• Haberler
  • Genel
  • Yakan, Akdeniz Ülkeleri Şampiyonu – Kocatepe Gazetesi

Yakan, Akdeniz Ülkeleri Şampiyonu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarlı milli karateci Mehmet Yakan, Bosna-Hersek’te düzenlenen 21. Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda şampiyon oldu Afyonkarahisarlı milli karateci Mehmet Yakan, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Mehmet Yakan, Bosna Hersek’te yapılan 21. Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda şampiyon oldu. 6-7 Ekim tarihleri arasında Bosna-Hersek'in Tuzla kentinde düzenlenen 21. Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’na katılan Mehmet Yakan, yine kendine yakışanı [&hellip]

Yakan, Akdeniz Ülkeleri Şampiyonu

Afyonkarahisarlı milli karateci Mehmet Yakan, Bosna-Hersek’te düzenlenen 21. Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda şampiyon oldu

Afyonkarahisarlı milli karateci Mehmet Yakan, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Mehmet Yakan, Bosna Hersek’te yapılan 21. Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda şampiyon oldu. 6-7 Ekim tarihleri arasında Bosna-Hersek’in Tuzla kentinde düzenlenen 21. Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’na katılan Mehmet Yakan, yine kendine yakışanı yaparak altın madalyaya uzandı. Şampiyonlar Gençlik ve Spor kulübü Sporcusu olan Mehmet Yakan Gençler Dünya Şampiyonası’nda da şampiyonluğa ulaşmıştı. Yine büyük bir başarı öyküsü yazan Mehmet Yakan, katıldığı son turnuvadan da alnının akıyla döndü.
HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONASI
Mehmet Yakan, 21-24 Kasım 2012 tarihleri arasında Paris’te yapılacak olan Büyükler Dünya Karate Şampiyonasında yeni bir ilke daha imza atmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Mehmet Yakan bu turnuvadan da altın madalya hedefliyor.
O ARTIK BİR İDOL
Yakan’ın hocası Karate Antrenörü Mehmet Güngel de sporcusundan övgüyle bahsetti. Mehmet Güngel, “Mehmet Yakan, çok özverili ve çalışkan bir sporcumuz. İlimiz ve ülkemizin gurur kaynağı. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen çok büyük bir örnek. O artık bir idol. Mehmet Yakan görevini layıkıyla yaptı. Allah başarılarını daim eylesin. Şampiyonlar kolay yetişmiyor. Değerlerimize sahip çıkalım” diye konuştu.
TÜRKİYE EN BAŞARILI
ÜLKE OLDU
6-7 Ekim tarihleri arasında Bosna-Hersek’in Tuzla kentinde düzenlenen 21. Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’na katılan Türk Milli takımı 16 madalya ile en başarılı ülke oldu. İspanya, İtalya, Fransa gibi güçlü ülkelerin de bulunduğu, 18 ülkenin katıldığı Şampiyona’da Türkiye, 6 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya alarak en başarılı ülke oldu. Kadroda Mehmet Yakan da yer aldı.
ŞAMPİYONLAR
BİRİNCİLİĞİ GETİRDİ
Erkek Kumite Takımı, finalde son dünya şampiyonu Sırbistan’ı 3-2 yenerek altın madalya kazandı. Orçun Duman, Metin Sofuoğlu ve Arslan Çalışkan da oluşan Erkek Kata Takımı da birinci olarak formda olduğunu gösterdi. Erkekler katada Mehmet Yakan, bayanlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik, erkekler kumite 67 kiloda Ömer Kemaloğlu ve +84 kiloda Enes Erkan da, Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda kategorilerinde ilk sırayı almayı başardı. Avrupa şampiyonu Bayan Kumite Milli Takımı, Mayıs ayında Tenerife’de yendiği Hırvatistan’a bu kez yarı finalde kaybederek üçüncülükte kaldı.
ANTRENÖRLER DE SEVİNDİ
Karate Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin, Paris’teki Dünya Şampiyonası öncesi katıldıkları en önemli organizasyon olan Akdeniz Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda elde edilen derecelerin sevindirici olduğunu söyledi. Erçin “Yaklaşık iki aydır kampta olan takımın son durumunu görmek açısından son derece faydalı bir organizasyon oldu. Özellike Erkek Kumite Milli Takımı’nın güçlü rakiplerini yenerek şampiyon olmasını önemsiyoruz. Dünya Şampiyonası’na kadar çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğiz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme