• Haberler
  • Genel
  • “Yaparsa AK Parti yapar” – Kocatepe Gazetesi

“Yaparsa AK Parti yapar” – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden önce “Muhalefet partilerinin genel başkanlarının bile Afyonkarahisar’a bir çivi çakma şansları yok” dediklerini hatırlatarak “Yatırımları AK Parti gerçekleştirdi. Yaparsa AK Parti yapar” dedi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan Bayramı münasebetiyle Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı’nda partililerle buluştu. Eroğlu, AK [&hellip]

"Yaparsa AK Parti yapar"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden önce “Muhalefet partilerinin genel başkanlarının bile Afyonkarahisar’a bir çivi çakma şansları yok” dediklerini hatırlatarak “Yatırımları AK Parti gerçekleştirdi. Yaparsa AK Parti yapar” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan Bayramı münasebetiyle Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı’nda partililerle buluştu. Eroğlu, AK Parti’nin Afyonkarahisar ve Türkiye’de birçok yatırıma imza attığını belirterek, bu yatırımların devam edeceğinin altını çizdi. Eroğlu, “Ben zaten şunu söylemiştim seçimlerde. Diğer muhalefet partilerinin bırakın milletvekillerini genel başkanlarının bile Afyonkarahisar’a bir çivi çakma şansı ve kabililiyeti, imkanı yok, diye söylemiştim. Oldu mu? Bir çivi çakanı gördünüz mü? Mümkün değil. Yaparsak biz yaparız. Yaparsa AK Parti yapar. AK Parti Hükümeti yapar. Çünkü bizde şevk, heyecan var. Millete hizmet etme azmi ve kararlığı var” dedi.
YOL VE SU HİZMETLERİNE ÖNCELİK
Afyonkarahisar’a 2012 yılı itibari ile AK Parti hükümeti tarafından yapılan yatırımların 4 milyar lirayı aştığını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bunun da rekor olduğuna dikkat çekti. Eroğlu, “Afyonkarahisar’da hatırlayın ağır taşıtlar şehrin içinden giderdi, bu eksoz kokusundan dolayı sondan ilk üçe giren bir ildi. Şu anda çevre yolunu kim yaptı, bizim hükümetimiz yaptı. Otogara yabancı bir misafir geldiğinde utanırdım, şimdi muhteşem bir otogar inşa edildi. Doğalgaz, AFJET yatırımları ortaya çıktı. Afyonkarahisar’da su problemi vardı. Arsenikli su problemi vardı. Düzağaç-Akdeğirmen Barajı’nı yaparak Afyonkarahisar’a su verdik. Hastanede 15-20 kişilik koğuşlar vardı. Şimdi bütün ilçelerde hastaneler yaptık. Türkiye’nin en büyük 5 yıldızlı hastanesini Afyonkarahisar’a inşa ettik. Ambulans sayısını 10 misli artırdık. Benim bir vatandaşıma, dağ başında bir şey gelse hava ambulansı gidip, alıp geliyor, tedavisi ediliyor. Afyonkarahisar’da bunları sağladık. Ankara’ya buradan 8-10 saatte gittiğimizi bilirim, şu anda 2-2.5 saatte gidiyoruz. Yollar ‘Afyon Kaymağı’ gibi oldu. Ankara’yı Afyonkarahisar’a biz yaklaştırdık. İstanbul’u 4 saate indirdik. Çevre illere gidişlere bölünmüş yollar yapıldı. Sandıklı’ya giderken Damlalı, Ankara’ya giderken Köroğlu’nu, İstanbul’a giderken Bilecik rampasını geçmek zordu. Artık bu sıkıntılar aşıldı. Bunları biz yaptık. Bizim hükümetimiz zamanında bunlar yapıldı” diye konuştu.
TEKNOLOJİK SERALAR AÇILDI
Afyonkarahisar’a 64 adet baraj ve gölet yapılacağının bilgisine veren Eroğlu şöyle devam etti:
“Yeraltı sularının tamamını modern sulamaya dönüştürmek için 100 milyon lira ayırdık. Yeraltı suları ile sulamaları modern hale getiriyoruz. Baraj yapılmadık yer kalmayacak. Afyonkarahisar gıda üretim ve ihracat üssü olacak. Afyonkarahisar’da büyüme zirveyi yakaladı. Daha çok akla gelmeyecek şeyler var. Afyonkarahisar’da orman varlığını yüzde 100 artırdık. Yüzde 12’den yüzde 24’e çıkardık. Birtakım kent ormanları, şehir ormanları inşa ediyoruz. Afyonkarahisar termal turizmin başkenti oldu. Eskiden sadece bir tane 5 yıldızlı otel vardı, şimdi ise kaç tane 5 yıldızlı otel var. Teknolojik seradan bahsetmek mümkün değildi. Şimdi her yerde teknolojik sera açıldı. Afyonkarahisar’ın ürünü, aranan bir duruma geldi.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme