• Haberler
  • Genel
  • Vizyon proje Bakan Eroğlu'nda – Kocatepe Gazetesi

Vizyon proje Bakan Eroğlu'nda – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner Afyonkarahisar'ın sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili geniş çaplı bir rapor-proje hazırladı. Afyonkarahisar'la ilgili vizyon proje Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından inceleniyor. İlimizde bulunan yaklaşık 1300 mülteci aile için de ayrıca çalışma yürütülüyor Afyonkarahisar'ın her açıdan ele alındığı, trafik sıkıntısından, ekonomik darboğazlara, yaşanan sorunlardan, bunların çıkış [&hellip]

Vizyon proje Bakan Eroğlu’nda

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner Afyonkarahisar’ın sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili geniş çaplı bir rapor-proje hazırladı. Afyonkarahisar’la ilgili vizyon proje Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından inceleniyor. İlimizde bulunan yaklaşık 1300 mülteci aile için de ayrıca çalışma yürütülüyor

Afyonkarahisar’ın her açıdan ele alındığı, trafik sıkıntısından, ekonomik darboğazlara, yaşanan sorunlardan, bunların çıkış yollarına kadar pek çok konuyu içeren bir proje hazırlayan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner bu projeyle ilgili son düzenlemeleri yapması ve onay vermesi için Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na sundu. Afyonkarahisar’ın vizyon projesi olarak yapılan çalışmanın, Afyonkarahisar’da yaşanan sinek sorunundan, yumurta üretimine, tavuk gübresinden elde edilecek elektrik enerjisinden trafik sorunlarına kadar pek çok konuyu içerdiği öğrenildi. Raporla ilgili bilgi veren Vali Hakan Yusuf Güner, “Afyonkarahisar’da çözülmedik bir sorun bırakmayacağız inşallah. Afyonkarahisar’da yumurta ve tavuk üretimi yapılırken, sinek sorunu da olmayacak. Bir yanda üretim teşvik edilirken, karşılığında yaşanabilecek sorunların bertarafı için de çareler üreteceğiz. Olması gereken bu. Trafikle ilgili yayaların yaşadığı sıkıntıları da ele alacağız, araçların yaşadıklarını da. Tüm bunları kapsayan çalışmamızı tamamladık ve Sayın Bakanımıza sunduk” dedi.
Bakan Eroğlu’nun kapsamlı incelemesi sonrasında projeye son şeklini vereceklerini belirten Vali Güner, “Bu Afyonkarahisar’ın vizyon projesidir. Nerede sıkıntı yaşanıyorsa oraya müdahale edeceğiz. Devletimiz, Sayın Başbakanımız bizi buraya bunun için gönderdi. Görevimiz sorunları gidermek” dedi. Afyonkarahisar’da kaçak et kesimi gibi ilin imajına zarar verebilecek hiçbir gayrimeşru işe müsaade etmeyeceklerini belirten Vali Güner, “Birkaç kişi yasal olmayan gelir elde edecek diye bu kentin imajına, sucuk gibi marka değerlerine zarar vermesine izin vermeyiz. Uygunsuz işler içinde olan her kimse, siyasi gücüne bakmadan karşısına dikiliriz. Bu her alanda böyle. Her kim olursa olsun” dedi.
1300 MÜLTECİ AİLE VAR
Afyonkarahisar’da yaşayan Suriyeli ve diğer mültecilerle ilgili de çalışmalara başladıklarını belirten Vali Hakan Yusuf Güner, “Bu insanların şartlarını iyileştirebilmek ve kente adaptelerini sağlamak için çalışıyoruz. Belediye Başkanımız da sağ olsun bize büyük destek veriyorlar. Göç İdaremiz tarafından çalışmalarımız yürütülecek. Bu insanlara yemek ve kıyafet yardımı yaparak içinde bulundukları durumu da tespit etmiş olacağız. Bu çalışmalarımız ilçelerimize de aksederek devam edecek” dedi. Vali Güner Afyonkarahisar’da yaklaşık 1300 civarında mülteci ailenin bulunduğunu sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme