Yabancı misafirler TEGV’i ziyaret etti

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında farklı Avrupa ülkelerinden gelen konuklar TEGV Afyonkarahisar Öğrenim Birimi'ni ziyaret ettiler 'Aktif Vatandaşlık ve Sürdürülebilir Kalkınma' konusunun uygulandığı çalışma ziyaretinde İspanya, İtalya, Portekiz, Polonya, Romanya, Yunanistan gibi ülkelerden gelen konuklar, TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) Afyonkarahisar Öğrenim Birimi'ni ziyaret [&hellip]

Yabancı misafirler TEGV'i ziyaret etti

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında farklı Avrupa ülkelerinden gelen konuklar TEGV Afyonkarahisar Öğrenim Birimi’ni ziyaret ettiler

“Aktif Vatandaşlık ve Sürdürülebilir Kalkınma” konusunun uygulandığı çalışma ziyaretinde; İspanya, İtalya, Portekiz, Polonya, Romanya, Yunanistan gibi ülkelerden gelen konuklar, TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) Afyonkarahisar Öğrenim Birimi’ni ziyaret ettiler. Çalışmada TEGV’in çalışmalarının tam bir “Aktif Vatandaşlık” örneği olduğu ve çalışmalarının ve yapısının hayranlık uyandırıcı olduğu dile getirildi.
Çalışmada “Aktif Vatandaşlık ve Sürdürülebilir Kalkınma” konusu üzerinde tecrübe ve bilgilerini paylaşan katılımcılar,konunun eğitim boyutuna özellikle değindiklerini ve bu kapsamda TEGV ziyaretinin önemli olduğunu belirttiler.
Çalışmada TEGV gönüllü ve çocuklarıyla bir söyleşi oturumuna katılan konuklar, TEGV’in çalışma yapısı hakkında detaylı bilgiler aldılar. Ayrıca TEGV’in etkinliklerinden biri olan Küçük Sanatçılar etkinliğinde geleneksel sanatımız olan ebru sanatını deneyimleme imkanı buldular.
TEGV Afyonkarahisar Öğrenim Birimi Sorumlusu Serdar Gülbahar, “Aktif Vatandaşlık” bilincinin TEGV Gönüllülerinde gözlemlendiğini, böylesi çalışma ziyaretlerinin, ülkeler arası deneyimlerin paylaşılması nedeniyle çok verimli olduğunu ayrıca TEGV’in uluslar arası platformda tanınırlığının arttığını ifade etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme