Vor İstasyonu için çalışmalar başladı
Vor İstasyonu'nun Susuz'a taşınması için çalışmalar başladı. Vor İstasyonu'nun taşınmasının ardından Organize Sanayi Bölgesi'nin büyüyeceği belirtildi Organize Sanayi Bölgesi'nin genişlemesine engel teşkil eden Vor İstasyonu'nun (Havacılıkta yönü belirtmek için yerden yayınlanan sinyallerin faz karşılaştırmasını yapan bir hava seyrüsefer telsiz yardımcı cihaz) yerinin değiştirilmesi konusunda yapılan çalışmalar hız kazandı. Geçtiğimiz aylarda Vor İstasyonu'nun taşınabileceği alternatif yerlerin [&hellip]
Vor İstasyonu’nun Susuz’a taşınması için çalışmalar başladı. Vor İstasyonu’nun taşınmasının ardından Organize Sanayi Bölgesi’nin büyüyeceği belirtildi
Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesine engel teşkil eden Vor İstasyonu’nun (Havacılıkta yönü belirtmek için yerden yayınlanan sinyallerin faz karşılaştırmasını yapan bir hava seyrüsefer telsiz yardımcı cihaz) yerinin değiştirilmesi konusunda yapılan çalışmalar hız kazandı. Geçtiğimiz aylarda Vor İstasyonu’nun taşınabileceği alternatif yerlerin tespiti hususunda helikopter ile havadan yapılan inceleme sonucu tespit edilen Susuz beldesi arkasında yer alan 1350 rakımlı tepede çalışmalar başladı.
ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİLER
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, OSB Başkan Vekili Erkan Karaağaçlıoğlu, OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mühsürler ve OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu ile dağın tepesinde devam eden düzeleme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu noktanın Vor İstasyonu için tespit edilen en uygun yerlerin başında geldiğini söyledi.
ÖNCE TEST, SONRA TAŞINMA
Çalışmalar tamamlandığında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden bir gezici istasyon konuşlandırılarak test yapılacağını belirten Çoban, “Şimdi Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün iş makinası desteğiyle burayı yeni Vor İstasyonu yeri olarak hazırlayacağız. İnşallah test edilip iletişimde maksimum verim alınırsa Vor İstasyonu’nu buraya taşıyacağız” dedi.
HAVA TRAFİĞİ YOĞUNLAŞTI
Afyonkarahisar’ın sadece karayolu ve demiryolunda değil aynı zamanda havayolunda da günde binden fazla uçağın geçiş yaptığı bir kavşak konumunda olduğunu ifade eden Çoban, “Son 4 yıldır savaş nedeniyle Suriye hava sahasının güvenli olmamasından dolayı Afyon hava trafiği daha da yoğunlaştı. Bu istasyonun önemi büyük. Ama konumu itibariyle hem üniversitenin teknokent yapacağı alanı işgal ediyor hem de sanayideki fabrikaların rahat çalışmasına imkan vermiyor” diye konuştu.
“TAŞIMAK İÇİN SEFERBER OLDUK”
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ise Vor İstasyonu’nun 60 seneye dayanan bir geçmişi olduğunu söyledi. Önceleri dikkate alınmayan Vor İstasyonu’nun şimdi giderek gelişen sanayinin dikeyde büyümesine engel teşkil eder hale geldiğini ifade eden Yeşilay, “İstasyonu taşımak için seferber olduk. Siyasilerimiz bu işte bize büyük destek verdiler. Sağ olsun Belediye Başkanımız mesai gözetmeden bu iş için koşturdu. İnşallah emeğimizin karşılığını alarak hem Afyon hem sanayi ve hem üniversite için hayırlı bir çalışma olacak” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)
OSB-ÜNİVERSİTE
BAĞI KUVVETLENECEK
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, “Devletin aldığı ciddi kararlar doğrultusunda üniversite ve sanayi işbirliğine önem verilmeye başlandı. Bu doğrultuda nasip olursa vor istasyonunu taşıyıp oraya üniversite teknokent inşa edilecek. Sanayi ve üniversite bağı daha güçlenecek, istihdam artacak. Bu çalışmada başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.