“Ya çalışın ya da affınızı isteyin”

Vali Hakan Yusuf Güner, tüm il müdürlerine seslenerek kendisinin hızına uyum sağlanmasını istedi. Çalışmayı ibadet kabul ettiğini bu anlamda herkesi ibadet etmeye davet ettiğini söyleyen Vali Güner: “Bunu ortaya koyamayacak arkadaşımız da varsa burada ya da burası dışında kendisinin benden affını talep etsin” İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında AKÜ AKM [&hellip]

"Ya çalışın ya da affınızı isteyin"

Vali Hakan Yusuf Güner, tüm il müdürlerine seslenerek kendisinin hızına uyum sağlanmasını istedi. Çalışmayı ibadet kabul ettiğini bu anlamda herkesi ibadet etmeye davet ettiğini söyleyen Vali Güner: “Bunu ortaya koyamayacak arkadaşımız da varsa burada ya da burası dışında kendisinin benden affını talep etsin”

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında AKÜ AKM Salonu’nda gerçekleştirildi.
VATANDAŞ DEVLETİ VE VALİ’Yİ BİLİR
Toplantıda konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, İl İdare Şube Başkanları toplantısında değineceği konu ve ifadelerin; Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Müdürlerini ilgilendireceğini söyledi. Vali Güner, İl İdaresi Kanunu gereğince ilde tüm bakanlıklara ait kurumların temsilcisi olan Vali’nin İl İdare Şube Başkanları ile senede iki defa toplanmasının hem yasa hem de il müdürlükleri bağlamında koordine edilmesi ve çalıştırılması anlamında önem arz ettiğini belirtti. Güner; “Yaptığımız toplantı hususu ile bana ait bir toplantı değildir. Tüm valilerimizin yapmak zorunda oldukları bir toplantıdır. Bu çerçevede ilimizde yapılan çalışmaların daha koordineli, birbiri ile iç içe geçmiş olması anlamında İl İdare Şube Başkanlarımızın yaptıkları iş ve hizmetlerde gerek valiliğimiz gerekse birbirleriyle koordine kurmaları önem ve hassasiyet arz etmektedir. Takdir edersiniz bir vatandaşın bir sorunu olduğunda bu sorun farklı kurumlarla ilgili olabilir. Vatandaş devleti ya da Vali’yi bilir.” dedi.
HALKA HİZMET EDİLİYOR
Vali Hakan Yusuf Güner, kurumların vatandaşlara karşı topu ayaktan ayağa sektirircesine muhatap olmak yerine onlara rehberlik yapma, gerektiğinde iki ayrı il müdürünün koordineyi sağlayacağını kaydetti. İl Müdürlerine seslenen Vali Güner; “İl Müdürlerimizden hassasiyetle istirhamım ve tavsiyem; Vatandaşlarımızın talep ve isteklerinin kendi birimleri dışında başka birimlerle de ilgisi varsa kendi birimlerine aitmiş gibi takip etmeleridir. Vatandaş odaklı hizmet anlayışı denilen yaklaşımın açıklaması budur. Yaklaşık üç aydır buradayız. Beraberce halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki il müdürlerimiz hizmetin en iyisini ortaya koyacaklardır. Başbakanlık Yazışma Kuralları Yönergesi var. Valilik makamı olarak bize direk bağımlı olmayan üniversite gibi, adliye gibi, garnizon gibi kurumlar, bakanlıklarla olacak olan yazışmalar bu yönergeye göre yapılır. Bakanlıklar çatısı altında olan il ve bölge müdürlükleri şeklinde olan kurumların da yapacakları yazışmalarda bu yönergeye uygun hareket etmeleri önem arz etmektedir.” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERİN İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK
Vali Hakan Yusuf Güner, Başbakanlık Yazışma Kuralları Yönergesi çerçevesinde İl Müdürleri ve Vali Yardımcılarının hangi konularda yetki sahibi olduklarının, hangi konuda Vali’nin bizati yetkili olduğunun yayınladıklarını belirtti. Vali Güner; “Görev dağılımını yaptım. Hangi vali yardımcımızın hangi görevlere baktığı belli. İl Müdürlerimizin anlayamadıkları tereddüt ettikleri hususlarda çok rahat Vali Yardımcılarımızdan bunun yorumunu isteyebilirler. Daha fazla tereddüt ederlerse bizim görüşümüzü almaları hasabiyle Özel Kalem Müdürümüzden rahatlıkla tereddütlerini giderebilirler. Şehrimizde üniversitemiz, PMYO, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı liselerimiz, ortaokul, ilkokul, ana okullarımız ve özel müfredatı uygulayan özel okullarımız bu hafta itibariyle hizmete başladı. Eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle il ve ilçelerimizde durumu iyi olmayan ayakkabısı, kabanı yerine göre defter kırtasiye malzemesi ihtiyacı olan çocuklarımızın tespit edilip ihtiyaçlarının giderilmesi büyük öneme sahip.” şeklinde konuştu.
VATANDAŞ HER ZAMAN ÖNCELİKLİ
Vatandaşların iş ve işlem takibinde ping pong topu gibi bir yerden başka bir yere sürüklenmesinin kendisini çok üzeceğini belirten Vali Güner; “Bazı kurum müdürlerimizin eğer dedikodu gibi malayani şeylere tenezzül ediyorlarsa bu tür şeyleri yapan müdürlere çok sempatim olmadığını belirtmek isterim. İş ve icraat yapan insanın yanında olduğumu bir kez daha altını çizerek vurguluyorum. Beni en çok üzen şey; Hizmet sunumu için var olan bir müdür ve o müdürlük ünvanını almak için her türlü mücadeleyi yapan müdür eğer vatandaşa sürekli olmazları hatırlatıyorsa bu arkadaşlarla bizim çok fazla randıman almamız inanıyorum ki mümkün olmaz. Çözüm odaklı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Toplantıya gecikmeli geldim. Çünkü beş ayrı vatandaşla görüştüm. Bu beş vatandaş benimle görüştüklerine inanamadılar. Görüşme konuları bir şube müdürünü ilgilendiren düzeyde olmasına rağmen devletin vatandaşına yaklaşımının sıcaklığı ve gönül kapımızın onlara açık olduğunu göstermek adına bu kadar önemli bir toplatıya vatandaş her zaman önceliklidir anlayışı ile geciktim. İl Müdürlerimizin sizlerin de işi bu olacak.” ifadelerini kullandı.
EKİM AYI SONUNDA TAŞINILMIŞ OLUNACAK
İzinler ve resmi araç kullanımlarına yönelik Vali Yardımcılarına bazı talimatlar verdiğini söyleyen Vali Güner şöyle konuştu: “Bu talimatları 16 Eylül Salı günü verdim. Bunu da tekrar hatırlatmak istemem. Lütfen gereği yapılsın. Bunlar yapılması gereken şeyler. Kurduğumuz nöbet sisteminden tüm kurumların haberi olacak. Vali Yardımcılarımız gerekli titizliği gösterecekler. Yeni hükümet konağının tüm birimlerinin Ekim ayı içerisinde taşınmasının tamamlanmasını istiyorum. Buna herkes dahil. Ekim ayında taşınma bitecek. Kış gelmeden gerekli sistemi oluşturmamız gerekiyor. Şimdiden hazırlıklarınızı tamamlayın. Ben Ekim ayının son haftasında yeni hükümet konağına taşınacağım. Benden bir hafta önce de oraya herkesin taşınmış olması gerekiyor.”
PERFORMANS GÖSTERİN
DEDİKODU MALZEMESİ OLMAYIN
Vali Hakan Yusuf Güner, sokakta olan ve konuşulanların siyaseten ve sokak dili ile kulağına geldiğini söyledi.
Bu noktada İl Müdürlerinin dedikodularla muhatap olmak ve yapmaktan kaçınmaları gerektiğini yineleyen Vali Güner şunları söyledi: “Müdürlerimiz malayaniden uzak icraatı hedefleyip, mümkün mertebe herkesin en az iki tane proje ortaya koymalarını ümitle bekliyorum. Bu projeler bireysellik esasına dayalı olmamalı. Mesela Aile Sosyal Politikalar İl Müdüründen gündemde yer alan uyuşturucu kullanımı ile ilgili bir proje gelmeli. Kimler proje yapmış diye sorduğumda tüm il müdürlerimizin ellerinin kalkmasını bekliyorum. İnşallah bir sonraki toplantıda böyle olur. Bunlar rutinin dışında. Ama görev sahamız ve şehrimizle ilgili projeler olması lazım. Bütün kurumların proje ortaya koymalarını istiyorum. Üniversite, Garnizon ve Adliye dışında bütün bakanlıklar bende. Burada hepsi benim. Aksi bir hataya düşmeyin. Sonra faturası acı olur. Sizlerden eylem, icraat ve performans bekliyorum. Dedikodu malzemesi olmanızı beklemiyorum. Karakterli, kişilikli, onurlu duruşunuzun devamlı olmasını bekliyorum. İlkeler ve hasassiyetlerle zaman geçirilmesini tavsiye ediyorum. Masa başında bugün internette, sosyal medya da ne var şeklinde görev dışındaki konularda ki tavırlar benimseyeceğim bir tarz değil. Pazar gecesi 00.00’a kadar ben dairede idim. Eğitim dönemi başlayacak diye. Ama arıyorum Milli Eğitim de Şube Müdürünü saat 19.00’da çekmiş gitmiş. Lütfen benim hızıma uyum sağlayın. Eğer çalışmak ibadetse herkesi ibadet yapmaya davet ediyorum. Bunu ortaya koyamayacak arkadaşımız da varsa burada ya da burası dışında kendisini benden affetmesini talep etsin.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme