Ya engelleri olmasaydı – Kocatepe Gazetesi

Gençlik Merkezi’nde Cumartesi günü düzenlenen programda engellilerle, engelli olmayanlar arasında yapılan golbool müsabakaları büyük heyecana neden oldu. Yapılan maçı engelliler farklı kazandı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Engelliler Meclisi, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce engelli sporculara yönelik çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi. Engelliler, Cumartesi günü Gençlik Merkezi’nde Golbool ve Bocce [&hellip]

Ya engelleri olmasaydı

Gençlik Merkezi’nde Cumartesi günü düzenlenen programda engellilerle, engelli olmayanlar arasında yapılan golbool müsabakaları büyük heyecana neden oldu. Yapılan maçı engelliler farklı kazandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Engelliler Meclisi, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce engelli sporculara yönelik çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi. Engelliler, Cumartesi günü Gençlik Merkezi’nde Golbool ve Bocce oyunlarında gösterdikleri performansla engelsiz rakiplerini yenerek ellerine fırsatlar geçtiğinde neleri başarabileceklerini gösterdi-ler. Gençlik Merkezi Çok amaçlı Salonu’nda yapılan programa ilgi bir hayli fazlaydı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın da katıldığı etkinlikte Engelliler Gençlik Spor Kulübü’nün görme engeliler Golbool oyuncuları ile gören oyuncular Golbool müsabakası yaptı. Müsabaka engelli sporcularla engeli olmayan normal vatandaşlar arasında düzenlendi. Ancak maçı engelli sporcular açık ara farkla kazanmayı bildi.
Engellilerimizin her zaman yanındayız
Ardından Kocatepe Eğitim ve Uygulama Okulu’nun Zihinsel Engelliler Spor Kulübü oyuncuları arasında Bocce yarışmaları yapıldı. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, engellilerle ilgili olarak düzenlenen etkinliklere katılmaktan büyük onur duyduğunu ifade etti. Başkan Çoban; “Bu hafta biliyorsunuz engellileri-mizin etkinliklerle öne çıktığı bir hafta. Bu haftada onlarla ilgili birçok organizasyon düzenleniyor. Bizde Afyonkarahisar Belediyesi olarak yıl boyunca engelli kardeşlerimize gereken her türlü desteği veriyoruz” dedi. Konya’da düzenlenen turnuvada Türkiye 4.’sü olan Engelliler Gençlik Spor Kulübü’nün görme engelli sporcularını kutlayan Başkan Çoban, sporculara madalyalarını verdi.
Yurt: “Belediyemiz yanımızda”
Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ise yaptığı konuşmada, engelli kardeşlerimizin hünerlerini ortaya koymak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi. Mesut Yurt şöyle konuştu; “Engelli olmak bir engeli geçememektir, ancak engelli kardeşlerimiz birçok zorluğu başarabiliyor. Engelli kardeşlerimiz sanatta da, sporda da güzel işler başarıyorlar. İstihdam alanında da girdikleri sınavları başarı ile vererek çeşitli kurumlarda çalışmaya başlayan engelli kardeşlerimizde oldu. Türkiye’de ilimizi temsil eden Golbool ekibimi son şampiyonada Türkiye 4.’lüğünü elde etti. Bu başarılarda Valiliğimizin, Belediyemizin ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün büyük katkısı var. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”
Kuş: “Engellilerimizin başarısını takdir ediyoruz”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ise yaptığı konuşmada ilimizde spordaki başarı çıtasının yükseldiğini söyledi. Zeki Kuş; “Organizasyonda emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başkanımız tüm spor branşlarına büyük destek veriyor. Onunla birlikte pek çok branşta Türkiye dereceleri elde ediyoruz. Sağolsun Başkanımız kulüplerimize forma, eşofman, ayakkabı gibi yardımlar yapıyor. Desteğini bugüne kadar hiç çekmedi ve onun destekleri sayesinde başarı çıtamızda yükseliyor” dedi. Müsabakalara Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Spor İl Müdür Zeki Kuş, Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt ve çok sayıda davetlinin yanı sıra çocukların aileleri katıldı. Ayrıca turnuvalara katılan engelli sporcular da madalya ile ödüllendirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme