• Haberler
  • Genel
  • Vurulan askere sessiz cenaze – Kocatepe Gazetesi

Vurulan askere sessiz cenaze – Kocatepe Gazetesi

Birlikte nöbet tuttuğu arkadaşı tarafından vurularak ölen Çavuş Hüseyin Ildız, memleketi Anıtkaya Beldesi'nde defnedildi. Askeri törenle defnedilen Ildız'ın cenazesine sessizlik ve gözyaşı hakimdi Çorum’un Osmancık İlçesi Askerlik Şubesi’nde vatani görevini yaparken, birlikte nöbet tuttuğu arkadaşı Er F.Ö. tarafından göğsüne isabet eden iki kurşunla vurulan Hüseyin Ildız, memleketi Anıtkaya Beldesi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla [&hellip]

Vurulan askere sessiz cenaze

Birlikte nöbet tuttuğu arkadaşı tarafından vurularak ölen Çavuş Hüseyin Ildız, memleketi Anıtkaya Beldesi’nde defnedildi. Askeri törenle defnedilen Ildız’ın cenazesine sessizlik ve gözyaşı hakimdi

Çorum’un Osmancık İlçesi Askerlik Şubesi’nde vatani görevini yaparken, birlikte nöbet tuttuğu arkadaşı Er F.Ö. tarafından göğsüne isabet eden iki kurşunla vurulan Hüseyin Ildız, memleketi Anıtkaya Beldesi’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla defnedildi. Cenaze namazı öncesi baba ocağına götürülen Hüseyin Ildız için burada Kuran-ı Kerim ve dualar okunarak, helallik istendi. Ildız’ın cenazesi daha sonra askerlerin omzunda pazaryeri önündeki musalla taşına getirildi. Tören alanına bir kadın astsubayın yardımıyla gelen Ildız’ın annesi Ayşe Ildız’ın yürümekte zorluk çektiği görüldü.
KADINLAR ARKADA
SAF TUTTU
Afyonkarahisar protokolünün katılmadığı cenaze törenine Askeralma Bölge Başkanı Per. Albay Selami Aksakal, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Anıtkaya Belediye Başkanı Remzi Kayır baba Veysel Ildız, anne Ayşe Ildız ile ağabeyi Abdullah Ildız ve ablası Melek Önkal ile 500’ü aşkın Anıtkaya’lı katıldı. Sessizliğin hakim olduğu tören alanında, törene katılanlar gözyaşlarını tutmakta zorluk çekti. Anıtkaya Beldesi Yeni Cami İmamı Salih Azbay’ın kıldırdığı cenaze namazında erkekler ön tarafta saf tutarken, kadınlar da tören alanının arka tarafında saf tuttu.
ILDIZ ŞEHİTTİR , İTİBARINI ALACAĞIZ
Kılınan cenaze namazının ardından Anıtkaya Mezarlığı’nda defnedilen Ildız’ın kendileri için şehit olduğunu söyleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Ildız’ın şehit sayılması için gerekli girişimleri başlattıklarını açıkladı. Konuyla ilgili haberlerin de gerçeği yansımadığını ifade eden Kumartaşlı, “Bize göre Ildız şehittir. Şehidimizin ölümünde hiçbir hatası yoktur. Ortaya atılan iddialar spekülasyondur. Önce bizim şehidimizin ateş ettiği F.Ö.’yü yaraladığı daha sonra F.Ö.’nün ateş ederek Ildız’ı öldürdüğü iddiaları asılsız. Bizim şehidimiz koğuşunda istirahat ederken diğer askerin vurması sonucu şehit olmuştur. Tabii burada idari tahkikat söz konusu. Bu tahkikat raporundan sonra o belgeleri alarak kanuni yollara başvuracağız. Hüseyin Ildız’ın ailesini mağdur bırakmayacağız, her şeyden önce şehidimizin itibarını alacağız” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme