• Haberler
  • Genel
  • 'Yangında İtfaiye-AKUT işbirliği' – Kocatepe Gazetesi

'Yangında İtfaiye-AKUT işbirliği' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve AKUT yangın konusunda ortak çalışmalarına devam ediyor AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin 34. ekibi olarak geçtiğimiz Haziran ayında kurulan AKUT Afyon ekibi bölgede yaşanacak olası depremler, seller, göçükler, trafik kazaları, boğulmalar ve kaybolmalar vb. olayların yanı sıra yangınlarda da görev alabilecek donanıma ve eğitime sahip olmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. [&hellip]

“Yangında İtfaiye-AKUT işbirliği”

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve
AKUT yangın konusunda ortak çalışmalarına devam ediyor

AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin 34. ekibi olarak geçtiğimiz Haziran ayında kurulan AKUT Afyon ekibi bölgede yaşanacak olası depremler, seller, göçükler, trafik kazaları, boğulmalar ve kaybolmalar vb. olayların yanı sıra yangınlarda da görev alabilecek donanıma ve eğitime sahip olmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Afyonkarahisar’da veya bölgede meydana gelebilecek olası yangınlarda itfaiye teşkilatına destek ekip olarak katkı sağlamak için eğitimler alan AKUT Afyon Ekibi, bu bağlamda Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile birlikte ortak uygulamalı yangın eğitimi ve yangın tatbikatı düzenlendi.
AKUT Afyon Ekibinin son yangın eğitimleri AKUT Denetleme Kurulu Üyesi Eğitmen Mahmut Çelik ile Eğitmen Halit Boryam tarafından verildi. Eğitimlerde yanma ve yangın, yangının çeşitleri, yanıcı, parlayıcı, patlayıcı maddeler ve gazlar, boğucu ve zehirleyici duman ve gazlar, yanıcı, parlayıcı, patlayıcı maddelerin sınıflandırılması ve müdahale şekilleri, yangın söndürme maddeleri, yangın anında hasta ve yaralı taşıma teknikleri, yangınlarda kişisel koruyucu donanım kullanımı, yangın tüpleri kullanımı konularına yer verildi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eğitim alarak ihtiyaç halinde İtfaiye Teşkilatına destek mahiyetli olarak görev alacak olan AKUT Ekibine başarılar diledi.
TATBİKATTA İTFAİYENİN SON TEKNOLOJİ YENİ ARACI DA TEST EDİLDİ
Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bu yıl alınan 32 metre tam otomatik merdivenli itfaiye aracı da tatbikatta AKUT Afyon ekibi ve İtfaiye Personeli tarafından test edildi. Araç, yangına müdahalenin yanı sıra, yangın esnasında mahsur kalan vatandaşların tahliye edilmesi için de tasarlanırken, merdiven sepetinde kurtarılan vatandaşlara ilk müdahale için oksijen tüplerine bağlı oksijen maskeleri bulunuyor.
Arama Kurtarma malzemeleriyle donatılmış itfaiye aracında, çift kabinli 6 personel taşıma kapasiteli caft sistemli (Elektrik yangınlarına müdahalede kullanmak için kuru köpük vermektedir.), joystikli ve şoför mahalinden kontrollü tampon ve çatı monitörleri yer alıyor.
AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin 34. ekibi olarak geçtiğimiz Haziran ayında kurulan AKUT Afyon ekibi 30 kişilik operasyonel ekibi, 100’ü aşkın gönüllüsü, tam teşekküllü 4×4 arazi operasyon aracı ve lojistik deposu ile Afyonkarahisar’da göz dolduruyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme