Veterinerlik Hekimliği hizmeti, mevzuata uygun

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, veteriner hekimlerden hizmet alınması halinde kontrolün Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde olacağını belirtti Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, veteriner hekimlerle ilgili çıkan haberlere ilişkin basın açıklaması yaptı. Arap, “Afyonkarahisar İlimizde mevcut kesimhane ve et parçalama vb. faaliyet gösteren işletmeler diğer illere göre sayıca [&hellip]

Veterinerlik Hekimliği hizmeti, mevzuata uygun

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, veteriner hekimlerden hizmet alınması halinde kontrolün Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde olacağını belirtti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, veteriner hekimlerle ilgili çıkan haberlere ilişkin basın açıklaması yaptı. Arap, “Afyonkarahisar İlimizde mevcut kesimhane ve et parçalama vb. faaliyet gösteren işletmeler diğer illere göre sayıca oldukça fazladır. Bu işletmelerde halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıdanın halkımıza arz edilmesini sağlamak için yapılan kesimlerin veya üretimlerin aralıksız olarak kontrol edilmesi zorunludur. Bu sebeple, işletmelere gün içinde mesai şeklinde sürekli bir Veteriner Hekim görevlendirilmesi gerekmektedir. İl Müdürlüğümüzce, yürütülen birçok faaliyetin de aksatılmadan yürütülebilmesi için bu alanda 12 Veteriner Hekim görevlendirilmesine ihtiyaç duyulmuş ve 5996 sayılı kanunun 31. maddesinin 8. fıkrası gereği hizmet alımı yoluyla 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre yetkilendirilmiş Veteriner Hekim istihdamı için ihaleye çıkılmıştır. Ancak Kurumumuzca yapılan ihaleden sonra bazı basın yayın organlarında temizlik şirketinin ihaleyi kazandığı, Veteriner Hekimlik mesleğinin hiçe sayıldığı ve ihale yoluyla gıda denetimlerinin ucuza mal edilerek denetimlerin etkisizleştirilmeye çalışıldığı haberleri yer almış ve bu haberler kurumumuzu oldukça üzmüştür” dedi.
“BU UYGULAMAYI BİZ BAŞLATTIK”
Arap, “Kamu kurumlarında hizmet alımı ancak Kamu İhale Kanununa göre yapılır aynı zamanda ihale kanununa göre teknik şartname şartlarını sağlayan her firma ihaleye girebilir. Ama bu kontrol başkasının elinde olacak anlamına gelmemelidir. Bilakis hizmet alınan işlerde Veteriner Hekimler tarafından verilecek tüm hizmet ve yapılan işler tamamen otoritenin yani İl Müdürlüğümüzün kontrolünde olacaktır. Ayrıca yapılan ihalede ucuza Veteriner Hekim çalıştırmak gibi bir çaba da yoktur. Aksine hizmet alımı yapılan Veteriner Hekimlere kamuda göreve başlayan 8’in 2’nci derecesindeki bir Veteriner Hekim kardeşimizin aldığı maaş kadar ödeme yapılacaktır. Firma teknik şartname ve idari şartname gereği Veteriner Hekimlere yaptığı aylık ödemelerin dekontlarını ve Veteriner Hekimlerin kendi imzaları bulunan bordrolarını her ay ödeme sonrasında 7 gün içerisinde müdürlüğümüze ibraz etmek zorundadır. Aksi takdirde firmanın sözleşmesi feshedilecektir.
Ülkemiz genelinde bu uygulamayı İl Müdürlüğü olarak ilk biz başlattık. Elbette ilk olduğu için farklı bakış açısı ve farklı düşünceler olabilir. Ama netice de ileride sadece bu iş için yeni oluşumlar da şekillenecektir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme