Yabancı folklörcüler Solak'ı ziyaret etti

Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında nedeniyle Afyonkarahisar'da bulunan Bulgaristan, Slovenya ve Yakutistan'dan halk oyunları ekipleri Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ı ziyaret etti Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından yürütülen Zafer Kalkınma Ajansı'nca desteklenerek hayata geçen 'Afyonkarahisar'da Geleneksel/Kültürel Folklorik Değerlerin Ortaya Çıkarılması ve Kültürlerarası Diyaloğun Geliştirilmesi' projesi hayata geçti. Proje kapsamında [&hellip]

Yabancı folklörcüler Solak’ı ziyaret etti

Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında nedeniyle Afyonkarahisar’da bulunan Bulgaristan, Slovenya ve Yakutistan’dan halk oyunları ekipleri Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı ziyaret etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından yürütülen Zafer Kalkınma Ajansı’nca desteklenerek hayata geçen “Afyonkarahisar’da Geleneksel/Kültürel Folklorik Değerlerin Ortaya Çıkarılması ve Kültürlerarası Diyaloğun Geliştirilmesi” projesi hayata geçti. Proje kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı, Dinar Belediyesi, Afyonkarahisar Güzel Yarınlar Derneği, AKÜ Devlet Konservatuarı işbirliğinde 3 gün sürecek ‘Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ başladı. Festival nedeniyle Afyonkarahisar’da bulunan Bulgaristan, Slovenya ve Yakutistan’dan gelen halk oyunu ekiplerinin temsilcileri, Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret etti.
Yabancı konumlarını Afyonkarahisar’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Solak, misafir ülkelerin ekip liderlerine ve temsilcilerine teşekkür etti. Solak, başarılı ve coşkulu bir halk oyunu festivali olması temennisinde de bulundu.
Ziyarette AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren ile Proje Koordinatörü ve Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Eyip Koca da yer aldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme