Vizontele Tubaa nerede çekildi

Vizontele Tuuba oyuncuları: Vizontele Tuuba filmi nerede çekilmiş, konusu nedir?

Haber
Vizontele Tuuba filmi 2003 yılında sinema severlerle buluştu. Filmin başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Tuba Ünsal, Demet Akbağ, Tarık Akan ve Altan Erkekli yer aldı. Vizontele Tuuba filmi 1980’li yılların Hakkari’sinde geçiyor. Peki, Vizontele Tuuba oyuncu kadrosunda kimler var?

Yerli yapım Vizontele Tuuba filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan yürüttü. Başrolde de yer alan Erdoğan, filmde Deli Emin karakterine hayat veriyor. Vizontele Tuuba filminin yapımcılığını da Necati Akpınar üstlendi. İşte, Vizontele Tuuba filmi detayları…

VİZONTELE TUUBA KONUSU
İlk filmde yaşanan olayların ardından altı sene geçmiştir. Ülke 1980’lerin politik kargaşasıyla yüzleşirken siyasetin uzağında kalan, apolitik bir köy, olanlardan haberdar değildir. Batıdan sürülen bir öğretmen köye gelirken, beraberinde de farklı politik ideolojileri getirecektir. Öğretmenin kızı olan Tuba ise, Emin’in duygusal dünyasını titreştirecektir. Televizyonun getirilerini zorlukla sindirebilen bir köy, kendisine yabancı olan farklı düşünsel dünyaları da kabullenebilecek midir?

VİZONTELE TUUBA OYUNCULARI
Yılmaz Erdoğan – Deli Emin
Tarık Akan – Güner Sernikli
Altan Erkekli – Başkan Nazmi
İclal Aydın – Reyhan
Demet Akbağ – Sıti Ana
Tuba Ünsal – Tuba Sernikli
Tolga Çevik – Nazif
İdil Fırat – Aysel Sernikli
Bican Günalan – Sezgin
Şener Kökkaya – Basri
Salih Kalyon – Casım
Tuncer Salman – Ahmet
Erdal Tosun – Manav Şehmus
Bülent İnal – Mahmut Duran
Celal Tak – Panayırcı
Nuri Gökaşan – Jandarma Komutanı Ercüment
Zerrin Sümer – Vildan Hanım
Sinan Bengier – Kamyoncu
Caner Alkaya – İso
Cezmi Baskın – Latif
Zeynep Tokuş – Asiye
Selim Erdoğan – Servet

VİZONTELE TUUBA NEREDE ÇEKİLDİ?
Filmin laboratuvar ve çekim sonrası işlemleri Almanya’nın Münih kentindeki Arri Stüdyoları’nda yapıldı. Ankara’da geçen sahneleri, Yılmaz Erdoğan’ın okuduğu Aydınlıkevler Lisesi’nde çekildi. Çekimler, Van’ın Gevaş İlçesi’nde kurulan platoda yapıldı.

Bakmadan Geçme