Yakmayan Allah yakmadı – Kocatepe Gazetesi

İscehisar İlçesi'ne bağlı Konarı Köyü'nde tarihi camide çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından 3 saat içeresinde kontrol altına alınabildi. Neredeyse tamamı kullanılmaz hale gelen camide bulunan Kur'an-ı Kerim'in sayfalarının kenarları yanarken, ayetlerin bulunduğu kısım ise yanmadı CAMİ TAMAMEN KULLANILMAZ HALE GELDİ150 yılık tarihi Konarı Köyü Camii’nde meydana gelen yangın itfaiye ekipleri ve köylülerin müdahalesi ile 3 [&hellip]

Yakmayan Allah yakmadı

İscehisar İlçesi’ne bağlı Konarı Köyü’nde tarihi camide çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından 3 saat içeresinde kontrol altına alınabildi. Neredeyse tamamı kullanılmaz hale gelen camide bulunan Kur’an-ı Kerim’in sayfalarının kenarları yanarken, ayetlerin bulunduğu kısım ise yanmadı

CAMİ TAMAMEN
KULLANILMAZ
HALE GELDİ
150 yılık tarihi Konarı Köyü Camii’nde meydana gelen yangın itfaiye ekipleri ve köylülerin müdahalesi ile 3 saat sonra söndürülebildi. Yangın esnasında camii içersinde bulunan 3 piknik tüpünün patladığı bildirilirken, cami ısıtmasında kullanılan 2 sanayi tüpünün de patlamadan camiden çıkarıldığı öğrenildi.
Bolvadin, İscehisar ve Bayat ilçelerinin itfaiye ekipleriyle, bir inşaat firmasının da su tankeriyle müdahale ettiği yangının ardından camii tamamen kullanılmaz hale geldi.
KUR’AN-I KERİM YANMADI
Yangında camii içerisinde bulunan Kur’an-ı Kerimlerin yanmaması ise büyük bir mucizeyi gözler önüne serdi. Çıkan yangında alev alan Kur’an-ı Kerimlerin sayfaların boş yerleri yanarken, ayetlerin bulunduğu kısımlar ise hiçbir zarar görmedi. Yangının çıkış nedenin araştırıldığı bildirilirken yangının ardından kullanılamaz hale gelen caminin yeniden yaptırılması için köy sakinleri yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme