Voleybol hakemlerine Efelerin ev sahipliği

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun yeniden İl Hakem ve Gözlemcileri Kurulu'nun belirlenmesini istemesi üzerine Voleybol İl Temsilcisi İrfan Başpınar, gerekli girişimlerde bulundu. İl Hakem ve Gözlemcileri Kurulu'nun belirlenerek Federasyona bildirilmesiyle ilgili süre 24 Şubat günü sona eriyor. Başpınar hakemlerle bir araya gelerek İl Hakem ve Gözlemcileri Kurulu'nun seçimini Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımının sosyal tesislerinde gerçekleştirdi. Seçim [&hellip]

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun yeniden İl Hakem ve Gözlemcileri Kurulu’nun belirlenmesini istemesi üzerine Voleybol İl Temsilcisi İrfan Başpınar, gerekli girişimlerde bulundu. İl Hakem ve Gözlemcileri Kurulu’nun belirlenerek Federasyona bildirilmesiyle ilgili süre 24 Şubat günü sona eriyor. Başpınar hakemlerle bir araya gelerek İl Hakem ve Gözlemcileri Kurulu’nun seçimini Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımının sosyal tesislerinde gerçekleştirdi. Seçim öncesinde Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Başkanı Abdullah Aydoğan, hakemlere yemek davetinde bulundu. Aydoğan’ın ev sahipliğindeki yemeğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Kulüp Yöneticileri Burhan Kınay ile Mustafa Türkmen, yaklaşık 50 voleybol hakemi katıldı. Davetliler ve hakemler yemek sonrasında büyük salona geçerken burada protokol konuşmaları yapıldı.  
“BİRBİRİMİZE
SIKI SIKI SARILALIM”
Kulüplerin ve hakemlerin birbirlerine sıkı sıkı sarılmaları gerektiğini belirten Afyon Belediye Yüntaş Kulüp Başkanı Abdullah Aydoğan, “Bizim amacımız, voleybol branşında hepiniz ile beraber kaynaşarak ve birlikte hareket ederek Afyonkarahisar’da hakemlerin yükselmesi için, belirli yerlere gelmesi için, takımlarımızın bir yerlere gelmesi için ve takımlarımızın çoğalması için neler yapabileceksek, buna katkıda bulunmaya her zaman için hazırız. Bu organizasyonu İrfan hocam vasıtası ile düşündük ve yapalım istedik. Bundan sonra da kapımız her zaman açık, buna yemekli toplantılarınız da dâhil her türlü ihtiyaçlarınızı gidermenin sözünü her zaman için veriyoruz. İkinci bir gayemiz, hiçbir görev kimseye bâki değil. Burada bizler de yarın olmayabiliriz, başka birileri gelir devir daim ederek gidecektir. Bundan sonra da İrfan hocamız ile diyalog halinde olarak voleybolun gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Biz eğer kulüp olarak burada varsak, sizler de hakem olarak öyle varsınız. Eğer kulüpler olmaz ise hakemler de kalmayacaktır, onun için birbirimize sıkı sıkı sarılalım, dedikodudan uzak birlikte hareket edebileceğimiz günler olsun. Onun için ben teşekkür ediyorum buraya geldiğiniz için Müdürümüz Yunus beyde ilimizin başarılı ismi olarak bizleri kırmadı ve bugün aramızda kendisine de teşekkür ediyorum” dedi.
“LOBİ FAALİYETLERİMİZ VAR”
Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımının lobi faaliyetlerinin iyi olduğunu belirten Başkan Aydoğan, “Afyonkarahisar’da hiçbir branşta lobi faaliyetlerinin yapılmadığı söylenir. Bu lobi faaliyetleri neler diye merak ediliyor. Bu lobi faaliyetlerinin ne anlama geldiğine bakacak olursak Federasyon’un birçok kurulu mevcut. Hakem kurulları var, müsabaka tarihlerini belirleyen kurullar var, yönetimler var, başkanı var her şeyi var. Ben şahsım adına Federasyon Başkanı ile istediğim saatte arayıp konuşabiliyorum, istediğim zaman giderek oradakiler ile sohbet edebiliyorum. Geçtiğimiz günlerde Yönetim Kurulu Üyemiz Şükrü beyle Voleybol Federasyonu’nu ziyaret ettik. Buradaki amacımız, hayırlı olsun demekti. Gerçekleştirdiğimiz ziyarette Federasyon Başkanımız sağına beni aldı, soluna Şükrü beyi aldı yönetim kurulu üyeleri ile beraber yemek yedik, çay içtik iki saat geçti. Biz onlar ile bu diyalogu sağladık. Şimdi Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’na bildiğiniz üzere Aziz bey geldi. Aziz bey ile de daha evvelden diyalogumuz vardı fakat şimdi Komite Başkanı olduğu için biz kendisine de hayırlı olsun dedik. Lobi faaliyetleri dediğimiz olaylar bunlar. Geçtiğimiz günlerde Uşak’ta bir olay oldu. Bu olayla alakalı hemen arkadaşlarımız aradı. Düşünün bir hakemin sporcuya karşı yapmış olduğu bir hareketten dolayı söz konusu hareket ise oyuncuyu tehdit etmiş “nasıl olsa yarın da maçınıza çıkacağım” şeklinde. Biz hemen telefon açtık ve görüşmelerin ardından bir daha olayda geçen hakeme maç verilmeyeceği bildirildi ve sporcunun da bir yanlışı oldu ise rapor dahilinde cezasını çekeceği ifade edildi. Biz gerekli raporu hazırladık. Bunlar lobi faaliyetleri ile oluyor. Lobi faaliyetleri derken biz bunları kast ediyoruz, hakemlerden yana bir şikayetimiz söz konusu değil” ifadesine yer verdi.
“7-8 AY SONRA TESİS
SIKINTIMIZ KALMAYACAK”
Afyonkarahisar’da 7-8 yıl sonra tesis sıkıntısı kalmayacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, “Sizleri tekrar burada bir arada görmek hoş bir şey. Çoğunuz öğrencimsiniz, ya da arkadaşlarımsınız. Tabii bizler de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak sizlerin de işin içinde olduğunu bilerek çok fazla organizasyon yapmaya başladık. Geçen yıl biliyorsunuz sizler de çoğunlukla görev aldınız, bu organizasyonlarda okul sporlarından tutun ANALİG müsabakalarına, kulüp müsabakalarında tutun üst lig müsabakalarına kadar pek çok organizasyon yapıldı. Hocalarınız bilir eski salonda bırakın maçları antrenmanlar için bile saat alabilmek için ölürdük. Afyon Lisesi’nin hocası iken 19 takımımız vardı. Düşünün salonumuz bile yoktu. O yüzden öyle güzel bir imkâna kavuştuk ki, yaklaşık 7-8 ay sonra belki ilimizde hiç spor tesisi anlamında ihtiyacımız olmayacak bir pozisyona geleceğiz. Göreve başladığımdan bu yana ilçelerimiz de dâhil ki ilçelerimiz çok ihmal edilmişti geçmiş zamanda. Niye çünkü nüfusun çoğu merkezde tabii herkes merkeze bakıyor öncelikle 200 bin nüfus burada, 500 bin nüfus ilçelerde yaşıyor. Bizim İl Müdürlüğü olarak oradaki gençlere de ulaşmamız gerekiyor, hem gençliğin yetişmesi anlamında, hem de statik bağlamda biz bunun içerisinde olduk ve okul sporlarında Türkiye birincisi olduk geçen sezon. Tabii ki okul sporları bazında lisanlı sporcu ve takım sayımızda artışlar da olacak. Tabii gayretimiz gençler için, çocuklar için, bizim kurumsal bağlamdaki bunlarında aslında bir kolunu sizler oluşturuyorsunuz. İşiniz çok zor gerçekten, zor benim beş branşta hakemliğim var, cesaret edip hiçbirini yapamadım şimdiye kadar. Tabi biz antrenörlük ve hoca boyutunda gittik fakat, gerçekten zor. Bundan sonraki süreçte hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
BAŞPINAR EMEĞİ
GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Bu toplantının yapılmasına destek veren ve emeği geçenlere teşekkür eden Voleybol İl Temsilcisi İrfan Başpınar, “Bende şahsım ve hakemlerim adına başta kulüp başkanım, yönetim kurulu üyesi, sevgili Müdürümüze ve değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olmalarını bekliyoruz. 20-21 Şubat tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanlığı nezaretinde İl Temsilcileri toplantısına katıldım. Voleybol’un ilerlemesi ve eksikleri hakkında görüş alış verişinde bulunduk. Bugün İl Hakem Kurulu toplantısını yapmak zorundaydık. Sebebi ise Cuma günü son bildirimleri yapmamız gerekiyor. Bugün yapacağımız İl Hakem Kurulu seçiminden dolayı Kulüp Başkanımız Abdullah beye katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni atanacak İl Kurulumuz hakemlerin atanmasında ve eğitimlerinde görev alacaklar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından davetliler salondan ayrılırken hakemler seçimini yaptı.

Yaklaşık 50 hakemin katıldığı seçimlerde Savaş Aslan 16, Servet Çoban 13 oy alarak İl Hakem ve Gözlemciler Kurulu’na asil üye olmaya hak kazandı. Voleybol İl Temsilcisi İrfan Başpınar’ın belirleyeceği iki isimle birlikte Savaş Aslan ve Servet Çoban, Federasyona bildirilecek
ve Federasyon’dan bu isimlere onay beklenecek.

Bakmadan Geçme