• Haberler
  • Spor
  • Yalçın jübilesini Senegal'le yaptı – Kocatepe Gazetesi

Yalçın jübilesini Senegal'le yaptı – Kocatepe Gazetesi

Mahmutköyüspor'un Düzağaç Belediyespor'a devredildiği zaman takımla birlikte Düzağaç Belediyespor'da göreve başlayan Fatih Yalçın bu sezon görevini Yardımcı Antrenör ve Sportif Direktör olarak sürdürecek. Futbolu bırakma kararı aldığını daha önceden Düzağaç Yönetim Kurulu'na bildiren Yalçın'ın isteği karşılıksız kalmadı. Düzağaç Belediyespor Yönetim Kurulu yaptığı girişimler sonrasında Senegal Amatör Milli Takımı'yla hazırlık maçı planladı. Senegalli Yöneticilerle yapılan görüşmeler [&hellip]

Mahmutköyüspor’un Düzağaç Belediyespor’a devredildiği zaman takımla birlikte Düzağaç Belediyespor’da göreve başlayan Fatih Yalçın bu sezon görevini Yardımcı Antrenör ve Sportif Direktör olarak sürdürecek. Futbolu bırakma kararı aldığını daha önceden Düzağaç Yönetim Kurulu’na bildiren Yalçın’ın isteği karşılıksız kalmadı. Düzağaç Belediyespor Yönetim Kurulu yaptığı girişimler sonrasında Senegal Amatör Milli Takımı’yla hazırlık maçı planladı. Senegalli Yöneticilerle yapılan görüşmeler sonrasında hazırlık ve dostluk maçı çerçevesinde bir maç ayarlandı. Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü (7 Temmuz Perşembe Günü) ayarlanan karşılaşma Afyonkarahisar Atatürk Stadyumu’nda oynandı.
DÜZAĞAÇ,
MİLLİ TAKIMA 4-2
MAĞLUP OLDU
Düzağaç Belediyespor, Atatürk Stadyumu’nda Senegal Amatör Milli Takımı’yla dostluk ve hazırlık maçında karşılarken bu maçta futbolcu Fatih Yalçın ise oynadığı son maçla futbola veda etti.
Maça iki ekipte hızlı başladı. İlk ciddi atak maçın başında Düzağaç Belediyespor’dan gelirken Beyaztı’ın güzel pasında topla buluşan Özgür müsait pozisyonda takımını öne geçirdi. 4. dakikada gelen bu golle Düzağaç Belediyespor 1-0 öne geçti.
FUTBOLA OMUZLARDA VEDA ETTİ
18 yıldır futbol oynayan Fatih Yalçın karşılaşmanın 18. dakikasında yapılan değişiklikle kenara alınırken takım arkadaşları Yalçın’ı çizgiye kadar omuzlarından indirmedi. Yalçın, sahadan yürüyerek çıkmasını istemeyen takım arkadaşları, Yalçın’ı omuzlarına alarak alkışlar eşliğinde saha kenarına getirdi.
YALÇIN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Yalçın’ın oyundan çıkmasından sonra maç devam ederken Fatih Yalçın da basın mensuplarına açıklamada bulundu. Futbola 1998 yılında başladığını belirten Yalçın, “1998 yılında Mahmutköyüspor’da futbola başladım. Zaten bizler hep bu takımın sporcuları olarak anıldık. Böyle bir dönemde takımın maddi durumları zayıf olduğu için, Muammer Işıklı Başkanımızın da girişimleri ile takım devredildi. Takım şu anda yeni bir yapılanmaya girdi hedefleri olan bir takım. Amatör futbol tarihinde böyle bir durum belki ilk defa yapılıyor diye biliyorum belki de vardı fakat, Afrika’dan bir takım getirip bu da Senegal Amatör Milli takımı bir de jübile maçı yapmak bizlere nasip oldu. Öncelikle Başkanımız Muammer Işıklı’ya, Hocamız Celalettin Ulu’ya, Yusuf Hünerli’ye, Yönetim Kurulu’na ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bizlere destek olmak için yalnız bırakmadılar ve buraya geldiler. İnşallah bizlere güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Hep beraber bu takımı iyi yerlere getireceğimize inanıyorum. Verilen emekleri boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız. Takımımıza inşallah Celalettin Hocamızın yardımcısı olarak ve sportif direktör şeklinde de görevimize devam edeceğiz inşallah. Herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.  
Devam eden maçta ilk yarısının son anlarında Senagalli Abdoulaye’nin bulduğu golle ilk yarı 1-1’lik skorla tamamlandı. İkinci yarıya hızlı başlayan Senegal oldu. Senegal’in genç oyuncusu Gökhan bulduğu golle eşitliği bozan golü attı. Senegal’in bulduğu gole Düzağaç Belediyespor hemen cevap verdi. 48. dakikada Mehmet Özkan bulduğu golle durumu yine eşitledi. 2-2’lik skorla devam maçta iki ekipte sürekli olarak oyuncu değişiklikleri yaptı. 82. dakikada Diop bulduğu golle durumu 3-2’ye taşıdı. 85. dakikada da Abdoulaye’nin 2. golü ile Senegal durumu 4-2’ye taşıdı.
Karşılaşma sonunda değerlendirme yapan Düzağaç Belediyespor Teknik Direktörü Celalettin Ulu, “Sahaya gelerek forma giyen tüm oyuncularımızı deneme şansı bulduk. Bu maç bir ilk olacak. Bundan sonra da hazırlık maçlarımız olacak. İnşallah kafamızdaki kadroyu oluşturmak istiyoruz. Bu maçlarda hem oyuncularımız için değerli olacak hem de bizde kadro kuracağız” ifadesine yer verdi.  
Maçtan sonra Afyonkarahisar’da Senegal Amatör Milli takımına yemek ikramında bulunulurken yemek sonrasında oyuncular ve yöneticiler vedalaşarak dostça ayrıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme