Vurulan askere 8 kez ateş açılmış

Asker arkadaşı tarafından öldürülen Hüseyin Ildız'ın Afyonkarahisar'da yaşayan dayısı Mehmet Er, Ildız'ın nöbetten sonra koğuşta dinlenirken 8 kez ateş edilerek öldürüldüğünü söyledi Çorum'un Osmancık ilçesinde 16 Aralık 2012 Pazar günü görev yaptığı askerlik şubesinde asker arkadaşı Er F.Ö. tarafından vurularak öldürülen Çavuş Hüseyin Ildız'ın yakınları olayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit [&hellip]

Vurulan askere 8 kez ateş açılmış

Asker arkadaşı tarafından öldürülen Hüseyin Ildız’ın Afyonkarahisar’da yaşayan dayısı Mehmet Er, Ildız’ın nöbetten sonra koğuşta dinlenirken 8 kez ateş edilerek öldürüldüğünü söyledi

Çorum’un Osmancık ilçesinde 16 Aralık 2012 Pazar günü görev yaptığı askerlik şubesinde asker arkadaşı Er F.Ö. tarafından vurularak öldürülen Çavuş Hüseyin Ildız’ın yakınları olayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube’sinde olayla ilgili bir açıklama yapan Hüseyin Ildız’ın dayısı Mehmet Er ve amcası Mevlüt Ildız’ın olayın nasıl meydana geldiğini anlattılar. Ildız’ın dayısı Mehmet Er, olayın basına ilk yansıdığı haliyle, kız sevgisi yüzünden olmadığını söyledi.
Evlatlarının görevi başında şehit olduğunu söyleyen Er, olayın Ildız’ın nöbet sonrası koğuşta yatarken yaşandığını kaydetti. Er, “Bizim evladımız nöbet dönüşü yatağında istirahat ederken, yatağında hunharca katledildi. Dayısı olarak evladımızın şehit olduğu Çorum’un Osmancık ilçesinde ki Askerlik Şubesine giderek olayın nasıl olduğunu, üst düzey komutanlardan öğrendim. Askerlerin, sivil memurların orada görev yapan komutanlar olayı bana anlattı. Ama biz ailesi olarak anlattıklarından tatmin olmadık. Bu yüzden evladımızın hakkını sonuna kadar arayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ailesi tarafından ne gerekiyorsa yapılacak bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Evladımız rabbimin katında şehittir. Bugün hiçbir silahlı kuvvetleri mensubu uyuyan bir PKK’lıya uyurken ateş etmiyor. Ama benim evladım masum bir şekilde uyurken katledildi. Katili yatağında yatarken 4 defa ateş ediyor daha sonra, evladım ranzadan aşağı düşüncede öldüğüne inanmıyor ve 4 tanede yerde ateş ediyor.” dedi.
Olayın ardından hayatını kaybeden Hüseyin Ildız’ın Anıtkaya Beldesi’nde gerçekleştirilen cenaze törenine Türk Silahlı Kuvvetleri haricinde protokol üyelerinin katılmamasını ve bu durumun kendilerini daha fazla üzdüğünü kaydeden Er, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeğenim bayramda geldiğinde bizlere yani ailesine askerlik yaptığı yerde huzurunun olmadığını söyledi. Çocuk babasına bunu söylediğinde evladım hiç kimsenin olayına karışma dedi. Hatta yeğenim 14 Aralık Cuma günü bir sosyal paylaşım sitesinde ki kendi hesabında huzurunun olmadığına dair, ‘Sabrımla Rus ruleti oynayanlar var’ şeklinde belirtmiş. Ama maalesef Pazar günü çocuğumuz canından oldu. Biz Osmancık’a gittiğimizde sadabatın çiçek bahçesi gibi gösterildi. Madem sadabatın çiçek bahçesiydi de bizim çocuğumuz niçin katledildi? Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kesinlikle suçlayamamam, ama bu olayda ihmali olan herkesin hesabını vereceğinden de kuşkusu olmasın.”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise, Hüseyin Ildız’ın şehit olmasının kendilerini üzdüğü gibi aynı zamanda da onurlandırdığını söyleyerek, “İlk başta söylediğimiz gibi Hüseyin şehittir. Yatağında uyurken başka bir asker tarafından şehit edilmiştir” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme