Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yalçın, atölyede incelemelerde bulundu

İl Milli Eğitim Müdürü

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan, ZEKÂ tarafından desteklenen Yeni Nesil Eğitim Programı (YENEP) “Afyonkarahisar Kendin Yap” projesi kapsamında başlatılan Kendin Yap Atölyesi Ahşap Tasarım Eğitici Eğitimleri’ni ziyaret etti

 

Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Mobilya Atölyesinde gerçekleştirilen Eğitici Eğitimleri’ni ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a Şube Müdürü Betül Ersöz Özcan ve Ar-Ge personeli Nursefa Keskin eşlik etti.
“FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANACAK”
Mobil Atölyede eğitmenlik yapabilecek 13 öğretmenin eğitimlerini izleyen Yalçın, “YENEP kapsamında, Afyonkarahisar Belediyesi’nden hibe olarak alınan otobüs, Mobil Atölyeye dönüştürülerek imkanı olmayan öğrencilerimize ulaştırılacak ve fırsat eşitliği sağlanacak. Mobil Atölyemizde, Robotik Kodlama İstasyonu ve Ahşap Tasarım istasyonu bulunacak. Bu istasyonda çalışabilmesi için öğretmenlerimize Ahşap Tasarım Eğitici Eğitimlerini başlattık. Ahşap tasarımı ile öğrencilerimiz istasyonda yaş özelliklerine göre tasarımlar yapacaklar. Yapmış oldukları özgün tasarımlar Mobil Ahşap Tasarım İstasyonu’nda ürün olarak ortaya çıkarılacak. Böylece öğrencilerimiz düşüncenin somutlaştırılmış halini görebilecek. Tüketici olmaktan ziyade, üreten bireyler olan öğrencilerimiz kendilerini gerçekleştirmiş olacak. Ayrıca günlük hayatta kullanılacak özgün tasarımlar oluşturarak magnet, anahtarlık, hediyelik eşya, resim çerçevesi gibi birçok üretimi yapılabilecek.” dedi.
Öğretmenlere eğitimlerinde başarılar dileyen Yalçın, “Değerli öğretmenlerim, 24-28 Şubat tarihlerinde 5 gün 30 saat olarak gerçekleştirilecek eğitimlerde hepinize başarılar diliyor burada edineceğiniz bilgileri katlayarak çoğaltacağınıza inanıyorum. Projede emeği geçen Afyonkarahisar Belediyemize, Zafer Kalkınma Ajansına, firmalara, Ar-Ge birimimize, eğitmenlere ve katılımcı öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti