'Ya saltanat, ya CHP iktidarı'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Kocatepe Parkı'nda kutladı. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 'Ya saltanata mahkum olacağız ya da laik Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı ile taçlandıracağız' dedi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Kocatepe Parkı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. CHP İl Başkanlığı adına Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende konuşan [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Kocatepe Parkı’nda kutladı. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Ya saltanata mahkum olacağız ya da laik Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı ile taçlandıracağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Kocatepe Parkı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. CHP İl Başkanlığı adına Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törende konuşan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Hangi din, dil, mezhep, etnik kökenden gelirse gelsin, tüm insanların kardeşçe yaşayacağı, eşitlikçi-özgür, bağımsız bir Laik Cumhuriyet seçeneğidir. Ya saltanata mahkum olacağız ya da Laik Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı ile taçlandıracağız. Çünkü biliyoruz ki Atamızdan bize miras olan Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.
TASFİYE ETMEK İSTİYORLAR
Türkiye’nin zor şartlardan geçtiğini aktaran Görgöz, “Bugün baktığımızda 29 Ekim’lerde “Cumhuriyet, Cumhuriyet” diye nutuk atıp, yılın 364 günü Cumhuriyet’in bütün değerlerini ayaklar altına alanlar vardır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar, aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Halkımız bunları iyi tanımalı, bizlerin Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma ve özgürlük mücadelemize destek vermelidir. Onların hedefi; emperyalizmin ihtiyaçlarına daha uygun, sermaye egemenliğinin pekiştiği ve gericiliğin toplumsal-siyasal etkisinin daha da büyüdüğü bir ülkedir. AKP’nin görevi ve hedefi budur, bunun adı Türkiye Cumhuriyeti’nin tasfiyesidir” ifadelerini kullandı.
TAM BAĞIMSIZ,
EŞİTLİKÇİ CUMHURİYET
Görgöz, şöyle devam etti:
“Bizlerin ihtiyacı olan Cumhuriyet; halkların eşit yurttaşlık kuralının anayasal güvenceye alındığı, inançlar üzerindeki baskıların son bulduğu, her dilden, her inançtan ve her kültürden insanımızın eşit ve özgür olarak yaşadığı Cumhuriyet’tir.Bizim istediğimiz Cumhuriyet; gelir dağılımında uçurumun olmadığı, emeğin emekçinin sömürülmediği, birlikte üretimin hakça paylaşımın olduğu, işsizliğin ve işçi ölümlerinin son bulduğu, özgürlük isteyen, barış ve demokrasi isteyen, parasız eğitim, parasız sağlık isteyen gençlerimizin öldürülmediği, zindanlara atılmadığı, açlığın ve sefalettin olmadığı, mutluluğun, huzurun ve özgürlüğün olduğu laik Cumhuriyet’tir.”
CUMHURİYET KAZANIMDIR
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da Cumhuriyet’in Türkiye için bir kazanım olduğunu aktardı. Toptaş, “Cumhuriyet bize, ulusumuzun tebaası olmaktan yurttaşlık haklarına kavuşmamızı verdi. Cumhuriyet bize, dünyaya çağdaş bilim gözüyle bakma fırsatı verdi. Cumhuriyet bizi insan haklarıyla tanıştırdı. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırdı ve bugünlere geldik. İslam Dünyası içinde, bir tek Türkiye hariç insanlar birbirini boğazlıyorsa, demokrasiden, insan haklarından, çağdaşlıktan nasibini alamamışsa, bir Cumhuriyet’in olmayışı nedeniyledir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme