Yaban hayvanları için yem bırakıldı

Yoğun kış şartlarının yaşandığı Afyonkarahisar'da Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri yaban hayvanları için seferber oldu.Ekipler, Sandıklı Akdağ Tabiat Parkı'nda doğal ortamda yaşamlarını sürdüren aralarında geyik, yılkı atları ve domuz gibi yaban hayvanları için belirlenen noktalara yem bıraktı.300 KİLO YEM BIRAKILDI Yetkililer Akdağ'da 300 kilo yem ve 20 adet ot balyasının doğaya bırakıldığını [&hellip]

Yoğun kış şartlarının yaşandığı Afyonkarahisar’da Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri yaban hayvanları için seferber oldu.
Ekipler, Sandıklı Akdağ Tabiat Parkı’nda doğal ortamda yaşamlarını sürdüren aralarında geyik, yılkı atları ve domuz gibi yaban hayvanları için belirlenen noktalara yem bıraktı.
300 KİLO YEM BIRAKILDI
 Yetkililer Akdağ’da 300 kilo yem ve 20 adet ot balyasının doğaya bırakıldığını açıkladı. Açıklamada, “Arazide yapılan gözlemlerde geyik, yılkı atları, domuz gibi birçok yaban hayvanının yemlerden beslendiği görülmüştür.” denildi.
YILKI ATLARI UNUTULMADI
Yetkililer Emirdağ’da yılkı atları için 50 balya samanın doğaya bırakıldığını açıkladı.
İl merkezinde sokak hayvanları içinde gerekli çalışmaları yapan ekipler,  sokak hayvanları için 400 kg kedi ve köpek maması ve 150 kg kuş yemi dağıtımı ve yemleme çalışması yaptı.

Bakmadan Geçme