• Haberler
  • Genel
  • Yağmura rağmen mezuniyet coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Yağmura rağmen mezuniyet coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreninde yağan sağanak yağış, genç polisler ve ailelerinin coşkusuna engel olamadı Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet heyecanı yaşandı. 161 genç polisin mezun olduğu Polis Meslek Yüksekokulu'nda tören, okul bahçesindeki çim sahada gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanvekili Yılmaz Açıkgözoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez, [&hellip]

Yağmura rağmen mezuniyet coşkusu

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet töreninde yağan sağanak yağış, genç polisler ve ailelerinin coşkusuna engel olamadı

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet heyecanı yaşandı. 161 genç polisin mezun olduğu Polis Meslek Yüksekokulu’nda tören, okul bahçesindeki çim sahada gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanvekili Yılmaz Açıkgözoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar ile ailelerin katıldı. Tören sırasında başlayan sağanak yağış, genç polisler, aileler ve gazetecileri zor durumda bıraktı. Bir ara duraksayan yağmur, genç polislerin yemini sırasında hızını artırdı. Polisler, yağmura rağmen heyecanla yemin etti.
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, polisin gece-gündüz demeden çalıştığını belirtti. Balkanlıoğlu, “Bizler evimizde, sıcak yuvamızda rahat ve huzur içinde yaşarken, bize bu imkanı sağlayanlar, bu kahramanlar. Gece sabahlara kadar yağmur demeden, kış demeden, yağmur altında, sıcak altında görev yapıyorlar. Bazen eksi 37 derecede görev yaptıkları oluyor. Dışarıda nöbet tutmak, devriye gezmek zorundalar. Yüce milletimiz, onlara bu görevi, bu emaneti tebliğ etmiş. Bu sayede ayaktayız. İşte çıkarılan fitne, fesat ortada. Bundan da bu kahramanlarımız sayesinde sağ salim kurtulacağız. Allah milletimize acılar göstermesin” dedi.
“POLİS BİLGİ SAHİBİ OLMALI”
Polislerin bilgi sahibi olmalarını öneren Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Bilgi insana güç verir. Karşılarındaki insanlar haklarını gayet güzel ararlarken, siz de haklarınızı bilmek zorundasınız. Yerine göre zor kullanma yetkisini de kullanmaktan çekinmemeleri gerekir. Çünkü bazen kamuoyu vicdanını rahatsız eden manzaralarla karşılaşıyoruz. Sorumluluktan kaçan polisler yüzünden bütün bir camia zarar görüyor. Adam, Adana’da bir bayanı dizlerine yatırmış, elinde bıçakla hiç durmadan kesiyor. Her bıçak çarptığında da kan akıyor. Çevresinde de polisler geziyor, niye polisler müdahale etmiyor diye büyük eleştiri almıştı. Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu başta olmak üzere bütün mevzuatı çok iyi bilmeleri ve gerektiğinde bu yetkilerini kullanmaları son derece önemli. Kaba kuvvetle değil, bilgiyle güçlenmek gerekir.” (Kocatepe)

“Hak ve adaletten ayrılmayın”

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, genç polislere önemli
tavsiyelerde bulundu. Karagöz, “Hak ve adaletten ayrılmamayı şiar edinin” dedi

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nun 9’uncu Dönem Mezuniyet ve Yemin Töreni’nde konuşan PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, genç polislere seslendi. Karagöz, “Temel eğitim ve öğreniminizi tamamladığınız, Kutlu kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı Afyonkarahisar’ırnızın bu seçkin eğitim yuvasından yürekleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, genç Polisler olarak yurdumuzun dört bir köşesine gidiyorsunuz. Polislik mesleği çok zor, zor olduğu kadar da onurlu bir meslektir. Bu onurlu görevi yerine getirirken bağrında yetiştiğimiz halkımızın güvenini kazanmayı, ne pahasına olursa olsun hak ve adaletten ayrılmamayı, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne saygılı olmayı şiar edinin. Devletimize, milletimize, kültürümüze, maddi ve manevi değerlerimize bağlı kalarak, vatanımıza ve halkımıza şerefle hizmet ederken yeri geldiğinde bu uğurda canımızı bile feda etmenin, görevinizin bir parçası olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın” dedi.
ÖZGÜVENLİ POLİSLER
Genç polislerin özgüvenli bir şekilde yetiştiğine dikkat çeken Karagöz, “Biz, okulumuzda eğitim ve öğretim görmek üzere bize emanet edilmiş gençlerimizi, Atatürk İlke ve inkılapları ile Türk geleneklerine bağlı., çağın gereklerine uygun teknik donanımları kullanabilen, Emniyet ve asayişi sağlarken, güvenlik ile özgürlük arasındaki hassas dengeyi her zaman koruma gayreti içerisinde olan ve kendisine verilen görevi her türlü olumsuz şartlara rağmen zamanında ve kanunlar çerçevesinde yerine getiren, mesleğe ve hayata hazırlanırken bilgiyi önyargısız şekilde değişik kaynaklardan elde edebilen, ezbercilikle değil analiz ve yorumla sonuca ulaşabilen, düşüncelerini özgürce ifade edebilen, çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen, özg��ven ve temsil yeteneğine sahip polisler olarak, yetiştirme gayreti içerisinde olduk” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Acısıyla, tatlısıyla 2 yıl

PMYO’yu birincilikle bitiren Polis Memuru Mehmet Bayram Ardıç, törende duygusal bir konuşma yaptı. Ardıç, şu ifadeleri kullandı:
“Acısıyla, tatlısıyla iki yıllık bir eğitim sürecini geride bıraktık. Bugünlere gelmemizi sağlayan ve bizleri yetiştiren annelerimize, babalarımıza gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. Onların haklarını ödeyemeyiz. Ama bugün mezun olmakla bir nebze olsun evlatlık vazifemizi yerine getirdiğimize inanıyorum. Bu vesile ile belirtmek isterim ki: Bizler genç polis memurları olarak çağın gereklerine göre ayak uyduracak, üstün görev anlayışını sürdürecek, aziz milletimizin huzuruna, güvenliğini ve düzenini koruyacak, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, laik, demokratik ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, vatandaş memnuniyetini de göz önünde bulundurarak, görevimizi ifa etmeye çalışacağız. Bu düşünce ve inançlarla başta okul müdürümüz Sayın Müjdat Karagöz olmak üzere bizlere emeği geçen tüm amir, memur ve teknik personele, şahsım ve devre arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum.”

Bakmadan Geçme