Yangından mal kaçırır gibi bir düzenleme

Afyonkarahisar Tabip Odası yöneticilerinin ziyaret ettiği CHP İl Başkanı Nevzat Ercan ile MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, sağlıkla ilgili Kanun Hükmünde Kararname’nin Meclis iradesi dışında çıkarılmasına tepki gösterdi Afyonkarahisar Tabip Odası yöneticilerinin Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hakkında bilgilendirmek için ziyaret ettiği Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı [&hellip]

Yangından mal kaçırır gibi bir düzenleme

Afyonkarahisar Tabip Odası yöneticilerinin ziyaret ettiği CHP İl Başkanı Nevzat Ercan ile MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, sağlıkla ilgili Kanun Hükmünde Kararname’nin Meclis iradesi dışında çıkarılmasına tepki gösterdi

Afyonkarahisar Tabip Odası yöneticilerinin Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hakkında bilgilendirmek için ziyaret ettiği Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan ile Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, böyle bir düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi ve konunun taraflarının görüşü alınmadan yapılmasının yanlış olduğunu belirtti.
“Sağlığın içi boşaltıldı”
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “Bu konudaki çalışmaların sonuna kadar destekçisiyiz. Sağlıkta yaşanan sıkıntıların farkındayız. Yangından mal kaçırırcasına sağlıkla ilgili Tam Gün yasasıyla ilgili düzenlemeyi geçirmesi, sağlık çalışanlarını tedirgin etti. Yapılması gereken iş, tüm çalışanları temsil edenlere danışılarak hazırlanması, ama hükümetin isteği doğrultusunda kararlar alınıyor. Dava açılmasına bile fırsat bırakılmadan işleme konuyor. Bu, insanı müşteri gibi gören bir zihniyet. Bununla bir yere varılamaz. Sağlığın içi cicili bicili yasalarla boşaltıldı. Bunun sıkıntısını ileride halk yaşayacak. Özellikle üniversitelerde hocaların hasta bakmasına engel olunuyor. Hekimlerin kendi arasında bir yarışa neden oluyor. Bu, hekimlerin sağlığını da bozar diye düşünüyorum. Hekimler çok para alıyormuş gibi gösteriliyor. Bunun sonucunda hekimlere saldırıları görüyoruz. Hükümet her şeyi düzenlemiş ve halktan yanaymış gibi görünüp hekimlerle vatandaşı karşı karşıya getiriyor” dedi.
‘Ben yaptım oldu’ mantığı sonuç vermez
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk de şöyle konuştu:
“Siyaset kurumu ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket etmemeli. Toplumun bütün kesimlerini tatmin edecek uygulamalar ortaya koymalısınız. Hasta memnuniyeti sağlayacak personelin de memnuniyeti sağlanmalı. Çeşitli meslek kuruluşlarının fikrini almak da yararlı olacaktır.
Parlamentoda paylaşılmayan bir meselenin ilgili meslek kuruluşlarının görüşünün alınmadan çözülmeye çalışılması, art niyetin göstergesi. Sağlık Bakanlığı bu soruna akılcı çözümler üretmeye çalışsa Tabipler Odası’ndan neden görüş almasınlar? Birçok konuyu da aynı şekilde çözümlemeye çalışıyorlar.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme