Yalan haberle infial amaçlanıyor

Afyonkarahisar'da Hıdırlıkta'da genç bir kıza tecavüz edilip öldürüldüğü iddiası ile sosyal medyada dolaşan fotoğrafların ve ilgili haberlerin yalan olduğu belirlendi. Ayını şekilde Bolvadin’de de böyle bir olay yaşanmadığı, Sakarya’da yaşanan bir olayın fotoğrafları kullanılarak yalan haberlerin yayılmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Bir süredir bir genç kızın cesedine ait fotoğraflar sosyal medyada yayılarak “Afyon’da bir genç kıza [&hellip]

Haber

Afyonkarahisar’da Hıdırlıkta’da genç bir kıza tecavüz edilip öldürüldüğü iddiası ile sosyal medyada dolaşan fotoğrafların ve ilgili haberlerin yalan olduğu belirlendi. Ayını şekilde Bolvadin’de de böyle bir olay yaşanmadığı, Sakarya’da yaşanan bir olayın fotoğrafları kullanılarak yalan haberlerin yayılmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

Bir süredir bir genç kızın cesedine ait fotoğraflar sosyal medyada yayılarak “Afyon’da bir genç kıza tecavüz edilip öldürüldü” şeklinde haberler dolaştırılıyor. Ölmüş ve yüzünün bir bölümünün morarmış olduğu görülen genç kız cesedi bulunan bu fotoğrafın Afyonkarahisar’da Hıdırlık’ta genç bir kıza ait olduğu iddia edilmişti. Başka haberlerde ise fotoğrafın Bolvadin’de meydana gelen bir olaya ait olduğu belirtilmişti.

Söz konusu fotoğrafın Gebze’de meydana gelen bir olaya ait olduğu belirlendi. 20 Aralık tarihinde aynı fotoğrafların yer aldığı Gebze’deki basın yayın kuruluşlarından bir çok haber yayınlandı. Ses Kocaeli adlı gazetenin internet haber sitesinde yer alan haberde şu bilgilerer yer verildi:

“Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Tatlıkuyu Vadisi’nde 17 yaşındaki genç kızın yüzü yakıldı ve ağaca asıldı. Gebze ilçesinde Tatlıkuyu Vadisi’nde 17 yaşındaki genç bir kız yüzü yakılmış ve ağaca asılmış halde ölü bulundu. Edinilen bilgi ve iddialara göre; Gebze’de henüz kimliği belirlenemeyen 17 yaşında bir genç kızın yüzü kişi ya da kişilerce yakıldı. Daha sonra ağaca asılarak boğulan genç kız hayatını kaybetti. polis, olayla ilgili soruşturma başlattı”

Bakmadan Geçme