'Yanıt gecikirse direk beni arayın'

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kaymakamlara, Belediye Başkanlarına ve bürokratlarına seslendi Ödenek ve gerekenlerin mevcut olmasına karşılık alınması gereken yanıt gecikmelerinde kendisinin direk aranabileceği mesajını ileten Vali İrfan Balkanlıoğlu, anlamsız bürokrasiler oluşturulup insanların hizmet alma hakkının kısıtlanamayacağını savundu. Balkanlıoğlu, bazı daire müdürlerinin işi sahiplenmemesinden yakındı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2011 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Toplantısına [&hellip]

“Yanıt gecikirse direk beni arayın”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kaymakamlara, Belediye Başkanlarına ve bürokratlarına seslendi;

Ödenek ve gerekenlerin mevcut olmasına karşılık alınması gereken yanıt gecikmelerinde kendisinin direk aranabileceği mesajını ileten Vali İrfan Balkanlıoğlu, anlamsız bürokrasiler oluşturulup insanların hizmet alma hakkının kısıtlanamayacağını savundu. Balkanlıoğlu, bazı daire müdürlerinin işi sahiplenmemesinden yakındı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2011 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Toplantısına başkanlık etti. Vali Balkanlıoğlu, Koordinasyon Kurulunun kaynağını kamudan alan kamu, kurum ve kuruluşları arasında yatırımların gelmesi, incelenmesi ve yapılacak bir koordinasyon varsa temininin sağlanması için konuları masaya yatırmak amacıyla toplandığını söyledi.
Yüzde 33 nakdi gerçekleşme sağlandı
İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı’nda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yatırımlar önünde engel, şikâyet, kamu kurum kuruluşlarınca yürütülen hizmetlerle ilgili istek, plan, dilek, şikâyet gibi unsurların koordinasyon toplantısında irdelenip, alınan notların ilgili kamu kurum kuruluşları amirlerine, Bakanlığa kadar gönderil-diğini bildirdi. Bununla kaynakların etkili, sürekli, süratli, şeffaf ve verimli bir şekilde kullanılmasının amaçlandığını kaydeden Vali İrfan Balkanlıoğlu; “2011 Yılında ilimizde kamu yatırımlarının proje sayısı bin 511’dir. Toplam proje bedeli 2 milyar 270 milyon 391 bin TL. Neredeyse 2 milyar dolar bayağı güzel. Önceki yıllar harcaması 1 milyar 203 milyon 622 bin TL, yılı ödeneği 313 milyon 322 bin TL ve dönem sonu harcaması 102 milyon TL’dir. Buna göre yatırımların yüzde 33 nakdi gerçekleşmesi ve yüzde 58 fiziki gerçekleşmesi sağlanmıştır. “ dedi.
En fazla ödenek DSİ’ye
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da yatırımcı kuruluşlarından 2011 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluşu açıkladı. Isparta DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nün 79 milyon 536 bin TL ile birinci sırada yer aldığını belirten Vali Balkanlıoğlu; “İl Özel İdaresi 58 milyon 289 bin TL ile ikinci sırada ve 46 milyon 573 bin TL ile Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü üçüncü sıradadır. Demek ki ilimize şöyle bir bakıldığında en fazla Tarım ve Orman Bakanlığımızın bünyesinde ki kuruluşların yatırım ödenekleri fazla gözüküyor. Sektörel dağılıma bakıldığında en fazla ödenek 88 milyon 929 bin TL ile tarım orman sektörüne aittir. Umarım diğer illerimiz bundan alınmazlar. Sayın Bakanımızın önem verdiği gözüküyor.” diye konuştu.
“Geciken yanıtta beni arayın”
Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hizmetlerin önünde diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili koordinasyon gerektiren husus ve engelin açıkça dile getirilmesinden çekinilmemesini istedi. Bazen karayolları ile ilgili iş ve işlemlerin süratle yapılmasının istendiğini belirten Vali Balkanlıoğlu; “Orada iş yapan yüklenicinin önünde çeşitli ruhsat engelleri çıkabiliyor. Bu DSİ için de orman içinde bütün kamu kurum ve kuruluşları için geçerli. Bazen ilgili arkadaşlar bir evrak yazıyor. Örneğin ÇED raporu gerekecek. Bu işten sorumlu departmanın başında ki sorumlu müdür arkadaşımız ilgili kuruluşlara görüş soruyor. İlgili kurum kuruluşlar bu işin üzerinden günler geçtikten sonra bazen ruhsat almak bir iki ay engel çıkarılmış gibi bir durum söz konusu oluyor. Bu gibi durumlarda makul sürelerde ilgili arkadaşlar gerekli yanıtı almakta gecikirlerse direk beni arayabilirler. Hemen sorunu çözüyoruz. Biz istiyoruz ki bir kuruluşun ödeneği varsa bu ödeneğin önünde bürokrasi yaratıp engel olmayalım. Bu hizmete ihtiyacı olan birçok insanımız var.” şeklinde konuştu.
Eğitime özel toplantı yapılacak
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve kaymakamlarla bir toplantı yapacağını açıklayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ‘in okulların tadilat ve tamiratının okullar açılmadan tamamlanması yönünde talimatı bulunduğunu söyledi. Bu talebin çok yerinde olduğunu aktaran Vali Balkanlıoğlu; “Okullar açılmış eğitim ve öğretim devam ediyor. Okul içinde ustalar ameleler takur tukur çalışı-yorlar. Teneffüste öğrencilerin ayağına çivi batar her şey olabilir. Bağcılar Kaymakamlığım sırasında deprem güçlendirme çalışması okullar açılınca yapıldı. Eğitim öğretim yapılamaz hale gelmişti. Koskocaman bir yazı tamamen boşa geçirmiştik. Okullar tatil olduğu anda hemen kazmanın normalde vurulması lazım. Ödeneği ve her şeyi olan işlere bir türlü başlanamıyor. O anlamda İl Müdürü arkadaşlarla ben bu işi paylaştım. Eğer bir arsa sahibi olsanız, bir inşaat yaptırmak için işi yükleniciye verecek olsanız herhalde işi yüklenici keyfine bırakmazsınız. Genelde ilgili daire müdürü arkadaşlar işi sahiplenmiyorlar maalesef. Bazı şeyler var ki Sayın Başbakanımızın dikkatini çekmiş. Özel İdare hesaplarında 300 trilyon para var. Bu paraların tamamı çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının emanet paraları. Yatırım yapılsın diye verilmiş. Bunları faize yatırmışlar sıcağında oturuyorlar. Sadece Koordinasyon Kurulu meselesi değil. Ben Afyonkarahisar Valisi olarak hepinize sesleniyorum. Hizmetlerinizin Afyonla ilgili ayağında bir aksama varsa zamanında bitirilemiyorsa 24 saat beni arayabilirsiniz. Valilik birimleriyle ilgili hal olacak her türlü sorununuzda ben sizin hizmetinizdeyim. Bu iş bizim görevimizdir.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme