• Haberler
  • Gündem
  • Yağmur altında kurtuluş coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Yağmur altında kurtuluş coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Büyük Taarruz'da Yunan ordusunu bozguna uğratan Türk ordusunun, düşman işgalinden ilk kurtardığı şehir Afyonkarahisar'da, kurtuluş coşkusu yağmura rağmen doyasıya yaşandı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kocatepe'nin ardından Başkomutanlık Karargahı olarak kullandığı Zafer Müzesi önünde gerçekleştirilen kurtuluş töreni protokol mensuplarının müzeyi ziyaret etmesiyle başladı.İçinde Türk Bayrakları bulunan top atışıyla başlayan kutlama töreninde, bayraklar üzerlerindeki paraşütlerle süzülerek Anıtpark [&hellip]

Büyük Taarruz’da Yunan ordusunu bozguna uğratan Türk ordusunun, düşman işgalinden ilk kurtardığı şehir Afyonkarahisar’da, kurtuluş coşkusu yağmura rağmen doyasıya yaşandı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kocatepe’nin ardından Başkomutanlık Karargahı olarak kullandığı Zafer Müzesi önünde gerçekleştirilen kurtuluş töreni protokol mensuplarının müzeyi ziyaret etmesiyle başladı.
İçinde Türk Bayrakları bulunan top atışıyla başlayan kutlama töreninde, bayraklar üzerlerindeki paraşütlerle süzülerek Anıtpark çevresine indi. Törene Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Milletvekilleri AK Partili Hatice Özkal ve Ali Özkaya, CHP’li Milletvekili Burcu Köksal, MHP’li Milletvekili Mehmet Parsak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan ve askeri personel ile Afyonkarahisarlılar katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’ın kurtuluşunu tebrik ettiği mesajın okunduğu kurtuluş töreninde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın Türk İstiklal savaşında unutulmaz bir yere sahip olduğunu söyledi. Zafer ruhunu önemine değinen Başkan Çoban, “Bu topraklar, küllerinden yeniden doğanların vatanıdır her şeyin tükendiği noktada, kahramanlık destanlarının yazıldığı topraklardır, Bir milletin şahlandığı, varoluş mücadelesinin ne olduğunu en iyi bilenlerin memleketidir” dedi.
Zafer Haftası kapsamında Uluslararası 15’inci Zafer Halk Oyunları festivaline katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen halk oyunları ekiplerinden Söke Belediyesi ve Zonguldak Halay Horon Derneği birer gösteri gerçekleştirdi. Yunan işgalini yaşatan Söke Belediyesi ekibinin gösterisi nefesleri keserken; Yunan askerlerini oynayan oyuncuların, yerlere savurduğu Türk kızları ve kurtarılmaları izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Kurtuluş törenlerinde başlayan yağmur ise, törene katılan vatandaşların tören coşkusunu yaşamasını engellemedi. Kucağındaki çocuğu ile kaldırıma oturarak kurtuluşu kutlamasını izleyen bir kadını yanındaki şemsiyeli iki kız yağmurdan korudu. Bir ellerinde şemsiye bir ellerinde Türk bayraklarıyla kurtuluşu kutlayan Afyonkarahisarlılar, Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı’nın seslendirdiği marşlarla zafer sevincini yaşadılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

BAŞKAN ÇOBAN’DAN ÖNEMLİ VURGULAR

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla kürsüden yaptığı konuşmada önemli konuların altını çizdi.
Çoban’ın vurguları şöyle:
– Bu topraklar, küllerinden yeniden doğanların vatanıdır,Herşeyin tükendiği noktada, kahramanlık destanlarının yazıldığı topraklardır,Bir milletin şahlandığı, varoluş mücadelesinin ne olduğunu en iyi bilenlerin memleketidir, bu topraklar Kocatepe’dir, Çiğiltepe’dir, Tınaztepe’dir, Belen tepedir..Ve bu topraklar,  dedelerinin yazdığı kahramanlık destanını, gerektiğinde yeniden yazacak evlatlarının hala var olduğunu, dosta düşmana göstermiş efeler yiğitler diyarıdır.
-15 Temmuz gecesi, vatan-millet sevdamızın, bütün fitneleri yakıp yok ettiği bir gece oldu. Gencinden yaşlısına, kadınına erkeğine; muhafazakârından sosyal demokratına, milliyetçisinden liberaline kadar hepimiz meydanlardaydık. İlk defa elimizdekilerin değerini gerçekten anladık, hava gibi su gibi,varken, varlığının farkına varamadığımız, demokrasimizi, devletimizi korumak için, kendimizi tankların önüne atmaktan çekinmedik..Kökü dışarıda hainlere fırsat verdiğimiz takdirde neleri kaybedeceğimizi çok iyi biliyorduk.
-Ülke evlatlarını birbirine düşürmeyi hedeflemiş hainlere verilecek dersin kodları, bu topraklarda saklıdır, ecdadımızın başkomutanlık meydan muharebesindeki fedakârlık ve kahramanlıklarında gizlidir.
-Milletin vergisiyle alınmış silahları, milletin evladı olan Mehmetçiği, kalabalıkların üzerine gönderişiniz, ancak geçen yüzyılda kalmış kanlı Baasçı darbelere benzemektedir. Tıpkı DAEŞ gibi sapkın bir din anlayışına dayalı, militarist bir diktatörlük kurmak istediniz; cemaat, hizmet, diyalog, barış gibi hepimizin kulağına hoş gelen kutsal kavramlarımızı çaldınız, süfli emellerinize alet ettiniz.
-Alçakça giriştiğiniz darbe girişimi başarılı olamayınca, önce Alevi-Sünni çatışmasını Malatya’da kaşıdınız, insanımızın sağduyusu, sizi tekrar hayal kırıklığına uğrattı, yine vazgeçmediniz. Gazi Antep’te Kürt kardeşlerimizin en mutlu gününü kana buladınız. Doğu illerindeki insanımızı sokağa döküp kargaşa ortamı yaratmaya çalışırken size cevabı, Batmanın asil insanı, birlik beraberlik yürüyüşüyle en güzel şekilde verdi. Vazgeçtiniz mi; hayır. Ana muhalefet partimizin liderini hedef aldınız, gerekli cevabı tarihe geçecek şekilde zaten bizzat kendisi verdi. Kahraman milletimiz, Malazgirt ruhunu, adeta Yenikapı ruhuyla perçinlemiş oldu.
-En ağır şartlar altında dahi milletin kürsüsüne çıkarak “emirlerinizi yerine getirdim” diye hesap veren bir başkumandanın, aynı zamanda meclis başkanının milli iradeye saygısı, hepimize örnek olmalıdır. Darbeye kendini siper edip, tıpkı Kurtuluş savaşındaki gibi, varlık yokluk mücadelesi verdiğimiz olaylar esnasında, Mustafa Kemal Atatürk’e layık evlatları olan kahraman askerlerimizin kritik hamleleri unutulamaz.
-İstiklal mücadelemiz bitmedi, bitmeyecek bu sonsuz mücadelede şehit ve gazi vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Bakmadan Geçme