Vicdani Hasletleri Yüksek Gençler Yetişiyor

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılsonu Karne Dağıtım Töreni'nde önemli mesajlar verdi. Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'da akademik başarının yanı sıra vicdani hasletlere sahip gençlerin yetişmesini de önemsediklerini aktardı

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Karne Töreni, Hisarbank 100. Yıl İlkokulu’nda düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

“KENDİNİ MUM GİBİ ERİTEN ÖĞRETMENLERİMİZ…”

Törenin ilk konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci gerçekleştirdi. Sünnetci, “Bu eğitim-öğretim yılında gerek okul içi, gerek okul dışındaki faaliyetlerin tamamı geleceğimizin mimarı olan, umudumuz olan çocuklar için büyük bir emek ve çaba sarf ettik. Burada en büyük pay hiç şüphesiz kendini bir mum gibi eritip çevresini aydınlatan öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin sayesinde büyük bir başarıya imza attık. Atmaya da devam ediyoruz. Hazırından tüm öğretmenlerimize öncelikle bir teşekkür alkışı istiyorum. Sayın Valim bildiğiniz üzere Afyonkarahisar’da 17 ilçemiz, merkez dahil 18 merkezimiz var. Akademik anlamdaki başarı elde edilen başarı Allah’ın izniyle bu sene de devam edecek. İlk resmi sınav sonucumuz olan Milli Savunma Üniversitesi’nde de geçen senenin en büyük başarısının üzerine yüzde 21’lik bir artışla Türkiye dereceleri elde ettik. Allah izin verirse 28 Haziran’da Liseye Geçiş Sınavımız, 15 Temmuz’da ise YKS sonuçlarımız açıklanacak. Basın sürekli soru soruyordu Sayın Valim. İzninizle bir müjde de vermek isterim. Ben hep somut konuştum. O yüzden 28 Haziran’da yine Türkiye Afyonkarahisar’dan bahsedecek. Çünkü 500 puan alan çok sayıda öğrencimiz var. Yine Türkiye şampiyonlarını çıkardık. Afyon’a bu sene de yakışır bir eğitim başarısı sağladık. Allah nasip ederse 15 Temmuz’da da geçen sene Türkiye şampiyonu çıkarmıştık. Bu sene de Allah bize nasip edecek; ama dediğim gibi somut bölüleri olmadan açıklamıyorum. Ama basınımıza sürpriz yine Sayın Valimizin makamında biz şampiyonlarımızı ağırlayacağız inşallah” dedi.

SÜNNETCİ, VALİ YİĞİTBAŞI’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Afyonkarahisar’da 141 bin 768 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını kaydederek “Sevgili çocuklar özellikle size ricam bol bol dinlenin, eğlenin ama en önemlisi Bu tatil sürecinde ailenizle bol bol vakit geçirin. Aile çok önemli. Milli Eğitim’in temel taşı olan cefakar, aynı zamanda kendini az önce söylediğim gibi mum gibi eritip çevresini aydınlatan kıymetli öğretmen arkadaşlarım, il yöneticisi arkadaşlarım, ilçe yöneticilerimiz, okul idarecilerimiz kısaca eğitim ve öğretimde bize destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Sizlerin emekleri sayesinde bu başarılar elde edildi ve edilmeye de devam edilecek. Milli Eğitim’in her zaman yanında olan, en ufak bir talebimizi dahi geri çevirmeyen, eğitim dediğinde akan suları donduran ve bu başarının en büyük mimarı olan Sayın Valimize kocaman bir alkış istiyorum lütfen. Gerçekten çok büyük destekleri var kendisinin. Ben bir öğretmen olarak şunu söylüyorum: Eğitimde Afyon’da başarı istiyorsak bize elini uzatan tüm paydaşlarımıza elimizi uzatıyoruz. Tüm paydaşlarımızdan destek olmalarını bekliyoruz. bu destek Afyonkarahisar’da var ve bu da başarı getirecek” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLERİNİ VE HARÇLIKLARINI FİLİSTİN’E BAĞIŞLADILAR

Sünnetci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yine Sayın Valimiz’in noktasında biz çocuklarımızın sadece akademik başarı sınıfı değil, sosyal, kültürel ama özellikle milli ve manevi değerlerine bağlı bayrağına, vatanına kendilerini vakfetmiş, bunun için çalışan öğrenciler, yarınlar yetiştiriyoruz. Bu çok önemli. Bizim milli manevi değerlerimizde Allah nasip ederse yeni müfredatımız önümüzdeki yıl ana sınıfı 1, 5 ve 9’larda milli manevi değerlerimize öncelik katarak yeni ders yılına başlayacağız. Bu bağlamda tüm katılımcılara teşekkür ediyorum, saygılarımı arz ediyorum.

İyilik Derneğimiz tarafından İyilikte Yarışıyoruz yarışması düzenlendi.  İyilikte Yarışıyoruz Afyonkarahisar İyilikte Yarışıyorum birincisi bu okulda Sayın Valim. Öğrenciler Kudüs’te, Filistin’de acı çeken kendi yaştaşlarını gördü, kendi kardeşlerini gördü. Kumbaralarını topladılar. Ve dün de biz kendilerine nakdi ödülü desteğine verdik. ‘Biz hem topladığımız Filistin için topladığımız bu kumbaralardaki paralarla ödül parasını Sayın Valimiz’e arz etmek istiyoruz’ dediler.”

Sünnetci’nin konuşmasının ardından Hisarbank 100. Yıl İlkokulu 2-C sınıfı öğrencileri, ödül parası ve harçlıklarını Filistin’e gönderilmek üzere Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na takdim ettiler.

Haber

“ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ ŞAMPİYONLAR ÇIKIYOR”

Sünnetci’den sonra kürsüye gelen MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Bugün de biz siz kardeşlerimizle birlikte bu güzel günü beraber kutlamak istedik. Bu yavrularımızın sevincini birlikte olmak istedik. Elbette cehaletin yıkılabilmesi için eğitim çok önemlidir. Her şey kazanılabilir ama dönem içerisinde kazanılamayan eğitim verilmeyen bilgi, öğretilmeyen kültür daha sonra milletlerin dağılmasına, parçalanmasına ya da kendi öz değerlerinden başka bir noktaya gitmesini sağlar. Özellikle Afyonkarahisar’da Miraç Bey’in atılması da birlikte gerçekten çok önemli başarıların imza atıldığını, çok önemli işler yapıldığını görüyoruz. Uzun yıllardır Afyonkarahisar’da eğitimde hakikaten geri sıralara gelmiştik. Ama şimdi şükürler olsun ki şampiyonlar çıkıyor. Birinciler çıkıyor. Çok önemli bir şekilde gençlerimizle ilgileniyorlar ve onların sadece eğitiminde değil milli ve manevi değerlerle ilgili kültürümüzle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptılar. Ben burada hepinizin huzurunda Miraç Sünnetçi Beyefendi’ye çok teşekkür ediyorum ve kendisine bir alkış istiyorum arkadaşlar. Sağ olsunlar, var olsunlar. Tabii arkalarında namı diğer Devlet Anamız var. Sayın Valimiz var” dedi.

Haber

YURDUNUSEVEN’DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven de şöyle konuştu:

“Evet, dikkat ederseniz bakanlığımızın adı Milli Eğitim. Dolayısıyla öncelikle eğitim önemli. Bizim değerlerimizin milli, milli ve manevi değerlerimizin eğitimi önemli. Öğretim her zaman yapılır. Zaten temeli biliyorsunuz ailede başlıyor. Sonra inşallah bu okullarda devam ediyor. Ve önemli olan eğitim diyerek başlayacağım sözlerime. Burada eğitiminde 3 kademesi var, 3 ayağı var. Bir tanesi velilerimiz, bir tanesi öğretmenlerimiz, bir tanesi de çok değerli öğrenci kardeşlerim. Tabii velilerimiz büyük bir fedakarlık gösteriyor. Onlara ben çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz, biraz önce Miraç Hocam çok güzel bir deyimde bulundu, benzetmede bulundu. Etrafını aydınlatmak için mum ışığı gibi etrafını aydınlatmak için kendini feda eden değerli öğretmenlerimiz. Sizlere de çok teşekkür ederiz. Biz bu mevkilere geldiysek bu makamlara geldiysek temelde aile var ama ikinci katkıda bulunan çok değerli öğretmenlerimizdir. Ben de çok değerli öğretmenlerime bugüne kadarki bana emeği olan tüm öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Değerli varlığımız, geleceğimiz, teminatımız, değerli öğrenci kardeşlerim. Ben de uzun ve zor bir yolculuktan sonra bu dönem bitirdiniz. Ama önümüzde daha uzun bir yolculuk daha var. iyi çalışarak, değerli çalışarak inşallah bu zamanı değerlendirirsiniz. Bizim bulunduğumuz makamlarda sizleri biz teminat olarak görüyoruz. Sizlerin bize de birer emaneti olarak görüyoruz. İnşallah bu emanetleri sizlere devredeceğiz. Ben gençler, kardeşlerime özellikle şunu tavsiye edeceğim. Zaman çok uzun değil belki ama okuyun, okuyun, okuyun. Önemli olan her türlü konuda okuyun. Her konuda okuyun. Ama yeter ki okuyun. Bizim derdimiz geleceğimiz sizlersiniz.”

Haber

Karne Töreni’nde son konuşmayı Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı gerçekleştirdi. Vali Yiğitbaşı, “Miraç Hoca buradaki akademik başarılarımızın artışından bahsetti. Şehrimizde son yıllarda güzel bir ivme yakaladık. Ancak biz her zaman şunu ifade ediyoruz. Az önce de gerçekten çok duygulanarak izledim yavrularımızı. Biz insan yetiştirmenin çok kıymetli olduğunun farkındayız. Bizler sadece akademik başarıyla bir yere ulaşılamayacağını, akademik başarının salt olarak tek bir hedef olmaması gerektiğini her toplantıda, her ortamda vurgulamaya çalışıyoruz. Çünkü işte gözümüzün önünde dünyada katliamlar gerçekleştiriliyor. Gözümüzün önünde insanlar masum sivilleri, yaşlıları, kadınları, çocukları öldürüyor ve bundan zevk alıyor en acısı da. Dolayısıyla biz insan yetiştirmenin, aslında eğitimin akademik parçasının yanı sıra çok ciddi bir ahlaki, vicdani boyutu olması gerektiğine inanıyoruz. Ve Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzde ve Milli Eğitim Bakanlığımızın zaten çatısı altında işte bu çalışmalara çok daha fazla ağırlık vermek gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz şehrimizde. İşte değerler eğitimi denen bir başlık altında verilmeye çalışılan bu insani değerler, insani hasletlerin vurgulanması, çocuklarımızda karakter eğitiminin vurgulanması bizim için gerçekten akademik başarı kadar hatta belki onun ötesine geçecek kadar önemli ve kıymetli. Bunu buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Haber

“SAĞ OLUN, VAR OLUN”

Vali Yiğitbaşı, ödüllerini ve kumbaralarındaki paraları kendisine teslim eden öğrencilere de atıf yaparak “Az önce miniklerimiz bana kumbaralarını hediye ettiler. Ve hepsi de ayrı ayrı okullarında, sınıflarında, Gazze’deki, Filistin’deki kardeşlerimiz için, kendi yaşıtları için oradaki mazlumlar ve masumlar için biriktirdikleri paraları hediye ettiler. Siz bunu oraya gönderebilir misiniz diye. Bakın bu bilinci bu vicdanı gerçekten birçok. Belki yetişkine bile örnek olacak bir hareket. Ben miniklerimize ve onların yüreğine bu vicdanı, bu ahlaki hassasiyetleri, bu başkası için üzülmeyi. Bir başkası için onun acısına dert edinmeyi koyan ailelerine, bu miniklerin yüreğine, öğretmenlerine ayrı ayrı hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. İyi ki varsınız. Gerçekten akademik başarılarla ilgili son yıllarda öğrencilerimiz göğsümüzü kabartıyor. Biliyorsunuz YKS birincimiz, LGS birincilerimiz, ilk yüzde, ilk binde her iki sınavımızda da pek çok öğrencimiz var. Bu yıl da inşallah aynı gayreti, aynı başarıyı Milli Eğitim Müdürümüz göstereceğimizi düşünüyor. Afyonkarahisar ilimizde hem böyle vicdanı, vicdani hasletleri yüksek olan, hem diğer gam olan, diğerini düşünen, bencil olmayan, fedakârane, başkalarının faydası için, hayrı için çalışan, hem de akademik başarısıyla, mesleki kariyeriyle vatanına, milletine en güzel şekilde, hayırlı bir şekilde hizmet etmek isteyen gençlerimizin, çocuklarımızın çok çok artacağına ve bizlere hepimize inşallah çok güzel bir gelecek getireceklerine inanıyoruz. Bu doğrultuda çalışan bütün bir yıl boyunca emek veren anne babalarından belki çocuklarımızı çok daha fazla gören, onların sıkıntılarını, dertlerini belki bizlerden çok daha fazla bilen öğretmenlerimize, eğitimcilerimize ve yöneticilerimize ben de huzurlarınızda bir alkış istiyorum. ve onların yanında evlatlarını yetiştirmek için gecesini gündüzüne katan her türlü kendinden yaptığı fedakarlığı çocuğuna vakfeden ayıran anne ve babalarımıza özverili anne babalarımıza ayrıca buradan bir alkış istiyorum yine” diye konuştu.

Tören, Afyon Eğitim Vakfı adına ödüllerin takdimi, karne dağıtımı ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber

Bakmadan Geçme