• Haberler
  • Genel
  • Yağcı: 270 okul neye göre kaderine terk edildi?

Yağcı: 270 okul neye göre kaderine terk edildi?

İYİ Parti İGM Merkez Üyesi Alper Yağcı, Meclis’te Afyonkarahisar'da 480 okuldan depreme dayanıklılık testi istenmiş olmasına karşın neye göre 210 okulun seçilip neye göre 270 okul kaderine terk edildiğini sordu. İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İGM Üyesi Alper Yağcı, kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 480 okulun depreme dayanıklı olup olmadığı ile ilgili 2014 yılında deprem analizi [&hellip]

İYİ Parti İGM Merkez Üyesi Alper Yağcı, Meclis’te Afyonkarahisar’da 480 okuldan depreme dayanıklılık testi istenmiş olmasına karşın neye göre 210 okulun seçilip neye göre 270 okul kaderine terk edildiğini sordu.

İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İGM Üyesi Alper Yağcı, kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 480 okulun depreme dayanıklı olup olmadığı ile ilgili 2014 yılında deprem analizi yapılması istendiği dile getirdi.

“YÜZLERCE ÇOCUĞUMUZUN VEBALİ DÜŞÜNÜLDÜ MÜ?”

Alper Yağcı, 210 okula işlem yapıldığını, 2014 yılından bu yana geriye kalan 270 okul için neden bir işlem yapılmadığını sordu. Yağcı, “Konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzdeki yetkili kurumun ihmal ve takipsizliği var mıdır? Ayrıca 480 okuldan depreme dayanıklılık testi istenmiş olmasına karşın neye göre 210 okul seçilmiştir ve neye göre 270 okul kaderine terk edilmiştir?  Bugüne kadar depreme dayanaklılık analizi yapılmayan okullar hangileridir? Yine yapılan analizlere göre güçlendirme çalışması yapılması öngörülen yaklaşık 145 okulun akıbeti ne olmuştur? Güçlendirme çalışmaları yapılması ile ilgili karar verilen okulların daha sonra kaç tanesinin yıkılmasına karar verilmiştir. Yıkım kararı verilecek bir okul için güçlendirme çalışması kararını alanlar yüzlerce çocuğumuzun vebalini hiç düşünmemişler midir? Bu kararların kontrol mekanizması nasıl sağlanmaktadır. Bu yanlış kararların önüne geçmek için Allah korusun yakın zamanda 11 ilimizi vuran bir deprem felaketi gibi bizim ilimizi de bir depremin vurması mı beklenmektedir? Güçlendirme çalışması yapılmasına karar verilen yaklaşık 145 okul içerisinde şuan eğitim ve öğretim faaliyeti bulunan okul var mıdır? Yoksa bu okulların tamamı boşaltılmış mıdır?”

“MİLLİ EĞİTİM LOJMANLARI RUHSATLI MI?”

“Yapımı tamamlanan okul inşaatlarının teslim kabul kontrolü kimler tarafından yapılmaktadır?” diye soran Yağcı, “İkinci bir denetim mekanizması kurulma durumu nedir? Zira son zamanlarda neredeyse tüm okul teslimlerinden sonra yapılmayan birçok eksik iş ve işlemler ile okullarımız mağdur edilmekte ve milletimizin parası heba olmaktadır. Konu ile ilgili birimlerin bu konuda ihmalleri var mıdır? Hâli hazır da ruhsatsız Milli Eğitim Bakanlığı Kurumu var mıdır? İlimiz merkezinde Halk Eğitim Müdürlüğü arkasındaki Milli Eğitim lojmanları ruhsatlı mıdır? Ruhsatlı değil ise bu bina kaçak mıdır? Oranın depreme dayanıklı olup olmadığının tespiti nasıl yapılmıştır? İçerisinde kalan var mıdır? Eğer kalan var ise Milli Eğitim Müdürlüğü buna nasıl müsaade etmektedir? Tabiri caizse insan canı bu kadar ucuz mudur? Bu konunun sorumluları kimlerdir.” diye sordu.

“EĞİTİM KAMPÜSÜ PROJESİNE NE OLDU?”

Yağcı sözlerini şöyle tamamladı: “2012 yılında ilan edilen ve 2013 yılında proje yarışmaları yapılan yaklaşık 10 bin öğrenci kapasiteli yer olarak Gazlıgöl yolunda ‘Şahitler Kayası’ olarak bilinen alanda kurulması planlanan Eğitim Kampüsü projesi ne olmuştur?  Böyle bir proje hiç mi olmamıştı yok eğer böyle bir proje olmuştu ise neden yapılmamıştır? Bu ilan edilen proje gerçekleşmiş olsa idi şuan merkez de güçlendirmesi yapılan ve ya yıkılıp yeniden yapılan okullarımızın o kampüse taşınması sağlanamaz mıydı? Bu vesile ile bu okulların yeniden yapılması için bir bütçe ayrılmaz ve ilçelerimizdeki okullarımıza daha fazla kaynak sağlanmış olunmaz mıydı? Bu sorulara ilişkin cevapların yetkili mercilerden istenilerek tarafımıza yazılı olarak verilmesini rica ederiz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme