• Haberler
  • Genel
  • Yakan 21 Yaş’ta Türkiye’nin de Dünya’nın da en iyisi

Yakan 21 Yaş’ta Türkiye’nin de Dünya’nın da en iyisi

Afyonkarahisarlı karateci Mehmet Yakan, Uşak’ta yapılan Türkiye Büyükler ve Veteranlar Türkiye Şampiyonası’nda Kata dalında Türkiye Şampiyonu oldu. Bir diğer Afyonkarahisarlı sporcu Sümeyra Elif Kılıç ise 50 Kilogram Büyük Bayanlar’da Türkiye 2’ncisi oldu Afyonkarahisarlı karateci-lerden büyük başarı. Şampi-yonlar Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Uşak’ta yapılan Türkiye Büyükler ve Veteranlar Türkiye Şampiyo-nası’nda önemli dereceler elde ederek Afyon’a [&hellip]

Yakan 21 Yaş'ta Türkiye'nin de Dünya'nın da en iyisi

Afyonkarahisarlı karateci Mehmet Yakan, Uşak’ta yapılan Türkiye Büyükler ve Veteranlar Türkiye Şampiyonası’nda Kata dalında Türkiye Şampiyonu oldu. Bir diğer Afyonkarahisarlı sporcu Sümeyra Elif Kılıç ise 50 Kilogram Büyük Bayanlar’da Türkiye 2’ncisi oldu

Afyonkarahisarlı karateci-lerden büyük başarı. Şampi-yonlar Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Uşak’ta yapılan Türkiye Büyükler ve Veteranlar Türkiye Şampiyo-nası’nda önemli dereceler elde ederek Afyon’a döndüler. 9-21 Ocak 2012 tarihleri Arasında Uşak Atatürk Spor Salonu’nda yapılan Türkiye Büyükler ve Veterenlar Karate Şampiyo-nası nefesleri kesen mücadelelere sahne olurken, kilolarında Türkiye’nin en iyi karateciler belli oldu. Afyonkarahisarlı karatecilerden Dünya Şampiyonu ünvanlı Mehmet Yakan da şampiyo-nada Afyon’u temsil ederek Büyük Erkekler Kata’da Türkiye Şampiyonu oldu.
306 sporcu katıldı
31 ilden 226’sı erkek, 80’i bayan toplam 306 sporcunun katıldığı Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası’nda kata ve kumitede toplam 12 şampiyon belli oldu. Türkiye Şampiyonası’nda büyük erkek ve büyük bayanlarda Ankara 5 altın, 1 Gümüş ve 3 bronz madalya ile zirvede yer alırken, Kayseri 2 altın, 3 Gümüş ve 3 bronz madalya ile ikinci, İstanbul ise 2 altın, 1 Gümüş ve 11 bronzla üçüncü oldu. Afyonkarahisarlı Mehmet Yakan da 21 Yaş altı’nda bir kez daha şampiyonluğa ulaştı. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Uşak’ta yapılan Türkiye Şampiyo-nası’nın son derece kaliteli ve zevkli geçtiğini kaydederek, “Türkiye’nin en iyi karatecileri Uşak’ta üst seviyede mücadele ortaya koyarak, kürsüye çıkmak için yarıştı. Türk karatesi artık çıtasını yükseltmiş, standardını aşmıştır. Hem gençlerde ve hem de büyüklerde Avrupa ve Dünya’da söz sahibi bir ülkeyiz. Sporcularımız, uluslararası alanda her türlü madalyayı alacak yetenekte ve güçte. Bunun üzerine iyi bir hazırlık dönemi ve çalışmayla birlikte, gençlerde, ümitlerde ve büyüklerde Avrupa şampiyonalarında yüksek seviyede başarı bekliyoruz. Bunu kazanacak sporcularımız da mevcuttur. İnşallah, bütün camia olarak hep birlikte çalışarak, milletimizin yüzünü güldürecek başarılara imza atacağız” dedi.
Bir de Türkiye 2’nciliği
Afyonkarahisarlı karateciler Mehmet Yakan’la Türkiye Şampiyonluğu elde ederken bir de bayanlarda Türkiye 2’nciliği yakaladı. Büyük bayanlar 50 kilog-ramda Türkiye 2’ncisi oldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme