Vizyon ve projeler, şehrin anayasası olacak

Vali Güner, kent vizyonu çalışmalarının ve hazırlanacak projelerin, şehrin anayasası hâline geleceğini belirtti Afyonkarahisar Hakan Yusuf Güner, Türkiye'de bir ilk olarak yapılan Kültür Turizm Çalıştayı'nın ardından ilçelerle birlikte şehrin tüm paydaşları ile alınan ortak kararlar ışığında çalışma ve faaliyetlerin yanısıra, Afyonkarahisar turizminin artırılması kapsamında nirengi taşı konumunda olan Sağlık Turizm'in geliştirilmesi adına ve Afyonkarahisar'daki Jeotermal [&hellip]

Vizyon ve projeler, şehrin anayasası olacak

Vali Güner, kent vizyonu çalışmalarının ve hazırlanacak projelerin, şehrin anayasası hâline geleceğini belirtti

Afyonkarahisar Hakan Yusuf Güner, Türkiye’de bir ilk olarak yapılan Kültür Turizm Çalıştayı’nın ardından ilçelerle birlikte şehrin tüm paydaşları ile alınan ortak kararlar ışığında çalışma ve faaliyetlerin yanısıra, Afyonkarahisar turizminin artırılması kapsamında nirengi taşı konumunda olan Sağlık Turizm’in geliştirilmesi adına ve Afyonkarahisar’daki Jeotermal potansiyelinin sürdürülebilirliğinin sağlanması için bir toplantı düzenledi.
Vali Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel Genel Sekreteri Recep Oyur, AFJET Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, Afyonkarahisar Termal Turistik Otel İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Acar, Termal Bölgeler içerisinde bulunan Belediye Başkanları, İGM Üyeleri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldılar.
ŞEHRİN TÜM UNSURLARI
DEĞERLENDİRİLİYOR
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Kültür ve Turizm bağlamında inşallah birlik beraberlik içerisinde el ele gönül gönüle, birliğimize bugün olduğu gibi bundan sonrada kaynak sağlayacağız. Bu bağlamda 2014 yılında ilimizde bir ilk olarak Kültür Turizm Çalıştayı yaptık. Bu Çalıştay’da 58 tane proje belirledik. Bu Çalıştay Sayın Başbakanımızın bilgisi dahilinde ve Valiliğimiz öncülüğünde yapıldı. Paydaşlarımız her zaman olduğu gibi Belediyemiz, Üniversitemiz ve bize bağlı olan kurum ve kuruluşlardır. 2015 yılı itibarıyla Zafer Kalkınma Ajansına sunduğumuz Afyonkarahisar Vizyon Rehberi adı altında bir proje ile İlimizde adeta kültür rönesansı yaşanmaya başlandı, yani kültür ve turizmle ilgili ciddi bir silkinmeye ve yeniden bir yapılanmaya başladık, il genelinde yani kasabalarımız, ilçelerimiz ve bölgemizi bir bütün olarak değerlendirmeye aldık” ifadelerini kullandı.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA
ARZ EDİLECEK
Güner, “Bu şehrimizde bütün paydaşların bütün siyasi parti mensupları dahil herkesin ortak sevdası ortak hedefi olacak. Yani 1- Afyonkarahisar Vizyon Rehberi 2- Afyonkarahisar kültür ve turizm çalıştayı proje hedefleri 3- Afyonkarahisar genel olarak yerel gelişim planı, onu da hazırlıyoruz onun da çalışmasını yaptım. Bunun üçünü şehrimizin anayasası olarak önümüze koyacağız ve önümüzdeki mahalli seçimlere kadar herkes kendisini ilgilendiren alanda özellikle İl Özel İdaresi ve belediyemiz öncelik verecek birlikse birlik öncelik verecek. Ortak hedefler şeklinde uygulayacağız ve bunun sonucunu da Sayın Başbakanımıza bizzat ben arz edeceğim” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme