Yaban Koyunu korunuyor – Kocatepe Gazetesi

Konya Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndan getirilen 23 adet anaç Anadolu Yaban Koyunu beklenilenin üzerinde hızla sahaya uyum sağladı ve ilk yıl 13 dişi yaban koyunundan 7 adet sağlıklı yavru alınarak beklenenin üzerinde bir başarı sağlandı. Yavru yaban koyunlarının işaretlenmesi, kayıtlarının tutulması ve aşılanabilmeleri için Yaban Koyunu Yakalama Kapanı yapımı tamamlanarak faaliyete geçirildi. Kapan ile [&hellip]

Konya Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’ndan getirilen 23 adet anaç Anadolu Yaban Koyunu beklenilenin üzerinde hızla sahaya uyum sağladı ve ilk yıl 13 dişi yaban koyunundan 7 adet sağlıklı yavru alınarak beklenenin üzerinde bir başarı sağlandı. Yavru yaban koyunlarının işaretlenmesi, kayıtlarının tutulması ve aşılanabilmeleri için Yaban Koyunu Yakalama Kapanı yapımı tamamlanarak faaliyete geçirildi. Kapan ile yakalanan yaban koyunları sağlık taramasında geçirilip, aşılanıp, paraziter ilaçlar verilerek aynı alana salınmak suretiyle daha sağlıklı şekilde üremeleri sağlanıyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü olarak bundan sonraki hedef; yaban koyunlarının daha sağlıklı, hastalıktan arınmış güçlü sürülerinin elde edilmesi olarak açıklandı. Bu hedef doğrultusunda alanın büyütülmesi, alan içerisinde çeşitli iklim koşullarında, doğum, üreme, eş tutma gibi değişik biyolojik koşullarda hayvanın kullanımına uygun bölgelerin oluşturulması için çalışmalar yapılıyor.

Bakmadan Geçme