Yağış ve soğuk hava geliyor

Türkiye bugünden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Afyonkarahisar ve çevresinde de yağış bekleniyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, yüksek basınç merkezinin etkisinde bulunan ve bu nedenle uzun süredir yağış almayan yurt geneline ilişkin yaptığı son değerlendirmelere göre, Türkiye bugün batı kıyılarından başlamak üzere yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Bu nedenle, [&hellip]

Yağış ve soğuk hava geliyor

Türkiye bugünden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Afyonkarahisar ve çevresinde de yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, yüksek basınç merkezinin etkisinde bulunan ve bu nedenle uzun süredir yağış almayan yurt geneline ilişkin yaptığı son değerlendirmelere göre, Türkiye bugün batı kıyılarından başlamak üzere yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Bu nedenle, bugün Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağış geçişleri bekleniyor. İç ve doğu bölge-lerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi öngörülüyor. Rüzgar batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtınamsı rüzgar şeklinde esecek.
Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar Kıyı Ege’de (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Edremit, Ayvalık ve Dikili) kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, gece İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun kuzeybatısının yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Perşembe günü; Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile sabah saatlerinde olmak üzere İç Ege, Göller Yöresi ve Marmara’nın doğusunun yağışlı geçmesi beklenirken, yağışlar, kıyılar ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Cuma günü de doğu bölgelerde devam edecek yağışlara ilave olarak, Türkiye Karadeniz üzerinden gelecek olan yeni bir soğuk havanın etkisine girecek. Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yağışlı olması tahmin edilirken, yağışlar Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Yağışlı hava kütlesinin Cumartesi günü Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağışlara neden olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleni-yor. Hava Sıcaklığında Salı günü önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıklar Çarşamba günü kuzeybatı kesimlerde, Perşembe ve Cuma günleri ülke genelinde hissedilir derecede (4 ila 6 derece) azalacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme