Yanan İşyerleri Küllerinden Doğacak

Bolvadin'de 9 Mayıs 2022 günü elektrik arızası nedeniyle yanan iş yerlerinin yapımı Bolvadin Belediye Başkanı Aynacı'nın ilk çiviyi çakması ile başladı.

Bolvadin halkı, 9 Mayıs 2022’de çarşı merkezinde meydana gelen elektrik arızası sonucu 15 ahşap iş yerinin kül olmasıyla sarsıcı bir olayla karşılaşmıştı.

Olayın ardından, yaklaşık 29 aylık bir süreçte diğer iş yerlerinin yeniden inşa edilmesine rağmen, 1’inci derece sit alanı olarak tanımlanan ve 41 hissedarın bulunduğu alanda ilerleme kaydedilememişti. Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı, bu duruma son vermek için yapıcı bir yaklaşım benimseyerek hissedarlarla bir araya geldi ve uzlaşma sağladı.

Aynacı, inşaat alanında yaptığı açıklamada, “Kıymetli Bolvadinliler, geçmişte bu bölge yanmıştı. Burada 8 adet iş yerimiz mevcuttu ve uzun süredir metruk halde bekliyordu. Bugün itibariyle, inşallah ahşaptan yapılacak olan yenileme inşaatımız başlamıştır. Bu güzel memleketin merkezi bir yerinin metruk kalmasına gönlümüz razı olmadı. Biz belediye olarak, vatandaşımızın ve esnafımızın yanında olarak müteahhit arkadaşlarımızla görüştük ve gerekli güvencemizi verdik. İnşaat çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. En kısa süre içerisinde tamamlanarak, Bolvadin’imize güzel bir görünüm kazandıracağız. Amacımız, Bolvadin’in her köşesini karış karış işleyerek, en güzel ve yaşanabilir şehirlerden birini oluşturmaktır. Hoşçakalın, Allah’a emanet olun.” ifadelerini kullandı.

Başkan Aynacı, açıklamasının ardından “Haydi Bismillah” diyerek inşaatın ilk çivisini çaktı. Böylece, yenileme çalışmaları için resmi olarak başlamış oldu.

Yanan İşyerleri Küllerinden Doğacak

Bakmadan Geçme