• Haberler
  • Gündem
  • 'Yakında AFJET'le ilgili doyurucu, şeffaf açıklama yapacağız'

'Yakında AFJET'le ilgili doyurucu, şeffaf açıklama yapacağız'

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFJET'le ilgili olarak yakında AFJET A.Ş. Genel Müdürü İsmail Kara ile birlikte vatandaşı doyurucu şeffaf bir açıklama yapacaklarını açıkladı Afyonkarahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in idaresinde gerçekleştirildi. 'ZAFER HAFTASINI COŞKUYLA KUTLADIK' Toplantının açış konuşmasını yapan Mehmet Zeybek, 25-30 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Zafer Haftasının her yıl [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFJET’le ilgili olarak yakında AFJET A.Ş. Genel Müdürü İsmail Kara ile birlikte vatandaşı doyurucu şeffaf bir açıklama yapacaklarını açıkladı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in idaresinde gerçekleştirildi.
“ZAFER HAFTASINI COŞKUYLA KUTLADIK”
Toplantının açış konuşmasını yapan Mehmet Zeybek, 25-30 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Zafer Haftasının her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşku ile kutlandığını dile getirdi. 30 Ağustos 2022 tarihinde Kütahya-Dumlupınar Şehitliği’nde yapılan törenle Zafer Haftası etkinliklerinin tamamlandığını belirten Zeybek, “Kuruluşun ve kurtuluşun başkenti olan şehrimizde başlayan Büyük Taaruz 100’ncü yılında olması nedeniyle ayrı bir önem arz ediyordu. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, bağımsızlığımız için mücadele eden, kanlarını akıtan, bu aziz toprakları bizlere vatan olarak bırakan Malazgirt’te başlayıp Büyük Taarruzla neticelenen bu uğurda şehit düşen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, tüm güvenlik kuvvetlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Tabi coğrafyayı seçmek bizim kaderimiz değil. Ama büyük mücadeleler sonucunda elde edilen toprakları canımız, kanımız pahasına savunmakta daha önce ecdadımızda olduğu gibi bizlerinde en önemli vazifesidir. Bu vesile ile bir kere daha tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” dedi.
“EĞİTİME DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ”
15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe kalkışmasıyla ülkeye fitne tohumları saçmaya çalışan insanların fitnesinden korunmayı dileyen Zeybek, “Allah bir daha bu ülkeye böylesi şeyler yaşatmasın diyerek dua ediyoruz. Eylül ayı itibariyle okullardaki eğitim öğretim çalışmaları zannederim Eğitim Komisyonu üyelerimizin çalışmalarıyla da belli bir noktaya geldi. Öğrencilere verebileceğimiz burslar, aşağı yukarı netleşti. Önümüzdeki hafta anaokullarında eğitim öğretim başlayacak. Bir hafta sonrada sınıflardaki normal eğitim başlayacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılının tüm idarecilerimize, eğitim camiamıza, velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını, başarılı geçmesini temenni ediyoruz. Belediye Meclisi olarak aldığımız kararlarla bugüne kadar eğitime verdiğimiz desteğide bu senede aynen devam ettireceğiz.” diye konuştu.
“DÖRT YILDA 5 MOTOKROS DÜNYA ŞAMPİYONASI ONUR VERİCİ”
Büyük Taarruzun 100’ncü yılı etkinlikleri kapsamında yaklaşık 70’e yakın etkinliği tamamladıklarını belirten Zeybek, “Dünya Motokros Şampiyonası’nın inşallah 4 Eylül 2022 Pazar günü finalini yaparak tamamlamış olacağız. Dört yılda beş şampiyona düzenledik. Gerçekten şehir olarak bu hususta onurlu ve gururluyuz. Motokros’un 180 ülkede canlı yayınlanması ülkemizin ve ilimizin tanıtımı açısından ayrı bir önem arz ediyor. Sponsor anlaşması imzalamaya gittiğimizde Türksat Genel Müdürü yayın alanlarıyla 3 milyar insana hitap ettiklerini söyledi. Tabi bu da Afyon için tanıtımı için elimizde büyük bir fırsattır. İnşallah bunu da kazasız, belasız 4 Eylül 2022 Pazar günü yapılacak finallerle tamamlayıp geçtiğimiz ayda da ifade ettiğim üzere Dünya Motokros Şampiyonası’nda dereceye girenlerin ödülleri bu sene Afyon’da verilecek. Yurt dışındaki sporcularda Afyon’a gelecek. Bunun da Afyon ekonomisine ciddi katkı sunacağından hiç şüphemiz yoktur.” şeklinde konuştu.
BELEDİYE EŞREFPAŞA’DA 15 ADET DÜKKAN SATACAK
Ağustos ayı Meclis Toplantı tutanak özeti oybirliğiyle kabul edildi. Mülkiyeti Belediye’ye ait Eşrefpaşa Mahallesi 2676 ada, 3 parsel üzerine yapılan her biri 1/15 arsa payına sahip zemin kattan oluşan 15 adet dükkân vasıflı gayrimenkulün satılmasına, şartları ve muhammen bedelinin tespiti için Belediye Encümenine yetki verilmesine karar verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, sözkonusu dükkânların Belediye tarafından Şeyh Şamil Bulvarı’nda yapıldığını ifade etti. Ali İhsan Paşa Mahallesi’nde bir adet trafo alanı yerinin belirlenmesi için imar plan değişikliği yapılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Ataköy Mahallesi 4834 ada, 4 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği talebi doğrultusunda sahada bulunan su kuyusunun korunacak şekilde yapı yaklaşma mesafelerinin düzenlenmesiyle ilgili yapılacak imar plan değişikliğini uygun gören komisyon raporu kabul edildi.
ÖN ÖDEMELİ SU SAYAÇ FİYATI 750 TL OLARAK BELİRLENDİ
İl merkezi, Ankara-İzmir ve Konya devlet yolu üzerinde bulunan toplu işyeri, imalathane tesis alanlarının olduğu bölgede imar plan değişikliği yapılması talebinin mevcut imar planındaki şartlara uygun şekilde yapılmasına karar verildi. Mehmet Zeybek, bu alanın çimentonun malzeme aldığı, Belediye’nin çöp yolundaki 2. Sanayinin arka kısmındaki yerler olduğunu kaydetti. Çetinkaya Mahalleside 797 ada, 41 parselde AFJET tesislerinin bulunduğu alanda sunulan teklif üzerine teknik inceleme talep eden Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu kabul edildi. Yürürlüğe giren Otopark Yönetmeliğine bağlı bir zorunluluk olarak şehirde yeni yapılacak inşaatlarda otopark bedelinin belirlenmesi için yetkililerce bir çalışma yapıldığı, yapılan bölgelemeye bağlı olarak otopark tarifelerinin belirleneceği bildirildi. Belediye’nin sattığı ön ödemeli su sayacı satış fiyatının 750 TL olarak güncellenmesi teklifi karara bağlandı. Mehmet Zeybek, çevre illerde sözkonusu tarifenin 750-1000 TL arasında olduğunu, 500 TL’ye sattıkları ön ödemeli su sayacını almaları durumunda fiyatın bin 200 TL olduğunu dile getirdi.
TAŞER AFJET ZAMMI İLE BELEDİYE İÇİNDE PERSONELİN SİLAH TAŞIMA İDDİASINI SORDU
Melis toplantısında AFJET A.Ş’nin sunduğu ısınma hizmet bedeli artışı konusu ele alındı. Millet İttifakının CHP’li Belediye Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer, Ağustos ayında Belediye’nin de ortağı olduğu AFJET A.Ş.’nin ısınma bedeli artış oranlarının tartışılıp arttırıldığını kaydetti. Artışın yüzde 75’lik oranla afakî olduğunu belirten Taşer, “Birinci anladığım kadarıyla firmamızın bir borç durumu vardır. Bir takım kredileri tahsis edebilmek için bir takım arsaların tahsisatından teminat gösterilmesiyle ilgili bahsediliyor. Kulaktan aldığımız duyumlardansa Belediye Başkanımızın ağzından duymak istediğim için bu konudaki bilgi ve görüşlerinizi, gelecekte bununla ilgili bir tedbir alınıp alınmayacağını öncelikle öğrenmek istiyorum. İkinci sorumda aslında yakışık almayacağını düşünerek bazı Belediye personellerinin kurum içerisinde silah taşıdıklarından bahsedilen bir durum var. Bu konuda bir duyumunuz var mı?” diye sordu.
“YÜZDE 75 ZAM BAŞTA AFAKİ GELEBİLİR AMA YA BU ZAM YAPILIR YA DA BU KURUM KAPATILIR”
Kurum içerisinde silahla dolaşan Belediye personeli iddiasını ilk kez duyduğunu belirten Zeybek, “Eğer böyle bir şey varsa gerekli tedbiri alırız. Bunda sıkıntı yok. Buna müsaade etmeyiz. AFJET’le ilgili de yıllara sâri olarak geçmiş dönemlerden bu tarafa AFJET’te ciddi bir fiyatlandırma tarifesi uygulanmamış. Yeni gelen arkadaş MTA Genel Müdürlüğü’nden gelen ismi genel müdürlük için geçen olmadığı içinde buraya atanan bir işin uzmanıdır. Doktorasını da Gazlıgöl havzası termal suları üzerinde yapmış bir arkadaştır. Isınma bedellerine geldiğimizde yüzde 75’lik bir zam oranı ilk başta baktığımızda belki afakî gelebiliyor. Ama bu kurumun ya kapatılması gerekir ya da yürüyebilmesi için böyle bir zamma ihtiyacı var.” dedi.
“SANJET FİYAT ARTIŞINDA BİZDEN ÜSTÜN”
Zeybek, AFJET ısınma bedeline yapılan zamla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Yanı başımızda Sandıklı ilçemiz var. Orada Sanjet tarafından sunulan jeotermal ısınma bedeli şu an için yüzde 75’lik zamdan bile daha üstün daha yukarıdadır. Örneğin elektriğe zam geldiği zaman Sandıklı ilçemizde jetormal ısınma bedeline otomatik yansıtılıyor. Ama bizde enerji giderleri bir hayli fazlalaştı. Ondan dolayı böyle bir zorunluluk hissedildi. Gözden geçirilecek çok şey var. Beyan esasıyla değil ruhsat esasıyla bakılması lazımdır. Yüz metrekarelik bir dairenin AFJET’le ısıtılmasına bakmak lazım. Kardeşim AFJET’le ısınıyor. Kendisi 240 TL gibi bir rakam öderken 400 küsur TL’ye çıktı. 12 ay ödeme toplamı 5 bin 500 TL gibi bir rakamla ısınıyor. Hakkaniyetle baktığımızda 100 metrekarelik sobalı bir daireyi ısıtabilmek için yatak odası, oturma odası ve mutfağı baz aldığımızda en düşük kalorili soma linyit kömürüyle en kötü şartlarda 3 ton kömür yakar. Kömürün tonu 5 bin TL desek yıllık 15 bin TL ısınma bedeli ödeyecek. Doğal gaz zam yaptı yılbaşına doğru tekrar bir zam yapacak. Çünkü onda da girdilerin karşılamadığını belirtiyor. Yüz metrekarelik doğal gazlı bir dairenin ısınma bedeli yıllık neresinden bakarsanız bakın 7 bin 500 TL’dir. Yüzde 75’lik zam yapılsa bile en düşük ısınma bedeli AFJET’tir.”
“CİDDİ BAKIM YAPILIYOR İNŞALLAH ISINMA SIKINTISI OLMAYACAK”
“Bazı şeyler var biz birer birer işin içine girmeye çalışıyoruz.” diyen Zeybek şöyle konuştu: “Pompalar var. Üç tane pompa alındı. Giden arkadaş bir pompa almış Türkiye’de bayisi ve servisi yok. Bedeli bir milyon 100 küsur dolar. 31 Mayıs 2022 tarihinde yapmış. Ben dedim bu geçer hakkı yok. Bağlantı yapamaz. 17 Mayıs 2022 tarihinde bunun istifa mektubu var. Bunu geçerli saymayız dedim. Sağ olsun Hüseyin Karaca, Genel Müdür ve Vali Yardımcımız, Sayın Valimizin Başkanlığı’nda görevlendirildi. Araştırdılar en yaygın pompa ve bayiisi olan firmadan 830 bin dolara aldılar. Üç tane pompa alındı. Zannederim birisi İzmir Gümrüğünde 15 Eylül 2022 tarihinde veya Eylül ayı sonu gibi ikincisi, Ekim ayının 15’de de üçüncüsü gelecek. Bunlar yeniden gözden geçeriliyor, revide edilip, ciddi bir bakımdan geçiriliyor. İnşallah bu sene sıkıntı yaşanmayacak diye düşünüyoruz.”
AFJET zammı ile ilgili olarak Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Harun Sağlam söz aldı. Sağlam, “AFJET’te, Belediye’de bizim. Şirket iflas etmesin, kapanmasın. Ama biz emekliler ve çalışanların cebine yüzde 42 oranda zam girdi.” dedi. Sağlam, “Emekliler ve çalışanların cebine yüzde 42 zam girip AFJET’ten çıkan yüzde 75 olunca bizler dengemizi kaybettik. En azından devletimizin verdiği zammı yüzde 42’ye çekerlerse iyi olacağını düşünüyorum. Sayın Valimizle görüşürseniz emekliler ve çalışanların yararına olur diye düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi. Zeybek Sağlam’a, “O zaman çalıştırmayacağız hocam. Jeotermal enerjiyi ısınmada kullanmayıp sadece turizm hattında kullanacağız. Gönlümüz zam oranının yüzde 30’da kalmasını isterdi.” cevabını verdi.
“AFJETLE İLGİLİ ŞEFFAFLIK SORUNU VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”
AFJET zam konusuyla ilgili görüş bildiren CHP Belediye Meclis Üyesi Murat Çelikbaş şunları kaydetti: “Siyaseten Belediye ön planda ama esasen Valilik hissedar olmasına rağmen maalesef tüm eleştiriler Belediye’ye geliyor. Beyana esas alınan farklar şehirde konut ısıtmasını kullananların bu rezerv bakımından bir fark yaratıyor mu? Pompa, malzeme, yönetici meselesi ayrıdır. Neticede o bölgede ki beyanlardan kaynaklanan farklılıklar var mı? Bir vatandaş olarak AFJET’le ilgili meselelerde şefaflıkla ilgili sorun olduğunu düşünüyorum. Çok haklısınız kısmen izah etmeye çalıştınız. Belki arka planda başka şeylerde var. Ama bunu şeffaf bir şekilde bizim vatandaşımıza anlatılması gerekiyor. Hep bir dedikodu olarak kalıyor. Çok ciddi oranda zam var. Sizin açınızdan Belediyemizin ortak olması hasabiyle mutlaka Afyonlular’ın hakkını savunmak için o toplantılarda konuşuyorsunuz. Ama bunu valilikten mi nereden bekleyeceğiz? Nasıl bir yatırım yapıldı? Nelerin çözülmesi lazım? Aksaklıklar nasıl bir inceleme ile tespit edildi? Siz kısmen söylediniz. Bunlar bizim insanlarımıza anlatılmalı. Bilindiği üzere bir yandan da doğal gaz döşemeleri devam ediyor. Siz kapatma noktasına gelindiğini söylüyorsunuz. O zaman ciddi de bir sıkıntı var. Herkes gibi ben son 9 senedir AFJET’te şeffaflıkla ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu sorun çözülmediği sürece insanların tepki vermesi çok doğaldır. Hakikaten afakî zamlar oldu. Annemde AFJET’li konutta bulunuyor. 12 ay ödeme yapılıyor, sadece peşin ödemelerde belli bir indirim oluyor. Şu anda 648 TL ödeme yapılıyor. Bazılarında yüzde yüzü geçen farklar var. Olmazsa olmaz şeffaflıktır. SMS’le verilen cevaplar çok sağlıklı değil.”
“YAKINDA VATANDAŞI DOYURUCU ŞEFFAF BİR AÇIKLAMA YAPACAĞIZ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Belediyesi’nin AFJET A.Ş’de yüzde 20 hissedar olduğunu ifade etti. Zeybek, “Vatandaş AFJET’i Belediyeninmiş gibi algılıyor. Tüm hakaret ve küfürü Belediye olarak biz yiyoruz. İnşallah yeni Müdürümüzle birlikte yakında şeffaf, vatandaşı doyurucu bir açıklamayı yapacağız. Şimdi verileri topluyorlar. Ne olduğunu, nereye geldiğini inşallah açıklayacaklar.” şeklinde konuştu.
“JEOTERMAL ENERJİ SİSTEMİNİN YENİLENMESİNDE BÜYÜK FAYDA VAR”
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Alaaddin Nakilcioğlu, jeotermal ısınmanın 10 bin konutu kapsadığını dile getirdi. Nakilcioğlu, “Doğal gaz dışa bağımlı bir enerji. Jeotermal ise yerli ve milli bir enerjidir. Biz diyoruz ki ısıtma kapasitesi 20 bin olsun. Bunun için gerekiyorsa sondaj yapalım. Yenilenmesi gerekiyorsa pompaları yenileyelim. Hatları zaten bir kere değiştirdik. Bu sistemin yenilenmesinde veye restore edilmesinde büyük fayda vardır. Çünkü kaynak yereldir. İnsanlarımızda bunu bekliyor, yeraltından kaynak sıcak suyumuz çıkıyor diye düşünülüyor. Gerekirse kuyu sayısı artsın ama yerel kaynaklarımızı kullanalım” dedi.
“YENİ TERMAL OTEL YATIRIMLARI GÜNDEMDE”
Yerel kaynakların nihai olmadığını belirten Zeybek, “Reenjekte edilene kadar kullanılan su geçmişte araziye salınıyordu. Allah muhafaza Konya’da ki obrukların bir benzerinin ilimizde olmayacağına dair elimizde bir garanti yoktur. Suyu nereye kadar çekeceksiniz? Elbette su boşalınca tabiat boşluğu dolduracak. Konuttan ziyade daha çok turizm sektöründe daha çok kullanılmalı. Şu anda 3 ya da 4 yeni otel yatırımı gündemde. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Swis Otel hemen açmak için beklemede. Rus bir işadamı geldi. Yaklaşık 40 milyon dolarlık bir otel yapmayı düşünüyor. Park Hayat Otel yatırımı sürüyor. Zemzem Otel var. Devam eden sera yatırımları var. Herhalde Fethibey beldesinde 7 tane sera oldu. Debileri ölçüp ona göre sondaj vurmak gerekiyor. Hoyratça kullanırsak sonunu kendi elimizle getirmiş oluruz. Termal su olmazsa oteller bir işe yaramayacak. AFJET Genel Müdürü arkadaşımız özveriyle çalışıyor. Bu hususta bilgili ve becerikli bir arkadaş.” diye konuştu. İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Delikanlı, mezarlıkların ciddi biçimde bakıma ihtiyaç duyduğunu ilgili birimlerin bu konuda gerekenleri yapmasını talep etti.
“ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIKLAR VAR KİMSE FAZLA PARA ÖDEMEK İSTEMİYOR”
Cumhur İttifakı’nın MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz Kasap, AFJET konusunda şunları söyledi: “AFJET’in yeni atanan müdürü belki çok bilgili, becerikli falan. Ama hatırladığım kadarıyla Erdal Akar zamanında 10 bin konutluk bir proje ancak 4 bin konutu ısıtacak halde bırakıldı. Bunun için bir sürü faktörler var. Kimsenin günahını almak istemiyorum ama evin içinde antrede radyatör yok. Antreyi düş, banyoda radyatör yok banyoyu düş. Aynı şekilde tuvaleti düş. Brüt olarak değil 80 metrekarenin parasını ödemeye başladılar. Burada çok büyük haksızlıklar var. Başka bir şey daha söyleyeyim. Evimin ölçümünü yapan arkadaş cam balkonu odanın içine kattı. Daha önce 10 bin konut olan proje neden 4 bin konutta kaldı? Bunları bir etüt etmek lazımdır. Abonelikte beyan esası neymiş beyan esası olur mu? Herkes tabi bu işi kuşa çevirir. Kimse fazla para ödemek istemiyor. Esas söz sahibi olan kuruluş vilayet olduğuna göre vilayetin bu işe çok titiz davranması lazımdır. Bizim burada dillendirdiğimiz bu konuları Belediye Başkanımız olarak siz o toplantılarda dillendirirseniz bu biraz daha güzel olur. Her ne olursa olsun bu temiz enerjiden yararlanmak zorundayız. Öbür yakıtların mutlaka dezavantajı var. Jeotermal temiz yerli enerji. Obruk oluşmaması için reenjeksiyon iyi takip edilmeli. Yeni Genel Müdürü arkadaşımıza çok iş düşüyor.”
“HAKKANİYETLİ ÇÖZÜM KALORİMETREYE GEÇİLMESİ”
İYİ Partili Meclis Üyesi Bekir Lafçı, beyan esaslı jeotermal aboneliğin tahminince yüzde 30’luk gelir kaybına yol açtığını söyledi. Konuyla ilgili tekrar söz alan Taşer şu ifadeleri kullandı: “Beyan esaslı abonelere 12 ay sabit faturalı işlem yapılıyor. Yeni aboneliklerin büyük bir bölümü kalorimetre takılıdır. En hakkaniyetli çözüm tüm aboneleri kalorimetreli sisteme geçirmektir. Sabit fiyattan abonelik bedeli almak doğru değil. Bununda ağırlığını yüzde 75 artışla kalorimetre üzerinden bedel ödeyen insanlara ödetmek doğru bir şey değildir. Bu durum tekrar detaylı olarak gözden geçirilmelidir.”
“TELEFERİK PROJESİNDE BULANIK SUDA BALIK AVLATTIRMAYACAĞIZ”
Yeni eğitim öğretim döneminde verilecek burs miktarının 200 TL olmasına karar verildi. Gökçe Mahallesi’nde teleferik projesinin hayata geçirileceği alanda imar plan değişikliği ile ilave imar planı yapılmasına karar verildi.
Oylamanın ardından söz alan H. Hüsnü Taşer, teleferik projesi müteaahitinin işi bıraktığı söylentilerini sordu. Zeybek soruyu şöyle cevaplandırdı: “Birileri işin açıkçası Afyon’da bulanık suda balık avlamaya çalışıyor. Biz Allah’ın izniyle o fırsatı vermeyeceğiz. Toplantıya girmeden önce müteahhhitle görüştüm. Genel Müdürlükten uygulama planıyla ilgili plan istediler. Genel Müdürlük yaptı Anıtlar Kurulu’ndan onaylandı. Amasya’da şantiyesi var. 15 Eylül 2022 tarihide şantiyesini kuracak. Malzemeleri hazır hemen imalata başlayacak. Bir gazeteci arkadaşımız yazmış teleferik konusunu. Sağ olsun birileri hala salya sümük salyalarını akıtarak aleyhimizde konuşmaya çalışıyorlar. Ama onlar o fırsatı bulamayacaklar. Ekim meclis toplantısı 3 Ekim 20200 Pazartesi akşam saat 18.30’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme