Yangın tatbikatı düzenlendi

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’nde yangın ve eğitim tatbikatı gerçekleştirildi İl Sağlık Müdürlüğü’nde Sivil Savunma ve Seferberlik Hizmetleri Birimince organize edilen tatbikata 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi, Belediye İtfaiye Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de destek verdi. Tatbikat başlamadan önce daha önce hazırlanan acil durum planında kendilerine söndürme [&hellip]

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’nde yangın ve eğitim tatbikatı gerçekleştirildi

İl Sağlık Müdürlüğü’nde Sivil Savunma ve Seferberlik Hizmetleri Birimince organize edilen tatbikata; 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi, Belediye İtfaiye Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de destek verdi.
Tatbikat başlamadan önce; daha önce hazırlanan acil durum planında kendilerine söndürme görevi verilen personel öncelikli olmak üzere bütün personele yangında nasıl hareket etmeleri gerektiği, söndürme işlemi vb. konularda teorik olarak eğitim verilirken, yangın anında yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı da uygulamalı olarak anlatıldı.
Eğitim ardından yapılan tatbikatta daha önce hazırlanmış senaryoya uygun olarak; yangın uyarı sisteminin çalışması, personelin binayı güvenli bir şekilde boşaltması, içeride mahsur kalanların güvenli bir şekilde kurtarılması ve en kısa sürede sağlık kurumuna sevki gerçekleştirildi.
Tatbikata katılan İl Sağlık Müdür Vekili Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, tatbikata katılan personele ve destek veren kurumlara teşekkür ederek, “Sağlık Müdürlüğünün en önemli görevi her şartta can kurtarmak; acil bir durumda önce kendimizi kurtarabilelim ki ihtiyacı olanların da yardımına koşabilelim, bunun için de her türlü acil duruma hazırlıklı olmamız, böyle bir durum karşısında düzenli bir şekilde organize olup, neler yapabileceğimizin bilincinde olmamız gerekir. Tatbikat ile gördük ki personelimiz her zaman her duruma hazırdır.” dedi.

Bakmadan Geçme