• Haberler
  • Siyaset
  • 'Yalan ve iftira kampanyaları Afyonumuz'da bakan ve milletvekili düzeyinde yapılıyor'

'Yalan ve iftira kampanyaları Afyonumuz'da bakan ve milletvekili düzeyinde yapılıyor'

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Mİlletvekili Genel Seçimleri'nin ardından değerlendirmede bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 'Tenkit olur ama trollerin yaptığı bir takım yalan ve iftira kampanyalarının Afyonumuzda bakan ve milletvekili düzeyinde yapılıyor olmasına ister istemez kanımıza dokunduğu için, onuru için yaşayan insanlar olduğumuz için bunlara bir tepkide vermiş bulunduk' [&hellip]

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Mİlletvekili Genel Seçimleri’nin ardından değerlendirmede bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, “Tenkit olur ama trollerin yaptığı bir takım yalan ve iftira kampanyalarının Afyonumuzda bakan ve milletvekili düzeyinde yapılıyor olmasına ister istemez kanımıza dokunduğu için, onuru için yaşayan insanlar olduğumuz için bunlara bir tepkide vermiş bulunduk” dedi.
“MİLLİ İRADENİN VERDİĞİ HÜKME
SAYGI DUYMAK MECBURİYETİNDEYİZ”
Halkın verdiği oyların hükmüne saygı duymak mecburiyetinde olduklarını söyleyen Genel Başkan Uysal, “Genel Seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geçireli bir hafta oldu. Elbette sıcağı sıcağına yapacağımız değerlendirmeler vardı ama derinden bir değerlendirme yapabilmek millet önünde sözümüzü, düşüncemizi ifade edebilmek adına bir hafta geçirerek bu açıklamayı şehrimizde yapma ihtiyacı hissettik. Bu vesileyle sizlerin karşısındayız. Hayır duamızı ve temennimizi sözlerimin başında paylaşayım. Hedeflediğimiz hem Cumhurbaşkanlığı’nda hem Genel Seçimlerde başka hedeflerimiz var idi. Netice itibariyle milli iradenin verdiği hükmü demokrasiye inanan meşruiyet çizgisinde siyaset yapan her birey, her aktör gibi bizler de bu inanç içerisinde saygı duymak mecburiyetindeyiz. Sadece bizler değil, bu çıkan neticeyle ilgili başta bugün seçilen Cumhurbaşkanı’ndan iktidar erkini kullanacak olan onun beraberinde altı yüz kişiyle temsil edilecek yasama organımız, tüm kamuoyuda kendi adına önemli çıkarımları, önemli değerlendirmeler, önemli muhasebelerde yapma mecburiyetindedir” dedi.
“BİR CÜMLE DE OLSA MUHASEBE
YAPACAKLARINI DUYDUK”
İktidar Partisi’nin oy oranının yüzde 41’ler düzeyine düştüğünü söyleyen Uysal, “Bu açıdan bakınca mutlak iktidar isteyenlere karşı insanımızın, milletimizin, büyük bedeller ödeyerek kurduğu, inşa ettiği, şehitler verdiği, hem Türkiye Cumhuriyeti’ne, hem demokrasinin bir kişinin şahsında, bir kişinin nefsinde tüm kuvvetleri toplama noktasındaki dayatmalarına karşı önemli ölçüde itirazını dile getirdiğini ifade edebiliriz. İktidar partisinin yüzde kırk birler düzeyine düşmüş oy oranı kendi cephelerinde de iktidar cephesinden sevindirici bir takım sözler, birkaç cümleler de olsa muhasebe yapacaklarını duyduk. Bu önemlidir. Netice itibariyle demokrasi oyunuzu aldığınız insanlar kadar alamadığınız insanlarında rızasını gözetmek üzerine kurulu bir rıza rejimidir. Bu açıdan bakınca ben elbette tek tek, il il, ilçe ilçe her parti kendi önceliğiyle bütün bu değerlendirmeleri nerelerde eksileri var nerelerde artıları var bütün bunlarında değerlendirmesini önümüzdeki süreçte yapacaktır” ifadesine yer verdi.
“İNSANIMIZIN GERÇEK GÜNDEMİNİ
İFADE ETMEYE GAYRET GÖSTERDİK”
Milletin gerçek gündemini ifade etmeye gayret gösterdiklerini söyleyen Uysal, “Türkiye’nin köklerinden işleyen meseleleri olduğunu, seçim atmosferi içerisinde de birileri Türkiye’nin gerçek gündemini konuşmamaya gayret gösterse de dini, milli, hamasi bir iklim içerisinde, toz bulutu içerisinde, uzaya yol yapıyoruz diyerek propagandalar da yapılsa bizler inandığımız ölçüde inandıklarımızdan ayrılmadan sözlerimizi ifade etmeye gayret gösterdik. İnsanımızın gerçek gündemini ifade etmeye gayret gösterdik. Bu çerçeveden bakınca önümüzdeki süreçte de Türkiye ısrarla altını çizmeye çalıştığım hem demokrasisine, hem hukukuna, hem anayasal düzenine, hem ekonomisine, hem eğitim sistemine parça parça hangi cephesinden bakarsak bakalım yeni bir boyut ve derinlik katma mecburiyetinde. Bu derinliği katabildiği takdirde önümüzde asrı kucaklayacaktır. Bu derinliği katamadığı takdirde de olumsuz manada dünyadan ayrışan avantajlarını, dezavantaja dönüştürmüş, imkanlarını heba etmiş bir Türkiye portresiyle karşı karşıya kalırız. Bu açıdan bu ülkenin potansiyelini ortaya çıkarmak siyasetin vazifesidir. O olumlu iklimi ortaya sermek özellikle bugün yetişmiş insan gücünün kendi ülkesinde hayat kuramadığı, kendi ülkesine dair bir gelecek tasavvuru olmadığı gerçeğini iyi biliyoruz. Bu açıdan Türkiye’nin tarihin bir milletlerin yarışı olduğu bilinciyle bu yarışta hak ettiği yeri her manada alabilmesi kendi insanına huzur, güven ve refah üretebilmesi bulunduğu coğrafyada kendi kaderini kendisi tayin edemeyen pek çok devletçiğin olduğu noktada bu ülkenin her bir vatandaşına sunduğu imkanın, hukukun, güvenin, refahın, imtiyazın kıymetini hepimiz bilmeliyiz” şeklinde konuştu.
“REKABET VARSA AKŞENER’İN
KOYDUĞU İRADE İLE OLMUŞTUR”
Türkiye’de rekabete açık bir siyasi iklim, toplumsal iklim var ise bunun Sayın Meral Akşeneri’in koyduğu iradeyle beraber olduğunu söyleyen Uysal, “Bu açıdan baktığımızda da bizler Türkiye’yi iki kutupluluğa mahkum etmemek adına inandığımız değerleri, inandığımız idealleri Türkiye’nin tarihi yürüyüşünü devam ettirebilecek bu müktesebata, bu birikime, bu tasavvura sahip olduğuna inandığımız başta Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Meral Akşener’in şahsında İYİ Parti ile birlikte milletimizin önüne bir alternatif sunma imkanı bulduk. Bunu da insanlarımız kendi cephesinden elbette değerlendirmiştir. Biz bununla kifayet edebilir miyiz asla. Ama sonuna kadar düşündüğümüz istikamette, düşündüğümüz ölçülerle geniş kitleleri oluşturabilmek adına 25 Haziran sabahından itibaren bütün arkadaşlarımızla beraber bu ortak tasavvuru icra edebilmek adına yürümek mecburiyetindeyiz. Bir günün kavgası değil bu kavgayı, bu mücadeleyi yarına taşımak aslolan. Bugün eğer Türkiye’de rekabete açık bir siyasi iklim, toplumsal iklim var ise bu Sayın Meral Akşener’in koyduğu iradeyle beraber, kutsal bir inatla sürdürdüğü Cumhurbaşkanlığı adayıyla beraber bu sürecin açılmış olmasıdır. Son on yılın oy oranlık dönemi değerlendirdiğimizde 2007 ile kapanmış bu siyasetteki rekabet alanının açılmış olması başlı başına bu ülke için en önemli kazanımlardan biridir diyerek hem tarihe not düşmek hem altını kalın çizgilerle bende çizmek isterim. Elbette Afyonumuzla bizler zaman hatırı sayılır dilimi içerisinde farklı farklı zeminlerde farklı farklı düzeylerde yerelde de görev yapmış kişi olarak biz insanımızı tanıyoruz. Tüm baskılara, bütün yıldırmalara mazeret bırakmadan önümüzdeki süreç içerisinde kalplere, gönüllere cemrelerin düştüğü gibi düşmek mecburiyetindeyiz. Daha fazlasıyla sözümüzün mana bulması için çaba sarf etmek mecburiyetindeyiz. Çok kısa süre içerisinde Türkiye bir yerel seçimle karşı karşıya kalacak. Bugün bir parti devletine dönüştürülmüş devlet imkanları belediyelerin imkanlarıyla beraber siyasetin enfekte edildiği tabi mecrasından çıkartıldığı bir zeminde bütün bunları engellemek adına her noktada tüm arkadaşlarımızla beraber başta burada bulunan heyetle beraber inşallah önümüzdeki süreç 16 Nisan referandumunun ortaya çıkardığı şartlar dolayısıyla ortak değerlere, ortak ideallere, ortak referanslara inanan insanlar olarak inşallah bizlere bu imkanı, bu birlikteliği de sağlamak noktasında verir düşüncesindeyim” diye konuştu.
“KANIMIZA DOKUNDUĞU İÇİN
TEPKİ VERMİŞ BULUNDUK”
Yapılan yalan ve iftira kampanyalarını Afyon’da Bakan ve Milletvekili düzeyinde yapıldığına dikkat çeken Uysal, “Tabi bir seçim değerlendirmesi yapıyoruz. Üzülerek tekrar tekrar ifade etmek isterim ki hem şahıs olarak bizlerin üslubu ortadadır. Başkaları üzerinden kendimizi tarif etmedik, başkalarına suç atarak, başkalarına iftira atarak, başkalarına yalan söyleyerek, olmadık işleri isnat kabul ederek hiçbir şekilde söyleyecek sözü olanların asla böyle bir usulle siyaset yapması mümkün değildir. O nedenle söyleyecek memleketle ilgili, ülkemizle ilgili, Afyonumuzla ilgili sözü olan insanlar olarak da bu çerçevede her daim makul, nezaketi elden bırakmadan siyasette nezaketten kimsenin bir şey kaybetmeyeceğini inanan bir insan olarak bu süreçleri bu üslubumuzu korumaya gayret gösterdik. Elbette bulunduğumuz noktada her tür tenkide kamuoyu önünde görev yapan insanlar açıktır. Tanzimatın meşhur paşalarından Ali Paşa’nın güzel bir sözü vardır. “Tenkitten ancak hatalarını düzeltmek istemeyen iktidarlar, yöneticiler korkar” diyor. O noktada bizim kendimizle ilgili bir olumsuz düşüncemiz yok. Tenkit olur ama trollerin yaptığı bir takım yalan ve iftira kampanyalarını Afyonumuzda bakan ve milletvekili düzeyinde yapılıyor olmasına ister istemez kanımıza dokunduğu için, onuru için yaşayan insanlar olduğumuz için bunlara bir tepki de vermiş bulunduk. Bu açıdan açık yüreklilikle söylüyorum bu tür isnatlarla önümüz süreçte de hem şahsımız hem kurumsal yapılarımız karşı karşıya kaldığı takdirde aynı sertlikte cevapları da alacaklarını buradan ifade etmek isterim. İktidar gücünü arkasına alarak kendileri her şeyden layüsel bir şekilde, hukuktan yoksun bir şekilde, hukuka hesap vermekten yoksun bir şekilde tavır ve davranışlarının hem toplumsal düzeyde hem hukuk karşısında cevapsız kalacağını düşünenlere de bir cevap olsun isterim. Bu açıdan bakınca dünü dünde bırakmak lazım biz bugün ülkemizin, şehrimizin önemli meseleleri var kademe kademe Afyonumuz bir iç kanama geçirircesine göç veren bir şehir. Yeniden milletvekili sayılarına bile baksak beşe düştü. Altı yüz milletvekilinin çıkması dolayısıyla altıya çıktı. Bütün bu gerçekleri sadece bizler değil millet önünde görev yapan ister siyasi ister sivil ister iktisadi örgütlerin temsilcileri sadece temsil ettiği kitleleri değil ama toplumun seçilmiş kanaat önderleri olarak o mahallin her türlü meselesini tabi taraftır. Önümüzdeki süreçte de biz insanımızın başta da ifade ettiğim gibi kıymetini biliyoruz, değerini biliyoruz, bu toprakların bize emanet olmuş ve kendimizden sonra gelen nesillere meydan meydanda ifade etmeye çalıştım. Ne bir santimetre karesini eksik ne bir çakıl taşını eksik bizden sonra gelen nesillere devretmek noktasında ki ahdimizi andımızı yerine getirmek adına, insanımızı huzur ve yaşam içerisinde yaşatacak, Türkiye’nin yepyeni politikalarla buluşturulması gerek” ifadesine yer verdi.
“Afyon’daki oy oranı hakkında nasıl bir beklentiniz vardı, nasıl değerlendirirsiniz” sorusuna cevap veren Uysal, “Elbette beklentimizin çok altında. Sözlerimin arasında temel bakış açımızı ifade etmeye çalıştım. Türkiye’yi iki kutupluluğa mahkum etmemek adına makul çoğunluğun sesi olacak, Türkiye’den ilmi tarifi de öyledir. Bu ortak paydayı oluşturamadığımız Türkiye’yi yönetmenin alternatif maliyeti daha yüksek olacaktır” dedi.
GÜMÜŞ MUĞLA’DA
İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş’ün Madenciler Birliği’nin Muğla’da düzenlediği toplantısına katıldığını belirten İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Celal Bursalıoğlu, gelecek hafta yapılacak toplantıya Gümüş’ün katılacağını söyledi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme