• Haberler
  • Gündem
  • Yanık, AKÜ’lü öğrencilerle buluştu – Kocatepe Gazetesi

Yanık, AKÜ’lü öğrencilerle buluştu – Kocatepe Gazetesi

Abdullah Kaptan konferans salonunda gerçekleştirilen ve Kur'an tilaveti ile başlayan söyleşide Uçurtma Mevsimi, Kalküta ve Butimar-Sessizliğin Kanatları kitaplarının yazarı Kaan Murat Yanık, kitapların yazım süreçleri ile ilgili bilgiler vererek, 'Türkiye'de doğu-batı, laik-muhafazakâr çatışması yaşanıyor. Butimar kitabını da bunları kullanarak kaleme almak istedim ama bu çatışmayı görmek değil yaşamak gerekiyordu. Bu yüzden bir erkek olarak çarşaf [&hellip]

Abdullah Kaptan konferans salonunda gerçekleştirilen ve Kur’an tilaveti ile başlayan söyleşide Uçurtma Mevsimi, Kalküta ve Butimar-Sessizliğin Kanatları kitaplarının yazarı Kaan Murat Yanık, kitapların yazım süreçleri ile ilgili bilgiler vererek, “Türkiye’de doğu-batı, laik-muhafazakâr çatışması yaşanıyor. Butimar kitabını da bunları kullanarak kaleme almak istedim ama bu çatışmayı görmek değil yaşamak gerekiyordu. Bu yüzden bir erkek olarak çarşaf giyerek İstanbul’da Bebek, Etiler gibi yerlerde dahi dolaştım” dedi.
Yeni bir kitap kaleme alacağını ve Osmanlı kültürü üzerinde duracağını ifade eden Yanık konuşmasında Eski Yunan tarihinden ve Osmanlı’dan hikâyelere yer verdi.
Söyleşinin sonunda Kaan Murat Yanık tarafından imza günü gerçekleştirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme