Vişne az fiyatı yüksek – Kocatepe Gazetesi

Çay içesinde yetiştirilen vişne, üreticileri bu sezon fiyatı açısından sevindirdi. Ancak rekoltenin düşük olmasının memnuniyet oluşturmadığı bildirildi Çay’daki vişne üreticileri bu yıla kadar vişne sezonunun 2.50 TL’den açılmadığını ancak fiyat yüksekliğinin ürün azlığına bağlı olduğunu kaydetti. İlçe merkezinde 8 belde ve 14 köyünde 68 bin 500 vişne ağacı bulunuyor. Emeklerin karşılığı peşin Çay İlçe Tarım [&hellip]

Vişne az fiyatı yüksek

Çay içesinde yetiştirilen vişne, üreticileri bu sezon fiyatı açısından sevindirdi. Ancak rekoltenin düşük olmasının memnuniyet oluşturmadığı bildirildi

Çay’daki vişne üreticileri bu yıla kadar vişne sezonunun 2.50 TL’den açılmadığını ancak fiyat yüksekliğinin ürün azlığına bağlı olduğunu kaydetti. İlçe merkezinde 8 belde ve 14 köyünde 68 bin 500 vişne ağacı bulunuyor.
Emeklerin karşılığı peşin
Çay İlçe Tarım Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre geçen yıl 108 bin 500 ağaçtan 2 bin 713 ton vişne toplandı. Fakat bu yıl çiçeklerin döllenme zamanında yağışların etkili olması,ağaçların soğuktan zarar görmesi nedeniyle döllenme gerçekleşmediğinden vişne miktarının 1100 ton olması bekleniyor. Aroma Meyvasuyu Fabrikası adına alım yapan.Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız konu ile ilgili olarak şöyle söyledi: “Fabrikalar Çay vişnesini tercih ediyorlar.Çünkü yüzde 83 ü su ihtiva ediyor. Geçen yıl kilosu 50 ile 80 kuruş arasında işlem görülüyordu. Bu yıl 2.5 liradan açıldı. Piyasada vişne az. Geçen yılın yarısı bile yok. Fiyat bu nedenle yüksek. Fakat gene de yetiştiricilerin ilk defa yüzü gülüyor. Emeklerinin karşılığını peşin olarak alıyorlar.”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Festival 2012’de yapılacak
1981 Yılından beri her yıl düzenlenen uluslararası “http://m.kocatepegazetesi.com/”Çay Vişne Festivali”http://m.kocatepegazetesi.com/” bu yılda yapılmayacak. 2008 Yılında 27.si düzenlenen festivalle ilgili olarak Çay Belediye Başkanlığı 2012 yılından itibaren tekrar yapılacağını açıkladı Açıklamada; “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bazı nedenlerden dolayı ara vermiştik. Önümüzdeki yıl tekrar Çay Vişne Festivali yapılacak”http://m.kocatepegazetesi.com/”. denildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme