• Haberler
  • Genel
  • VOR için helikopterli inceleme – Kocatepe Gazetesi

VOR için helikopterli inceleme – Kocatepe Gazetesi

Organize Sanayi Bölgesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi arasında kalan Vor İstasyonu’nun taşınması, tekrar gündeme geldi Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Vor istasyonunun yerinin değiştirilmesi konusunda yapılan çalışmalar kapsamında Vali Hakan Yusuf Güner, Vor istasyonu için alternatif yerlerin incelenmesi hususunda helikopter ile havadan incelemelerde bulunarak ilgililerden de bilgiler aldı. Vali Hakan Yusuf Güner'in incelemelerine Belediye Başkanı [&hellip]

VOR için helikopterli inceleme

Organize Sanayi Bölgesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi arasında kalan Vor İstasyonu’nun taşınması, tekrar gündeme geldi

Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Vor istasyonunun yerinin değiştirilmesi konusunda yapılan çalışmalar kapsamında Vali Hakan Yusuf Güner, Vor istasyonu için alternatif yerlerin incelenmesi hususunda helikopter ile havadan incelemelerde bulunarak ilgililerden de bilgiler aldı. Vali Hakan Yusuf Güner’in incelemelerine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, Organize Sanayi Bölgesi (OSB)Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay,Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mühsürler ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Sistem Tesis Şube Müdürü Mehmet Sardaç, Esenboğa Elektronik Şube Müdürü Ali Ünsal eşlik ettiler.
Vor istasyonunun (Havacılıkta yönü belirtmek için yerden yayınlanan sinyallerin faz karşılaştırmasını yapan bir hava seyrüsefer telsiz yardımcı cihaz) yerinin değişmesi ve boşaltılacak yere de ilimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacak Teknopark yapılması hakkında bilgiler alan Vali Hakan Yusuf Güner ve beraberindekiler helikopter ile havalanarak bölgeyi yukarıdan inceledi.
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner; “Bundan 60 yıl kadar önce VOR istasyonu bu bölgeye kurulmuş. Afyonkarahisar hem karayollarında, hem de hava yollarında bir kavşak noktası durumundadır. OSB‘nin içine Hükümetimizin desteğiyle bir Endüstri Meslek Lisesi yapılmış. Mutfakla teori bir araya gelmiş. Ancak şu an kurulduğu yer üniversitemizin kendi alanı içerisinde kalıyor ve üniversitemiz burada bir teknopark çalışması planlıyor. Teknoparkın da buraya gelmesi, yeni icatlara destek verilmesi, hocalarımızın bilimsel çalışmalarla saha çalışmalarını bir araya getirmeleri, Tübitak destekli çalışmalar için adeta laboratuar haline gelmesi tabiî ki hava trafiği kadar önemlidir. Bu konuda Üniversitemizin daha iyi bir analizle çalışmalara öncülük etmesi gerekiyor. Ulaştırma Bakanlığımıza bu konuyu arz ettik, sağ olsun ilgili teknik kişileri gönderdi. Şu an muhtemelen yer tespitleri yapılıyor, inşallah yapılan bu tespitleri hazine arazisi olması halinde hemen hayata geçmesi durumunda çabuk olabilecek” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme