'Yalan beyanla alınan ruhsatı iptal ettim'

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağ'ın Eski Belediye Başkanı Cengiz Pala'ya ait olduğu iddia edilen işyerinin kapatılması ile ilgili açıklama yaptı. Kargın, işyerinin doğrudan Cengiz Pala'ya ait olmadığını, bununla birlikte işyerinin ruhsatının usüle uymayan yöntemlerle alındığını kaydetti Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, 'Eski Başkan'ın işyerini mühürletti' iddiasını yalanladı. Gazeteniz Kocatepe'ye açıklama yapan Uğur [&hellip]

“Yalan beyanla alınan ruhsatı iptal ettim”

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağ’ın Eski Belediye Başkanı Cengiz Pala’ya ait olduğu iddia edilen işyerinin kapatılması ile ilgili açıklama yaptı. Kargın, işyerinin doğrudan Cengiz Pala’ya ait olmadığını, bununla birlikte işyerinin ruhsatının usüle uymayan yöntemlerle alındığını kaydetti

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, “Eski Başkan’ın işyerini mühürletti” iddiasını yalanladı. Gazeteniz Kocatepe’ye açıklama yapan Uğur Serdar Kargın, kapatılan işyerinin doğrudan Cengiz Pala ile ilgili olmamasına rağmen, konunun Cengiz Pala ile özdeşleştirildiğini belirtti. Kargın, “Bu kapatılan yerin basına yansıdığı gibi kesinlikle bir önceki belediye başkanı ile resmiyette hiçbir ilgisi yok. Biz, bir önceki Belediye Başkanı Cengiz Pala’nın yerini, çocuğunun veya hanımının, ailesinden hiçbirinin yerini kapatmış değiliz. Biz usülsüz düzenlenen bir ruhsat tespit ettik Gezi Seyahat Acentesi adı altında. Bu kişi oranın ne ortağı, ne yetkili müdürü, ne acentesi. Hiçbir şey değil” dedi.
DOĞRUDAN CENGİZ
PALA’YA BAŞVURULMUŞ
İşyerinin açılması için Belediye’ye başvurulması gerekirken sadece Eski Belediye Başkanı Cengiz Pala’ya başvurulduğunu, başvuru yönteminin de usülsüz olduğunu söyleyen Kargın, “Şu anda kapatılan yer için Belediye’ye başvurulmamış. Belediye Başkanı’na başvurulmuş. Belediye Başkanı da altında koçan olmayan, gerekli evraklar bulunmayan, dilekçe bile bulunmayan ve parasız, harç yatırmadan, herkesten metrekareye 5 lira ücret alınırken bir önceki işyerine 10 lira yatırmışlar. Bu yer, belki de 200 metrekare. Kapatılan yerde Belediye Başkanı tarafından ruhsat düzenlenmiş. İmzalanmış. Toplam 200 metrekarelik yer, 1 metrekare olarak gösterilmiş. Bir Belediye Başkanı böyle bir şey yapmaz. Hiç başvurusu olmayan, yalan beyanla ruhsatı verilen bir yerin ruhsatını ben iptal ettim. Biz Gezi Şirketi’nin usülsüz beyanları ve başvuruda bulunmadan aldığı ruhsatlardan dolayı işlem yaptık. Belediye Başkanı gitti, ruhsat da gitti. Sen Belediye Başkanı’na başvurmuşsun, Belediye’ye başvurmamışsın” ifadelerini kullandı.
ÖNCEKİ İŞYERİ DE
SIKINTILI
İşyeri kapatılan turizm acentesi hakkında aynı gün, aynı sayı ile iki farklı ruhsat çıkarıldığını kaydeden Kargın, adı geçen şirketin daha önceki işyeri hakkında da şöyle konuştu:
“Bir dosyada iki ruhsat düzenlenmiş, ikisinin sayı ve tarih numarası aynı. Her şeyi aynı, iki farklı ruhsat düzenlenmiş. Geriye dönük ikinci bir ruhsat 7’nci ayın 5’inde düzenlenmiş. Gezi Şirketi denilen bir şirket buraya şube açıyor. Şube açılan yer, dönemin Belediye Başkanı’nın bir önceki yeri. Oraya evraklar gönderilmiş. Evraklar usülsüz evrak olsa da ortakların kimlikleri var. Fakat imzaya yetkili kişi tarafından başvurulmamış. İmza sirküleri gelmiş; yetkili kişinin imza sirküleri değil. 10 yıllığına müdürlük vermişler bir bayana bu bayan bize başvurmamış ki. Birinci yer için. O şirketin evrağı ile Salih Aydoğmuş başvurmuş. 6 metrekare bildirmiş, oraya ruhsat alınmış. Beyanların hepsi yanlış. Kira kontratı için mal sahibi olan akrabasıyla görüştüm. 100 liraya kira kontratı var, ‘yalan beyan’ dedi. İmzam yoktur dedi. Bilgisi de yok, imzası da yok. 100 liralık kontrat gösteriyor, meğer orada 750 ya da 1000 avroya duruyormuş. 3 bin lira kira ödüyor, 100 liralık sahte kira kontratı ile, tarafların imzası olmadan Belediye’ye başvuruyor. Belediye ruhsatı vermiş.”

-5 GÜNDE 5 İHALE İPTAL ETTİM
-OTOPARKTA DENETİM YAPILMAMIŞ
-BELEDİYENİN ÇAY ALACAK PARASI YOK
-ÇAYDANLIĞI BİLE GÖTÜRMÜŞLER
-BELEDİYENİN GÖRÜNEN BORCU 30 MİLYON LİRA
-ATIK SULARDAN PARA KAZANILACAK

EMİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI UĞUR SERDAR KARGIN’IN GAZETENİZ KOCATEPE’YE VERDİĞİ RÖPORTAJIN AYRINTILARI YARIN…

Bakmadan Geçme