Vişne, yüz güldürmedi – Kocatepe Gazetesi

Çay’da vişne sezonu açıldı ama vişne üreticisi memnun değil Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı meyve tüccarı Salih Kaygısız, “Kilosu 1 lira 20 kuruş olan açılış fiyatı bizi de hayal kırıklığına uğrattı. Bu sene vişne bol. Fiyat da makul olursa üretici Ramazan ayında çifte bayram yaşar umuyorduk. Geçen yıl 15 bin ton vişne toplandı. Kilosuna [&hellip]

Vişne, yüz güldürmedi

Çay’da vişne sezonu açıldı; ama vişne üreticisi memnun değil

Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı meyve tüccarı Salih Kaygısız, “Kilosu 1 lira 20 kuruş olan açılış fiyatı bizi de hayal kırıklığına uğrattı. Bu sene vişne bol. Fiyat da makul olursa üretici Ramazan ayında çifte bayram yaşar umuyorduk. Geçen yıl 15 bin ton vişne toplandı. Kilosuna 2 lira ile 2,5 lira ödendi. Her iki taraf da memnun kalmıştı. Bu yıl bölgede 40 bin ton vişne rekoltesi olması bekleniyor. Tüccar memnun ama üretici değil .Fiyatın geçen yıl düzeyinde olması gerekirdi” dedi.
Kaygısız, girdilerin çok yüksek olduğunu belirterek; “Bir işçinin günlük yeme içmesi hariç 40 -50 TL. Günde ortalama kırk kilo vişne toplar. Bahçenin bakımı, sulaması,ağaçların ilaç ve bakımı ve meyvenın nakliyesi. İşin işinden çıkması zor.Allah üreticinin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme