Yabancı öğrenciler de şifa bulacak

İzmir Sağlık Turizmi Derneği tarafından, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Himayeleri, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri ile 19-23 Nisan 2013 tarihleri arasında “Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi” düzenlendi İzmir Kaya Termal ve Convention Otel’de 58 ülkeden 110’u yabancı, 600’ü aşkın sağlık [&hellip]

Yabancı öğrenciler de şifa bulacak

İzmir Sağlık Turizmi Derneği tarafından, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Himayeleri, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri ile 19-23 Nisan 2013 tarihleri arasında “Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi” düzenlendi

İzmir Kaya Termal ve Convention Otel’de 58 ülkeden 110’u yabancı, 600’ü aşkın sağlık turizmi sektör yöneticilerinin katıldığı kongrede Türkiye’nin sağlık turizmi ile 3. Yaş Turizmi alanında bölgesinde cazibe merkezi olduğu vurgusu yapıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın da “Fiziksel ve Mental Sağlığın Geliştirilmesinde Medikal SPA” başlıklı sunum yaptı.
Kongreye katılımcılarından olan Ukraynalı 35 uzman hekimden oluşan heyet, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Acil Yardım ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesinde ağırlanan heyete Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile AKÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından ilimiz, üniversite ve üniversite hastaneleri ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi.
Uygulama ve Araştırma Hastanesi başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Okan Solak ve fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü öğretim üyeleri yabancı heyete gezileri sırasında eşlik etti ve soruları yanıtladı.
Acil Yardım ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesinin bilgilendirme toplantılarının ilki, Ukraynalı heyetin misafir edilmesiyle başladı. Önümüzdeki günlerde, Azerbaycan ve Almanya’dan gelecek sağlık ekipleriyle bu toplantıların devam ettirilmesi planlanıyor.
Bu toplantılar, AKÜ hastanesinde verilen sağlık hizmetinin kalitesini yurtdışında tanıtmak ve yabancı uyruklu hastaların tedavisinin ilimizde, AKÜ hastanesinde yapılabilmesi adına büyük önem taşıyor. Ülkemizde başlıca 3 büyük il olan Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılan yabancı uyruklu hastaların tedavisi, Mayıs ayından itibaren AKÜ’de de yapılacak. Robotik yürüme sistemi gibi yeni teknoloji ürünü tıbbi cihazların, AKÜ hastanesinde bulunması da bu tedaviler açısından önem taşıyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme