• Haberler
  • Genel
  • Veteriner Fakültesi’ne yazılım bağışı yapıldı

Veteriner Fakültesi’ne yazılım bağışı yapıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi'ne Feed SYS'in (Feed Management Systems) Türkiye, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu temsilcisi Yem Yazılım Sistemleri (YEMSİS) tarafından hayvan beslemede en iyi değerlerin oluşmasını sağlayan Brill ve TMR yazılımları hediye edildi AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Bayram, 'Hayvan hastalıklarının yüzde 70-80 gibi büyük oranda temeli yanlış beslenmeden kaynaklanıyor' dedi. [&hellip]

Veteriner Fakültesi'ne yazılım bağışı yapıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi’ne Feed SYS’in (Feed Management Systems) Türkiye, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu temsilcisi Yem Yazılım Sistemleri (YEMSİS) tarafından hayvan beslemede en iyi değerlerin oluşmasını sağlayan Brill ve TMR yazılımları hediye edildi

AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Bayram, “Hayvan hastalıklarının yüzde 70-80 gibi büyük oranda temeli yanlış beslenmeden kaynaklanıyor” dedi. Bayram, “Fakültemiz öğrencileri hayvan besleme dersini 3. sınıfta almaktadırlar. Sağlık ve verim artışı için Hayvanlarda diyet hazırlamak son derece önemli bir konudur. Hayvan besleme dersinin temelini de diyet (rasyon) hazırlama oluşturmaktadır. Amacımız, Fakültemizden mezun öğrencilerimizin diyet hazırlama konusunda yeterli hale gelmelerini sağlamaktır ” diye konuştu.
Çiftlik hayvanları için diyet hazırlama konusunda piyasada farklı bilgisayar programlarının kullanıldığını ifade eden Prof. Dr. Bayram şunları söyledi:
“Brill firmasının programı şu anda piyasada en geçerli programlardan bir tanesi hatta yegâne program diyebiliriz. Öğrencilerimiz piyasa şartlarında bu programı bilerek fakültemizden mezun olacaklardır. Her bir öğrencimize programı kullanabildiklerine dair birer sertifika vermeyi de hedefliyoruz. Sonuç olarak öğrencilerimiz fakültemizden veteriner hekim olarak mezun olduğunda veteriner hekimlik nosyonunun yanında piyasa şartlarında hayvanlar için diyet hazırlayabilir, piyasada en geçerli programı kullanabilir yetisi ve yeteneği ile mezun olmuş olacaklar. Programın maddi değeri çok fazladır ve normal piyasa koşullarında satın almaya kalktığınızda oldukça yüksek rakamlar ödemek zorunda kalıyorsunuz. Öğrenciler bu kadar yüksek değeri olan bu programı bizim fakültemizde normal derslerinde görmüş ve kullanabilir hale gelmiş olacaklar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme