• Haberler
  • Genel
  • Yalçın atamaları eleştirdi – Kocatepe Gazetesi

Yalçın atamaları eleştirdi – Kocatepe Gazetesi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, çok sayıda gencin KPSS’ye hazırlandığını, ancak iktidarın kamu personeli atamalarını eş, dost ve akrabalara dağıttığını iddia etti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde KPSS sınavına 20 milyona yakın kişi girdiğini belirtti. Görgöz, bunlardan sadece 610 bininin devlet memuru olarak atandığını kaydetti. Valiliklerin [&hellip]

Yalçın atamaları eleştirdi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, çok sayıda gencin KPSS’ye hazırlandığını, ancak iktidarın kamu personeli atamalarını eş, dost ve akrabalara dağıttığını iddia etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı döneminde KPSS sınavına 20 milyona yakın kişi girdiğini belirtti. Görgöz, bunlardan sadece 610 bininin devlet memuru olarak atandığını kaydetti.
Valiliklerin Özel Kalem Müdürlüğü kadrolarının, KPSS’yi kazanamayan AKP’li yakınları için torpil kapısı olduğunu iddia eden Yalçın Görgöz; “Bu kadrolarda bir kaç gün kalan AKP’lilerin birinci derece yakınları sonra daha avantajlı kadrolara atanmışlardır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, EPDK, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Yurtkur ve TRT gibi kurumlar AKP’nin çiftliğine dönmüştür. AKP’lilerin yakınları buralara atanırken, KPSS’yi kazandıkları halde atanamayan 20 gencimiz intihar etmiştir. Bu kayırmacılığı yapan AKP’liler intihar eden gençlerimizin ekmeğine el koymuş, ölümü neden olmuştur.” dedi.
Yasa dışı bir durum olmadığı açıklamalarına karşılık konunun bir vicdan sorunu olduğunu kaydeden Görgöz; “Bu bir ahlak sorunudur. Siyasetçinin görevi kendi akrabalarını devlet kapısında iş bulmak değildir. Bütün yurttaşlara eşit davranarak hak edenin ekmek sahibi olmasını sağlamaktır. Böyle bin 100 odalı değil 5 bin 500 odalı sarayınız olsa ne olacak? Hakları verilmediği için 20 genç kara toprakta yatarken, nasıl rahat uyuyacaksınız?” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme