X Hastalığı Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarının ardından tüm dünyada gündem olan X hastalığının ne olduğu ve belirtilerinin neler olduğu merak konusu oldu. Peki, X hastalığı nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? Sizler için araştırdık…

Dünya Sağlık Örgütü Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus’un  X hastalığının COVID-19’dan 20 kat daha ölümcül ve tehlikeli olduğu ve hastalığa karşı hazırlıklı olunması gerektiğini açıklanmasını ardından birçok kişi X hastalığı hakkında araştırma yapmaya başladı. X hastalığı hakkında tüm merak ettiklerinizi sizler için araştırdık. Detaylar haberimizide…

 

X HASTALIĞI NEDİR?

X hastalığı, Dünya Sağlık Örgütü’nün şuanda bilinmeyen bulaşıcı tehditlere ve salgınlara karşı önlem almak amacıyla oluşturulan bir terimdir. Bu terimin amacı; gelecekte ortaya çıkabilecek, pandemi veya salgın gibi durumlara karşı durumlara karşı hızlı aksiyon almak ve teknolojilerin geliştirilmesini sağlamaktır. X hastalığı şu an net bir tanıma ve teşhise sahip değildir.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Mevcut Listesinde Yer Alan Virüs Çeşitleri Şunlardır;

(SARS)

Lassa ateşi

Covid-19

Kırım-kongo kanamalı ateşi

MERS ve SARS

Ebola virüsü hastalığı ve Marburg virüsü hastalığı

Rift vadisi ateşi

Nipah ve henipaviral hastalıklar

Zika

 

X HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

X hastalığı belirtileri henüz bilinmemektedir. Fakat bu hastalık bir üst solunum yolu virüsü olarak ortaya çıkabileceği için X hastalığı belirtileri de üst solunum yolu enfeksiyonlarının belirtilerine benzetilmektedir.

Üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri düşünüldüğünde X hastalığının belirtileri içerisinde şunlar yer alabilir;

Öksürük

Halsizlik

Boğaz ağrısı

Kas-eklem ağrıları

Ateş

X HASTALIĞI NASIL BULAŞIR

X hastalığının nasıl bulaştığı ile ilgili henüz çok net bir bilgi olmamakla birlikte, hastalığın, domuz gribi gibi hayvanlardan insanlara bulaştığı ifade edilmektedir.

 

Bakmadan Geçme