Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veterinerlerde Algan ve ekibi ipi göğüsledi

Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası’nda

Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası’nda dün yapılan seçim sonucu Oda Başkanı Fatih Mehmet Birdane ve ekibi bayrağı Veteriner Hekim Muhammed Nevzat Algan ve ekibine devretti. Odanın toplam 478 üyesinden, 261 üyesinin oy kullandığı seçimde 187 oy alan Algan ipi göğüslerken Birdane’ye sandıktan 73 oy çıktı

 

Afyonkahisar Veteriner Hekimler Odasının 27. olağan seçimli genel kurul toplantısı hafta sonu Oda da yapıldı. 12 Eylül Cumartesi günü genel kurul toplantısını yapan veteriner hekimler, dün de seçimi gerçekleştirdi. Oda Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Birdane ile Muhammet Nevzat Algan’ın listelerinin yarıştığı seçimi Algan ve ekibi kazandı.
“BİRLİK VE BERABERLİK
İÇİN HAYIRLI OLSUN”
Afyonkahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Birdane, oda seçimlerinin meslektaşlarının birlikteliği için her zaman önemli olduğunu söyledi. Birdane, “Biz seçim sonucu kim göreve seçilirse seçilsin yine birlikte, kardeşçe, beraberce her zaman hareket etmeyi bilecek grup ve mesleklerden birisiyiz. Mesleğimizin çok fazla miktarda sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlarla ilgili olarak defalarca ilgili kurumlarla yazışmalar yaptık, raporlar düzenledik. Bunların düzeltilmesi için elimizden gelen herşeyi yaptık. Birlik ve beraberliğimiz için hayırlı olsun diyorum.” dedi.
“ODA’NIN DAHA ÇOK MÜCADELE ETMESİ
GEREKİYOR”
Veteriner Hekimler Odası Başkan Adayı Muhammed Nevzat Algan, serbest veteriner hekim olarak görev yaptığını ifade etti. Veteriner hekimlik mesleğinin yüceltilmesi gerektiğini söyleyen Algan, mesleklerinin insanlık tarihiyle eşdeğer ve tıp hekimliği ile aynı değeri taşıdığını belirtti. Halk sağlığı, hayvan sağlığı ve gıda güvenliği konusunda vazgeçilmez bir meslek olan veteriner hekimliğin değerinin halk nazarında da yükseltilmesi gerektiğinin altını çizen Algan, “Mesleğimizin halk nazarında yükseltilmesi için bir çaba içerisindeyiz. Meslektaşlarımızın mesleklerini gerçekleştirirken karşılaştıkları sorunlar, sağlık hizmet gurubunda kabul edilmeyişimiz bizim Veteriner Hekimler Odası olarak daha çok mücadele etmemizi bu iş için daha çok çaba sarf etmemizi gerektiriyor. Bizler bu bilinçle Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası olarak seçim sandığından hangi sonuç çıkarsa çıksın bu farkındalıkla hareket edeceğiz.” diye konuştu.
ALGAN: GÖREV BAYRAĞINI
DEVİR ALMAYA TALİBİZ
Nevzat Algan veteriner hekimliğin hayvan sağlığı, halk sağlığı, gıda güvenliği konusunda tüm dünyada bilimsel olarak tek ehliyetli ve yetkin meslek olduğunun altını çizdi. Veteriner hekimliğin günümüz itibariyle Türkiye de ve dünya da son dönemde yaşanılan pandemi sürecinde gündeme gelerek takdir edildiğini kaydeden Algan, “Mesleğimiz son dönemde takdir edilse de hak ettiği yasal güvence ve yetkilerden mahrum durumdadır. Bizler bu kutsal mesleğe gönül vermiş Veteriner Hekimler olarak hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz olarak tabir ettiğimiz hastalıklarla mücadele ediyoruz. Yine hayvansal ürünler içeren gıdaların insan sağlığı açısından güvenliğini sağlamakla ve vazgeçilmez olan hayvansal üretim ve evcil dostlarımızın sağlığını korumak ve geliştirmek için sağlık çalışanı olarak sayılmadığımız ve birçok haktan mahrum olduğumuz halde cansiperane çalışmaya devam ediyoruz. Tek sağlık, tek tip kavramı biz Veteriner Hekimler olmadan hayata geçirilemez. Bu kavram tüm dünyada kabul görmüş ve uygulamaya geçmiştir. Bizler bir görev bayrağı olarak kabul ettiğimiz Veteriner Hekimler Odası yönetimine bu duygu ve düşüncelerle talibiz. Meslektaşlarımızın mı teveccühü ile herhangi bir maddi geliri olmayan bu göreve geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği aydın insanlar olarak memleketimize vatanımıza hizmet etmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı özveriyle yapacağız. Veteriner Hekimler Odası seçimlerimizin camiamıza ilimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.” şeklinde konuştu.
YARIŞIN GALİBİ ALGAN VE EKİBİ OLDU
Seçime yeşil liste ile katılan Muhammet Nevzat Algan’ın Başkanlık adaylığında yer alan yönetim kurulu listesinde; Oktay Yılmaz, Mehmet Sait Kurt, Ali Yurdagül, Doğan Kaya göreve seçildi. Haysiyet Divanı Üyeliklerine Hacı Ahmet Çelik, Gökhan Kahan İlhan, Ayhan Aytulun, İsmail Abi, Semih Obuz seçilirken Büyük kongre delegeliklerine; Oktay Yılmaz, Vural Özdemir, Abdil Burhaneddin Akkaya, Mustafa Azmi Gökteke, Rıza Çoban ve Ömer Karateke seçildiler. Denetleme kurulu üyeliklerine; İbrahim Vural, Fevzi Varış seçildi.
BİRDANE SEÇİME BEYAZ
RENKLİ LİSTE İLE KATILDI
Seçime beyaz renkli liste ile katılan Oda Başkanı Fatih Mehmet Birdane’nin Başkanlığında; Hulusi Tütüncü, Erkan Acar, Deniz Yeni, Hasan Hava yer aldı. Haysiyet Divanı Üyeliklerinde; Yalçın Konak, Mükerrem Sayın, Faruk Nafiz Balıtatlı, Fatih Kızılsu, Halil Karga bulunuyor. Büyük Kongre Delegeliklerinde; Hasan Hüseyin Aşkın, İsmail Atlı, Zeki Gürler, Halil İbrahim Tekin, Mehmet Attila Çakmak, Durmuş Fatih Başer yer alırken, Denetleme Kurulunda da Numan Altıntaş ve Mustafa Aslan yer aldı. >> Burcu AYDIN’IN Özel Haberi