Yabancı dil, olmazsa olmaz hâline geldi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu'nun İş-Kur'la birlikte düzenlediği Birinci Kariyer Günleri'nde konuşan Yakındoğu Dil Kursu kurucusu Işıl Görgülü, yabancı dilin olmazsa olmaz hâline geldiğini belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi Ali Çetinkaya Kampüsü'nde, 5 bin öğrencinin eğitim gördüğü Afyon Meslek Yüksekokulu'nun düzenlediği Birinci Kariyer Günleri sona erdi. Kariyer Günleri'nin ikinci gününde konuşan Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu [&hellip]

Yabancı dil, olmazsa olmaz hâline geldi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu’nun İş-Kur’la birlikte düzenlediği Birinci Kariyer Günleri’nde konuşan Yakındoğu Dil Kursu kurucusu Işıl Görgülü, yabancı dilin olmazsa olmaz hâline geldiğini belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ali Çetinkaya Kampüsü’nde, 5 bin öğrencinin eğitim gördüğü Afyon Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği Birinci Kariyer Günleri sona erdi. Kariyer Günleri’nin ikinci gününde konuşan Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi ve Yakındoğu Dil Kursu kurucusu Işıl Görgülü, meslek hayatında yabancı dilin çok önemli olduğunu belirtti. Görgülü, “Ben bir işveren olarak, bana gelen iki başvurudan hangisi yabancı dil biliyorsa, onu tercih ediyorum” dedi. İngilizcenin dünyada en kolay öğrenilen dil olduğuna dikkat çeken Görgülü, “Bir dil kursuna gittiğinizde önce kitaplara bakın. Oxford ya da Longman yayınevleri haricinde kitap kullanan varsa, bilin ki ucuza kaçmıştır” diye konuştu.
EVE ÇEKİLMEYİN, ÜRETİN
Kendisinin bir kadın girişimci olarak başarı yakaladığını söyleyen Görgülü, özellikle kız öğrencilere hitaben şu konuşmayı yaptı:
“Hiç kimse ilk çalıştığı işte kalmak zorunda değil. Kendinizi oraya mahkum etmeyin. İkinci, üçüncü şansınızı mutlaka zorlayın. Mezun olduktan sonra ‘Kocam izin vermiyor’, ‘Çocuk oldu, bakmam lazım’ diyerek kendinizi iş dünyasından çekmeyin. Mutlaka bir şeyler üretin. Kadın Girişimciler Kurulu olarak her türlü desteğe, yol göstermeye hazırız.”
TECRÜBE VE İTİBARA ÖNEM VERİN
Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu’nun bir başka üyesi ve Kaptanlar Makine yetkilisi Memnune Soykasap ise “Tecrübe ve itibara çok önem verin. Başarı tesadüf değildir. Doğruda ısrarcı olun” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme