödemelerle yapılandırılan borçlara herhangi bir kat sayı veya faiz uygulanmadığını, bu nedenle taksitli ödemeye göre daha avantajlı olduğuna dikkat çekti. Toy, “Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi şarttır. Bu nedenle, özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 7143 sayılı Kanunundan yararlanmaya devam edebilmek için, yapılandırılmış borcun tamamını peşin olarak ya da birinci taksitini 1 Ekim Pazartesi günü akşamına kadar ödenmesi gerekmektedir.” diye konuştu.
“ÖDEMELER ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERDE YAPILABİLİYOR”
Ödemelerin; İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasından, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sayfasından yapılabileceğini söyleyen Toy şöyle konuştu:
“02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı-kredi kartı ile, anlaşmalı banka şubelerinden ve PTT işyerlerinden, Vergi Dairelerinden yapılabilir. Her şeye rağmen muhtemel yoğunluk sebebiyle mükelleflerimizin mağdur olmaması için 29-30 Eylül Cumartesi ve Pazar günleri Vergi Dairelerinin ve veznenin açık bulundurulması konusunda Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan duyuru bekliyoruz. Duyuru yapıldığında zaten ulusal basın yayın organları bu konu da haber yapacaktır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi