• Haberler
  • Gündem
  • “Yapanın yanına kâr kalmadığını göstermeliyiz”

“Yapanın yanına kâr kalmadığını göstermeliyiz”

AK Parti tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Şehir Buluşmaları” toplantısı Agyonkarahisar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de katılımı ile gerçekleştiriliyor. AFBEL Otel’de basın toplantısı düzenleyen Bakan Vedat Bilgin, Bartın’da yaşanan maden faciasının tüm yönleri ile ortaya çıkarılacağını söyledi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin şunları söyledi: “Afyon buluşmamızın [&hellip]

AK Parti tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Şehir Buluşmaları” toplantısı Agyonkarahisar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de katılımı ile gerçekleştiriliyor.
AFBEL Otel’de basın toplantısı düzenleyen Bakan Vedat Bilgin, Bartın’da yaşanan maden faciasının tüm yönleri ile ortaya çıkarılacağını söyledi.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin şunları söyledi:
“Afyon buluşmamızın böyle bir maden kazası ve 41 şehidimizin olduğu günlere tesadüf etmesi üzüntü vereci. Milletimiz bunun acısını yaşarken, sarsıntısı içindeyken sizlerle buluştuk. Çok geç saatlerde Bartın’dan Ankara’ya geldik, son maden şehidimize taziye ziyaretinde bulunduk. Şehitlerimizin evlerini ziyaret ettik. Bartın’da büyük bir acı var, şehitlerimizde, ailelerinde yakınlarında. Hepimizde var ama hiç birimizin o düzeyde hissetmemiz mümkün değil. Belki anlamaya çalışabiliriz ama yaşamamız zor. Bu ülkede hata yapanın, kusuru olanın yanına kar kalmadığını ortaya koymamız lazım, bu bizim sorumluluğumuz. Adalet Bakanımız Cumhuriyet Savcılarımızı görevlendirdi. Biz de iş müfettişleri ve iş sağlığı uzmanlarından kurulu heyeti gönderdik. Olayı bütün yönleri ile ortaya çıkaracağız. Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki talimatı açıktır. Devlet görevlilerimizin sorumluluklarını ortaya çıkarması gerekmektedir. Ortaya çıkan tablonun aydınlanması için kamuoyunda bunun önemli beklenti olduğunu biliyorum. Bu beklentiyi karşılamamız lazım.”

Haber

Haber

Bakmadan Geçme