Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Ya Kuzgun ya leşe devlet başa!

Burcu Aydın 21 Ağustos 2015 Cuma 03:00:00
  Ya devlet başa, ya kuzgun leşe! Sosyal medya hesabımızda da bu düşüncemize yer verdik.
“Ya kuzgun leşe, ya devlet başa. Gerekiyorsa; taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakılmasın. Etnik kökeni, dini inancı, mezhebi ne olursa olsun devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olmak herkesin ödevidir. Çok şey eksik yaşanabilir. Ama vatansız yaşamanaz. Ya Rabbi! İnançsız, vatansız, bayraksız dolayısı ile namussuz bırakma bizleri. AMİN.” dilek ve duamızla ülke olarak içinde bulunduğumuz durumdan duyduğumuz kaygıyı paylaşmak zorunda kaldık.
Türkiye ateş çemberinde. Lüzumsuz bir abartı değil elbette. Gerçekler gün gibi ortada. Dört tarafı denizlerle çevrili, dört mevsimin yaşandığı, jeopolitik ve stratejik önemine her dem vurgu yapılan güzel ülkem. İç ve dış hainlerin işbirlikleri, oyun içinde oyunla Ortadoğu’da ki bataklığa çekilmek isteniyor. Bu endişe ile diyoruz ki; Ya devlet başa, ya kuzgun leşe.
Siyasetçisinden vatandaşına kadar her sosyo kültür ve ekonomik gruptan insanın nemelazımcı tavrı terk etmesi mecburidir. Vatansız, devletsiz, yarını değil dakikasından emin olamayan insanlar olmak istemiyorsak buna mecburuz. İşte onun için diyoruz; Ya devlet başa, ya kuzgun leşe diye.
Senin partim, benim partim, onun lideri, bilmem kimin genel başkanı etrafında dönmüyor bu dünya. Ortak kaygı vatan. Bundan ötürü diyoruz; Ya devlet başa, ya kuzgun leşe.
Eğer ortada bağımsız bir vatan olmaz ise siyasi mücadele de olmaz, çok partili demokratik hayatta. “Önemli olan nasıl öleceğimiz değil, önemli olan şerefizimle ölmektir.” diyor ya Şehit Komutan Şamil Basiyev. İşte bu nedenle diyoruz ki; Ya devlet başa, ya kuzgun leşe.
Eğlenmeyi, deşarj olmayı çok seviyoruz ya. Bunlar lazım ya. Düğünlerden, kına geceleri vs. eğleceleri erteleme kabileyetimiz yok ya. Düğün, bayram yapabilmek için; Ya devlet başa, ya kuzgun leşe.
Lüften insanlık, sorumlu vatandaşlık, Müslüman olma hasletleri ile en azından kendinizi yapmaktan alıkoyamasanız da; Kısık sesle müzik dinlemeyi, düğün vb. eğlencelerde ölçüyü kaçırmamayı, mevsim itibariyle tatil hallerini sosyal medya başta olmak üzere teşhiri bir marifet saymamayı bu hassas dönemde dikkat edilmesini istirham ediyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER