Yanık ünitesi kurulacak – Kocatepe Gazetesi

Her hafta düzenli olarak yapılan Sağlıkta Haftalık İstişare Toplantısı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nde gerçekleştirildi Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün ile Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici hazır bulundu.Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Erenoğlu, Afyon'da eksiklik olarak düşündüğü yanık ünitesinin Afyonkarahisar Devlet [&hellip]

Yanık ünitesi kurulacak

Her hafta düzenli olarak yapılan Sağlıkta Haftalık İstişare Toplantısı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nde gerçekleştirildi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün ile Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici hazır bulundu.Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Erenoğlu, Afyon’da eksiklik olarak düşündüğü yanık ünitesinin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde kurulması yönünde çalışmaların başladığını belirterek yürütülen işlemler konusunda bilgi verdi. Başlangıçta 3 oda olarak planlanan yanık ünitesinin gereken tüm fiziki ve tıbbi olanakları taşıyacağını da söyledi.
POLİKLİNİK ODA SAYISI ARTIYOR
Devlet Hastanesi’nde uzman hekim sayısının fazla olması ve tüm klinisyenlerin kendine ait poliklinik odasının olması zorunluluğundan dolayı poliklinik oda sayılarının uzman hekim sayısıyla eşleştirilmesi için inşaat işlerinin devam ettiğini vurgulayan Erenoğlu “Halen faaliyet gösteren 81 poliklinik odası sayısı 91 olarak yeniden dizayn ediliyor” dedi.
Yoğun bakım yatak sayılarının arttırılması yönündeki çalışmalarında sona yaklaştığını vurgulayan Erenoğlu, bu çalışmayla da kamu hastaneleri açısından kanayan bir yarasını gidereceklerini açıkladı.
30 AĞUSTOS’TA HİZMETE GİRECEK
Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün de Devlet Hastanesi karşısında yapımı halen devam eden Sağlıklı Yaşam Merkezi çalışmalarının son sürat devam ettiğini bildirdi. Merkezin açılmasıyla beraber uzman ekip kadrosu ile özellikle obezite ile mücadele konusunda oldukça yol kat edeceklerini ifade etti. Açılışı 30 Ağustos Cuma günü olarak belirlediklerini dile getiren Dr. Akgün, halkın sağlıkla ilgili tüm ihtiyaçlarına cevap verilmesi için el birliği ile çalıştıklarını hatırlattı.
112 İSTASYONLARININ
YERİ TESPİT EDİLİYOR
Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ise il genelinde ihtiyaç duyulan yeni 112 Acil Yardım İstasyonları’nın yer tespitlerinin tamamlandığını ve açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Sağlık Müdürlüğünün kamu ve özel hastanelere koordinasyonun sağlanması amacıyla ambulans desteğinin sağlanacağını da açıkladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme